Flere detaljer om de nye polske Mièçznick fregatter

Den 4. marts, da mediernes opmærksomhed var udelukkende fokuseret på kampene i Ukraine, annoncerede Warszawa vinderen af ​​konkurrencen, der havde til formål at designe og fremstille 3 nye fregatter og erstatte de to fregatter af typen OH Perry, der blev erhvervet brugt fra den amerikanske flåde, og som sluttede sig til den polske flåde i begyndelsen af ​​2000. Det var britiske Babcock, tilknyttet værfterne PGZ Stocznia Wojenna og Remontowa Shipbuilding SA, samt Thales og MBDA, der vandt konkurrencen mod Meko 300 fra den tyske Thyssenkrupp. Modellen valgt af Warszawa er Arrowhead 140, som er baseret på den nye fregat kommer Type 31 fra Royal Navy, og som præsenterer, som hovedargument, en fremragende udkaldspris for dimensioner og en betydelig tonnage, der tilbyder stor fleksibilitet i valg og konfiguration af udstyr og bevæbning, der kan påbegyndes.

Den 8. april præsenterede PGZ Mièçznick-konsortiet, der samler alle industrifolk, der er involveret i dette program, passende navngivet Mièçznick (sværdfisk), den valgte konfiguration for disse 3 fregatter. 138,7 meter lang og 19,7 meter bred, vil Mièçznicks nå et deplacement på 7000 tons, dobbelt så meget som OH Perrys, som de vil erstatte. De vil være bevæbnet med en 76 mm kanon, 4 subsoniske RBS-15 MkIII firdobbelte anti-skibs missilaffyringsramper fra svenske Saab Bofors Dynamiques med en rækkevidde på 200 km, samt 4 vertikale affyringssystemer, eller VLS, Mk41, der justerer i alt 32 lodrette siloer. Selvom det var i stand til at bruge amerikanske ESSM- eller SM2-missiler, foretrak Warszawa at henvende sig til MBDA's CAMM for at bevæbne sine siloer, antiluftskytsmissilet, som også vil udstyre Royal Navy's Type 31'ere. Med en rækkevidde på 25 km (45 km i sin Extended Range-version) er CAMM designet til at engagere luftmål, der flyver op til Mach 4, og er et glimrende alternativ til at imødegå moderne antiskibsmissiler som Onyx. Russian, selvom det ser ikke ud til at være i stand til at imødegå hypersoniske missiler, der overstiger hastigheden af ​​Mach 5. Derudover kan den, ligesom den amerikanske ESSM, også ensileres med 4 i en enkelt silo, hvilket giver hver polsk fregat et potentiale på 128 autonome, højtydende luftværnsmissiler til at reagere på mætningsangreb.

camm mk41 quadpack Defense News | Militære flådekonstruktioner | Forsvarskontrakter og udbud
Sea Ceptor / CAMM og Mk41 siloforsøg – Bemærk undercontaineren, der tillader at transportere op til 4 missiler pr. vertikal silo.

Ifølge billederne under præsentationen vil detektionen blive leveret af Thales Sea Master 3 AESA planantenne 400D radar, der er i stand til at detektere luftmål op til 250 km væk og overflademål op til 70 km væk, mens den samtidig sporer op til 1000 mål. Den opererer i bånd E og F og er placeret i toppen af ​​UHF-spektret, hvilket giver den visse kapaciteter til bedre at detektere såkaldte stealth-mål. Luft- og antimissilovervågning suppleres af en Thales NS-4 100D radar med en roterende antenne. Underjordiske detektionsmuligheder vil blive leveret af en CAPTAS slæbt sonar med variabel dybde fra Thales, den samme rafholdt for et par dage siden af ​​den amerikanske flåde for at udstyre sine fregatter i Constellation-klassen. En skrogekkolod vil fuldende serien, uden at dens model er blevet annonceret. Det er dog sandsynligt, at Warszawa vil henvende sig til Thales BlueMaster, som allerede udstyrer de franske og italienske FREMM'er samt de spanske F110'er, eller til Blue Hunter eller Kingklip Mk2, som vil udstyre de franske og græske FDI'er, samt Gowind korvetter 2500 fra Naval Group. En medium anti-ubådskrigshelikopter og torpedorør bevæbnet med lette fransk-italienske Mu-90-torpedoer vil fuldende serien af ​​Mièçznicks.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame.

Meta-Defense fejrer sit 5-års jubilæum!

LOGO meta forsvar 114 Forsvarsnyheder | Militær flådekonstruktion | Forsvarskontrakter og udbud

- 20% på dit Classic- eller Premium-abonnement, med kode Metanniv24Indtil Kun 21. maj !

Tilbuddet gælder fra 10. til 21. maj for online abonnement på et nyt Classic eller Premium, årligt eller ugentligt abonnement på Meta-Defense hjemmesiden.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler