Kina leverede HQ-22 langrækkende antiluftskytsmissiler til Serbien

- Annonce -

Kina er kun en nylig aktør inden for eksport af luftværnssystemer, men etablerer sig på flere og flere markeder, herunder i Europa. Derfor det kinesiske HQ-9, et system, der kan sammenlignes med det russiske S-300, blev oprindeligt valgt af Ankara i 2015, og tilbyder ifølge de tyrkiske myndigheder et forhold mellem ydeevne og pris meget højere end russiske og vestlige systemer. Hvis Tyrkiet, under pres fra sine NATO-allierede, endelig annullerede denne ordre, for endelig at vende sig til den russiske S-400, som havde langt værre konsekvenser for Ankara, har Beijing i de senere år registreret anden succes, idet han hovedsageligt påtvinger sig selv sin indflydelsessfære. men også i lande, der traditionelt har vundet over til russiske systemer. HQ-9 systemet er således blevet bestilt af Algeriet, Turkmenistan, Usbekistan, Pakistan og endda for nylig Marokko, mens HQ-22 er blevet eksporteret til Myanmar, Thailand, Turkmenistan samt til Serbien.

Det er netop til denne sidste kunde, som Beijing netop har sendt, gennem en imponerende udsendelse af sine nye Y-20 militær jumbojetfly, batterierne bestilt i 2020 af Beograd, samt MALE CH-92 droner. I alt 6 Y-20 transportfly udførte en 2-dages luftbro via Baku i Aserbajdsjan og Ankara i Tyrkiet for at transportere systemerne til Serbien, hvilket udgør en demonstration af de nye kapaciteter hos luftstyrkerne i People's Liberation Army, og sit nationale apparat. For Beograd, en traditionel partner for den russiske forsvarsindustri, betød denne ordre ikke kun at markere dens tilnærmelse til Beijing, men også at undgå konsekvenserne af amerikanske sanktioner i tilfælde af køb af russiske S-400'er i lyset af CAATSA-lovgivningen, mens landet er en kandidat til optagelse i Den Europæiske Union.

y20 serbien Forsvarsnyheder | Forsvarskontrakter og udbud | Luftforsvar
6 kinesiske Y-20 transporterede de nye luftværnssystemer til Beograd

LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheder | Forsvarskontrakter og udbud | Luftværnsforsvar

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter

- Annonce -

De Klassiske abonnementer give adgang til
alle artikler uden reklame, fra €1,99.


Nyhedsbrev abonnement

Tilmeld dig Meta-Defense nyhedsbrev at modtage
seneste modeartikler dagligt eller ugentligt

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler