Frankrig skal levere CAESAR mobile artillerisystemer til Ukraine

- Annonce -

Opdatering 23/04: Oplysningerne om Cæsars opkrævning af den marokkanske orden var fejlagtige, andet afsnit er derfor blevet ændret efter denne nye information.

I et interview med fokus på internationale politiske spørgsmål givet til qRegionalavis i Vest-FrankrigPræsident Macron indikerede, at ud over de diplomatiske bestræbelser, der blev udført i koordination med Ukraine for at opretholde kontakten med Kreml, havde Frankrig også optrappet sin indsats for at levere våben til Ukraine, med henvisning til panserværnsmissiler MILAN samt, og dette er en første , CAESAR 155 mm mobile artillerisystemer, en pistol kendt for sin høje præcision, rækkevidde og store mobilitet. Ved første øjekast virkede denne erklæring overraskende, eftersom Frankrig aldrig havde nævnt et sådant initiativ, og frem for alt hæren har i dag kun 76 CAESAR-kanoner, knap det antal, der kræves for at opfylde sin operationelle kontrakt med NATO. Man kunne så tro, at præsidenten havde begået en fejl, eller havde forvekslet det med andre materialer såsom SATCP Mistral antiluftskytsmissilet, som vi ved også leveres til ukrainerne.

Oplysningerne er taget, det er ikke tilfældet, og Frankrig vil faktisk levere et batteri af CAESAR-systemer til Ukraine, "mindre end 10" ifølge vores kilder. Disse kanoner vil blive taget fra beholdningen af ​​franske systemer, uden at det påvirker bemandingen af ​​systemerne i regimenterne. I modsætning til hvad vi skrev indledningsvis, vil disse tønder ikke blive taget fra Nexter produktionslinjer i gang for eksport, da industrimanden selv har opdaget denne præsidentielle beslutning i pressen. Efter al sandsynlighed vil de systemer, der vil blive sendt til Ukraine, derfor blive taget fra Hærens regenererende lagre, uden at det påvirker bemandingen af ​​regimenterne, og vil senere blive kompenseret for en ny ordre, formentlig inden for rammerne af den ordre, der blev annonceret kl. starten på året for 33 nye generationer af CAESAR-systemer til at erstatte de selvkørende AUF1-kanoner, der var løbet tør.

- Annonce -
caesar Nyheder Forsvar | Artilleri | Russisk-ukrainsk konflikt
CAESARs rækkevidde og nøjagtighed overstiger langt de tilsvarende russiske systemer, der er i drift

Siden begyndelsen af ​​den russiske offensiv har Frankrig altid været særlig diskret med hensyn til sine våbenleverancer til Ukraine, hvilket i øvrigt har givet det ofte unødige bebrejdelser fra visse statsoverhoveder.Østeuropa lige så dårligt informeret som det er tvingende. Paris havde dog indtil videre begrænset sig til levering af ammunition, brændstof, beskyttelsessystemer og visse missiler såsom MILAN og Mistral. Faktisk udgør den kommende levering af mobile artillerisystemer såsom CAESAR en reel udvikling af de franske holdninger i denne konflikt, hvorimod sidstnævnte ifølge præsident Macron ikke har haft nogen kontakt med sin russiske modpart siden afsløringerne af Boucha. massakre. Og ved at levere CAESAR'er reagerer Paris højst sandsynligt på det mest presserende behov for de ukrainske hære i lyset af den russiske offensiv i Donbass, som er ved at blive til en kamp med artilleri og ildkraft og ikke længere et forsøg på krig. bevægelse som i begyndelsen af ​​krigen.


LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheder | Artilleri | Russisk-ukrainsk konflikt

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter

De Klassiske abonnementer give adgang til
alle artikler uden reklame, fra €1,99.

- Annonce -

Nyhedsbrev abonnement

Tilmeld dig Meta-Defense nyhedsbrev at modtage
seneste modeartikler dagligt eller ugentligt

- Annonce -

For yderligere

6 Kommentarer

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler