Joe Biden giver afkald på "No first use"-doktrinen for amerikanske atomvåben

Hvis doktrinen om brug af atomvåben i demokratier er et meget politisk emne, er det klart, at disse i halvtreds år har ændret sig lidt, hvad enten det er i Frankrig, i Storbritannien som i USA. Under den sidste amerikanske præsidentkampagne lovede kandidat Joe Biden at indarbejde en fast regel om brugen af ​​disse våben, hvis han blev valgt, og give afkald på dem, medmindre han blev angrebet af andre atomvåben. Og som der var mange før ham, Joe Biden har endelig opgivet at implementere en sådan doktrin, kun at holde fast i den meget traditionelle doktrin om brug af atomvåben, hvis USA's eller dets allieredes vitale interesser skulle være i alvorlig fare, meget lig den, der blev implementeret af Frankrig og Storbritannien, men også, i det mindste fra Ruslands synspunkt om strategiske våben.

Joe Bidens tilbagetrækning var ikke kun forudsigelig, men forventet af både Pentagon og USA og allierede strategiske økosystem. Faktisk udgør et løfte om ikke at gøre "første" brug af atomvåben en betydelig begrebsmæssig svækkelse af afskrækkelsesstillingen, hvilket åbner vejen for mange potentielle omgåelsesstrategier. Derudover udgør det en betydelig risikostigning for nogle af de mest truede allierede lande, såsom landene i Østeuropa, der er medlemmer af NATO, men også Sydkorea og Japan, for hvem USA's strategiske beskyttelse udgør beskyttelsessøjlen territorial suverænitet og afskrækkelsesposition mod Moskva, Beijing eller Pyongyang. Faktisk ville Washington i et sådant tilfælde strengt afholde sig fra at bruge atomvåben mod en modstander, selv hvis denne havde invaderet territoriet af en allieret i USA, forudsat at sidstnævnte ikke brugte atomvåben.

Afgang tomahawk Mark 41 VLS News Defense | Atomvåben | Forsvarskontrakter og udbud
Tomahawk-missiler udstyrer Arleigh Burke destroyere. At de potentielt var bevæbnet med en nuklear ladning ville have givet betydelige problemer med hensyn til disse skibes adgang til visse allierede havne.

LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheder | Atomvåben | Forsvarskontrakter og udbud

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

De Klassiske abonnementer give adgang til
alle artikler uden reklame, fra €1,99.

- Annonce -

For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler