Ukrainske styrker sænkede et russisk overfaldsskib i havnen i Berdyansk

- Annonce -

I de seneste dage har de ukrainske væbnede styrker haft en vis succes, idet de har skubbet de russiske hære mere end 30 km tilbage fra Kiev mod øst for byen for enden af ​​Bovary, mens de ukrainske styrker har startet en manøvre for at forsøge at omringe, eller i det mindste afskære de russiske styrkers forsyningsledninger vest for byen. Andre ukrainske modoffensiver i den nordlige del af landet, men også i den sydlige del omkring byen Mykolaiev, opnåede også visse resultater, uden dog at være afgørende. Men i dag er Ukraine lykkedes med et angreb, som ved sin frækhed, men også sin symbolske dimension og sine operationelle konsekvenser, vil præge denne krig dybt. Faktisk, kl. 7:45 i morges ramte et ukrainsk Tochka-U ballistisk missil havnen i Berdyansk og sænkede et af den russiske flådes største fartøjer placeret i Sortehavet, det næsten 5000 stærke overfaldsskib Orsk tons af Alligator-klassen , og beskadigelse af to andre 4.000 tons tanktransporter af Ropoucha-klassen, hvilket tvang de to overlevende fartøjer til at forlade havnen.

Med undtagelse af Moskva-krydser i Slava-klassen, de to Landing Ship Tank, eller Saratov klasse tank landingsskib, også betegnet Project 1171 Alligator, er de to mest imponerende bygninger af denne flåde, og hvis de kom i drift i slutningen af ​​tresserne, repræsenterer de fortsat vigtige værktøjer for russisk flådemagt i regionen, især ved at sikre vigtige logistiske støttemissioner. Det er netop derfor, at Orsk, ligesom LST'erne Caesar Kunikov og Novocherkassk, var nået frem til havnen i Berdyansk i Azovhavet, som for nylig blev erobret af russiske styrker på vej til Mariupol, idet de russiske myndigheder endda havde taget sig friheden til at offentliggøre billeder på sociale netværk for at vise ankomsten af ​​disse skibe og losseoperationerne uden at forestille sig, at de ukrainske styrker kunne målrette dem med et ballistisk missil.

Tsezar Kunikov LST Ropucha News Defense | Amfibieangreb | Russisk-ukrainsk konflikt
LST Caesar Kunikov blev beskadiget af den ukrainske strejke, men formåede at slutte sig til at forlade havnen i Berdyansk med sit søsterskib Novocherkassk

Det er rigtigt, at ukrainerne formentlig med denne strejke har nydt godt af en exceptionel tilpasning af planeterne. Det ballistiske Toshka-U missil, der ville have været brugt, har en rækkevidde på 180 km, mens landstriben kontrolleret af russiske styrker i den sydlige del af landet langs kysten af ​​Azovhavet allerede strækker sig over flere snesevis af kilometer, og at området mellem de russiske styrker, der førte offensiven så langt som Zaporizhia mod vest, og området kontrolleret af Donetsks hære mod øst, er den relativt snævre tro, og man skulle have troet, især overvåget af russiske luftaktiver. Ikke alene lykkedes det de ukrainske styrker at placere deres Erector Launcher Carrier eller TEL af Tochka-U missilet inden for rækkevidde af Berdyansk uopdaget, men selve missilet havde en bemærkelsesværdig nøjagtighed med succes at sænke Orsk og beskadige Caesar Kunikov og Novocherkassk i et enkelt angreb , velvidende at missilet kun bærer et sprænghoved på 120 kg, og at dets nøjagtighed kun er 90 meter.

- Annonce -

LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheder | Amfibieoverfald | Russisk-ukrainsk konflikt

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter

De Klassiske abonnementer give adgang til
alle artikler uden reklame, fra €1,99.


Nyhedsbrev abonnement

- Annonce -

Tilmeld dig Meta-Defense nyhedsbrev at modtage
seneste modeartikler dagligt eller ugentligt

- Annonce -

For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler