Efterfølgeren til Harpoon antiskibsmissilet vil være hypersonisk

AGM-1977 Harpoon antiskibsmissilet blev taget i brug i 184 og blev produceret i mere end 7500 enheder af MacDonnel Douglas og derefter Boeing Defense, og brugt af mere end tredive flåder og luftstyrker rundt om i verden, hvilket aldrig gav efter på dette område end berømte missiler fra Exocet-familien designet af NordAviation/Aerospatiale og taget i brug i 1975. Disse to missiler delte ikke kun lignende ydeevne og flyveprofiler, de har også en ekstraordinær levetid til fælles, da både det amerikanske og det franske missil fortsat produceres og eksporteret næsten 50 år efter deres ibrugtagning. Men for dem begge, selvom ydeevnen af ​​de moderne Harpoon Block II+ ER- og Exocet MM40 Block IIIc-versioner ikke har meget at gøre med den første AGM-184 og MM-38, begynder de at være sårbare over for moderne anti-missil forsvar, hvad enten det skyldes kort- og mellemdistance-missilmissiler, CIWS tætte beskyttelsessystemer eller fremskridt inden for jamming og lokkefugle.

Disse to missiler tilbød oprindeligt en betydelig merværdi på grund af deres flyvebane, der skummede bølgerne ved høj subsonisk hastighed (mellem 850 og 900 km/t), hvilket efterlod kun et par XNUMX sekunder for målet at opdage, engagere og forsøge at ødelægge eller lokke. missilet. Med fremskridt inden for kampsystemer, detektionssystemer og våben om bord er denne tidsramme nu stort set tilstrækkelig til at reagere på en sådan trussel for et moderne skib (dette var ikke tilfældet med Moskva), hvilket effektivt reducerer den potentielle missileffektivitet. For at besvare det Frankrig og Storbritannien satte sig for at udvikle et nyt antiskibsmissil supersonisk, der bevarer egenskaberne fra Exocet og dens skimming-flyvning, men hvis stealth-profil, supersoniske hastighed og endelige pop-up-bane vil reducere responstiden til mindre end 5 sekunder for det målfartøj. USA har på deres side tilsyneladende besluttet at vende sig til en anden tilgang, som Rusland og Kina har valgt, nemlig det hypersoniske missil.

3M22 Tsirkon Admiral Gorshkov Fregat News Defense | Hypersoniske våben og missiler | Forsvarskontrakter og udbud
Det russiske 3M22 Tzirkon antiskibsmissil præsenteret som hypersonisk har afsluttet sin testkampagne og skal i år gå i tjeneste med den russiske flåde

Inden for rammerne af forberedelsen af ​​2023-budgettet for Pentagon optrådte faktisk et nyt program kaldet Offensive Anti-Surface Warfare Weapon (OASuW) og døbt HALO, der sigter mod at designe den hypersoniske erstatning for Harpoon-missilet. Den amerikanske flåde anmoder faktisk om finansiering på $92m i 2023 for at starte arbejdet med dette program, efter at det blev afvist finansiering på $56m i 2022 til det samme projekt. Målet er at muliggøre udviklingen af ​​et antiskibsmissil, der er i stand til at udvikle sig i et stærkt omstridt miljø, på åbent hav såvel som i kystzonen, og at forpurre eksisterende og fremtidige antimissilforsvar. Udviklingsfasen strækker sig frem til 2027, hvilket tyder på, at det nye missil først kommer i drift i det næste årti. lad os huske det det russiske 3M22 Tzirkon antiskibsmissil skal tages i brug i slutningen af ​​dette år ombord på fregatten Admiral Golovko.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame.

Meta-Defense fejrer sit 5-års jubilæum!

LOGO meta forsvar 114 Forsvarsnyheder | Hypersoniske våben og missiler | Forsvarskontrakter og udbud

- 20% på dit Classic- eller Premium-abonnement, med koden Metanniv24

Tilbuddet gælder fra 10. til 20. maj for online abonnement på et nyt Classic eller Premium, årligt eller ugentligt abonnement på Meta-Defense hjemmesiden.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler