DARPA har med succes testet en anden model af hypersonisk krydsermissil

Da Vladimir Putin i marts 2018 meddelte, at Kinzhal hypersoniske luftbårne ballistiske missil snart ville tage i brug, forstod alle vestlige væbnede styrker, at denne nye teknologi hurtigt ville blive et operationelt imperativ, og at de på dette område havde overladt det til Rusland, men også til Kina, som året efter præsenterede sit eget DF17 hypersoniske missil, et alt for stort fremskridt. Hvis europæerne som sædvanligt reagerede med en havagurkes hastighed, japanere, australiere, sydkoreanere og frem for alt USA, reagerede med hurtighed og beslutsomhed, hurtig implementering af programmer, der tager sigte på at erhverve denne type våben så hurtigt som muligt. Et af de vigtigste amerikanske programmer på dette område er HAWC-programmet for Hypersonic Air-breathing Weapon Concept, et hypersonisk krydsermissil drevet af en luftåndende motor af Scramjet-typen og udviklet af DARPA, Pentagons forsknings- og udviklingsagentur.

Knap tre år efter lanceringen har HAWC-programmet gjort betydelige fremskridt. Allerede i september sidste år, DARPA annoncerede den første hypersoniske flyvning af modellen udviklet af Raytheon og Northrop Grumman, og at de fleste af de oprindelige mål var nået under denne flyvning, uden at det var kendt, om det faktisk var den første flyvning af denne model, og heller ikke den opnåede præstation. DARPA var lidt mere udførlig i en pressemeddelelse i går., der annoncerer succesen med en hypersonisk flyvning af den anden model af krydsermissil, denne gang udviklet af Lockheed-Martin. Vi erfarer således, at missilet ville have overskredet hastigheden på Mach 5, defineret som den hypersoniske tærskel, højden på 65.000 fod, og at det fløj over 300 miles eller 560 km. Vi lærer også, at missilet oprindeligt blev drevet frem af en traditionel pulverforstærker, hvilket gjorde det muligt for det at nå den hastighed, der kræves for at Scramjet udviklet af Aerojet Rocketdyne kunne overtage og drive missilet ud over Mach 5.

x 51a waverider Forsvarsanalyse | Hypersoniske våben og missiler | Missilforsvar
I begyndelsen af ​​2010'erne havde X-51A Waverider drevet af en Scramjet-motor overskredet hastigheden på 7000 km/t eller Mach 6

Brugen af ​​en Scramjet frem for en solid raketforstærker som for Kinzhal-missilet frembyder mange fordele, især fordi det oxidationsmiddel, der er nødvendigt for den termiske reaktion, der frembringer fremstødet, leveres af atmosfærisk luft. Således er Scramjet meget lettere, med identisk kapacitet, end en pulvermotor, der bærer brændstof og oxidationsmiddel, hvilket giver større potentiale og større fleksibilitet i brug og manøvre. USA havde tidligere investeret i denne type teknologi, hvor X-51A Waverider-demonstratoren blev testet i begyndelsen af ​​2010'erne. Den nye scramjet udviklet af Aerojet Rocketdyne, som allerede havde udviklet X-51-motoren, er dog to gange lettere og mere effektiv end prototypen og tilbyder meget mere seriøse operationelle anvendelsesmuligheder end før.


LOGO metaforsvar 70 analyserer forsvar | Hypersoniske våben og missiler | Anti-missil forsvar

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

De Klassiske abonnementer give adgang til
alle artikler uden reklame, fra €1,99.

- Annonce -

For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler