Tyrkiet er igen interesseret i det fransk-italienske SAMP/T antiluft- og missilsystem

Forholdet mellem Europa, og i særdeleshed Frankrig, og Tyrkiet har mildest talt været omtumlet i de seneste år. Mellem den tyrkiske intervention i det nordlige Syrien mod de kurdiske allierede i Frankrig og USA, den militære støtte, som Ankara ydede til Tripoli-regimet i Libyen, og spændingerne i det østlige Middelhav, i Det Ægæiske Hav og omkring Cypern, gnidninger mellem Ankara og Paris manglede ikke, og forholdet mellem de to lande, som mellem de to statsoverhoveder, var blevet meget vanskeligt. Samtidig havde den tyrkiske beslutning om at erhverve det russiske S-400 langtrækkende antiluftfartøjssystem, der brød med NATOs strategi og interoperabilitet, fremkaldt Washingtons vrede, hvilket førte til udelukkelsen af ​​Tyrkiets F-35-program og endda alvorlige sanktioner om amerikansk våbeneksport til Ankara. Selv Tyrkiets anmodning om moderniseringssæt og nye fly til at opgradere sin F-16-flåde blev afvist af den amerikanske kongres, da europæiske sanktioner standsede flere vigtige forsvarsindustriprogrammer, såsom Altai-tanken.

Men hvis præsident Erdogans holdning til sin russiske kollega Vladimir Putin ofte har været tvetydig, har Ankaras støtte til Ukraine og dets forsvarsindsats højst sandsynligt været den mest frivillige af de vestlige lejre, til det punkt at skabe spændinger, dæmpede men følsomme, med Moskva. Siden starten af ​​konflikten er denne støtte vokset endnu mere, med leveringen af ​​TB2 Bayraktar-droner, der er blevet ikonet for modstand i Ukraine, og endda gået så langt som at lukke strædet for den russiske flåde, hvilket forhindrer overførsel af skibe fra eller til Sortehavet. Ydermere har tyrkisk involvering i NATO's defensive holdning været uanfægtet siden den 24. februar, mens præsident Erdogan har spillet mæglerkortet så meget som muligt i et forsøg på at finde en vej ud af denne krig. Er dette en holdningsændring fra den tyrkiske præsidents side eller udtryk for en mere kompleks opfattelse, end det ser ud til, af Tyrkiets position inden for alliancen og den vestlige blok på dette teater? Det er stadig svært at fastslå, men det er indiskutabelt, at det ansigt, Ankara har præsenteret siden konfliktens begyndelse, kan få vesterlændinge til at revidere deres domme.

TB2 vx BUK Ukraine Forsvarsnyheder | Militære alliancer | Forsvarskontrakter og udbud
Tyrkisk-fremstillede TB2 Bayraktar lette mandlige droner opnår betydelig succes i Ukraine mod russiske styrker, hvilket gør dronen til et af symbolerne på ukrainsk modstand

Den første spektakulære udmelding på dette område fandt sted i sidste uge, da Tyrkiet, Grækenland og Frankrig, de 3 lande i spænding for blot et par måneder siden, annoncerede et fælles initiativ med det formål at forsøge at evakuere civilbefolkningen fra martyrbyen Mariupol i Donbass. Hvis initiativet åbenbart gik i stå, markerede det ikke desto mindre en radikal holdningsændring fra Paris, Athen og Ankara, til at overveje fælles handlinger på den internationale scene i en krisesituation. Som følge heraf afgav præsident Erdogans erklæringer til pressen i slutningen af ​​sidste uge caen mulig genoptagelse af forhandlingerne med Rom og Paris om mulig erhvervelse af SAMP/T antiluftfartøjs- og antimissilsystemer, skal behandles med den største opmærksomhed, især da de italienske myndigheder har bekræftet genoptagelsen af ​​forhandlingerne om dette emne. Ifølge RT Erdogan er der allerede taget kontakt til Italien og Frankrig om dette emne, og de kan gå videre, når det franske præsidentvalg er overstået, velvidende om, at der ikke kan offentliggøres nogen meddelelse om dette emne, før den næste franske præsident ikke bliver valgt.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame.

Meta-Defense fejrer sit 5-års jubilæum!

LOGO meta forsvar 114 Forsvarsnyheder | Militære alliancer | Forsvarskontrakter og udbud

- 20% på dit Classic- eller Premium-abonnement, med koden Metanniv24

Tilbuddet gælder fra 10. til 20. maj for online abonnement på et nyt Classic eller Premium, årligt eller ugentligt abonnement på Meta-Defense hjemmesiden.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler