En amerikansk-italiensk motor til Eurodrone, et industrielt og teknologisk kætteri

- Annonce -

I flere måneder havde Medium Altitude Long Endurance, eller MALE, europæiske droneprogram, der samler Frankrig, Tyskland, Italien og Spanien, været i bero, i afventning af budgetmæssigt grønt lys fra Madrid og det endelige valg af dens fremdriftsløsning. Selvom Spanien bekræftede sin finansielle deltagelse for et par uger siden, valget annonceret af Airbus DS af Catalyst-motoren, fremstillet i Italien af ​​Avio Aero, men designet i USA af General Electric, til skade for Ardiden 3TP-motoren fra franske Safran, skabte en dyb bevægelse af utilfredshed i den franske forsvarsindustri.

Catalyst turboprop, med en effekt på 850 til 1.600 hk og en masse på under 300 kg, spiller i kategorien af ​​den berømte PT-6 fra amerikanske Pratt&Whitney, som har etableret sig i dette segment i omkring tredive år. samtidig med at den tilbyder avanceret ydeevne og kapaciteter knyttet til dets moderne design. For Airbus DS var det et nøgleargument i forhold til risikostyring, at Catalyst er i gang med at blive certificeret ved årets udgang, og at den allerede er blevet valgt til at udstyre den enmotorede Beechcraft Denali. mens Safran's Ardiden 3TP på trods af sin helt europæiske aner ikke kan prale af en sådan fremskridt. Derudover ville katalysatoren ifølge det italienske Avio Aero være 100 % ITAR-fri, hvilket betyder, at alle dens komponenter ikke er underlagt International Traffic in Arms Regulations eller ITAR, som potentielt giver USA mulighed for at modsætte sig, for eksempel en eksportkontrakt. På trods af de argumenter, som Airbus DS og Avio Aero har fremført, er dette valg yderst tvivlsomt, og det går langt ud over den nationale præference, som man kunne antage for et nyhedssite af fransk oprindelse.

BeechDenali News Defense | Forsvarskontrakter og udbud | Internationalt teknologisk samarbejde Forsvar
GE's Catalyst har været

LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheder | Forsvarskontrakter og udbud | Internationalt teknologisk samarbejde Forsvar

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter

- Annonce -

De Klassiske abonnementer give adgang til
alle artikler uden reklame, fra €1,99.


Nyhedsbrev abonnement

Tilmeld dig Meta-Defense nyhedsbrev at modtage
seneste modeartikler dagligt eller ugentligt

- Annonce -

For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler