Tyrkiet er fortsat fast besluttet på at modtage et andet russisk-fremstillet S-400 antiluftfartøjsbatteri

- Annonce -

Siden begyndelsen af ​​den russiske offensiv i Ukraine har Tyrkiet visten holdning i overensstemmelse med dens tilpasning i NATO, især ved at lukke strædet og dermed forhindre russiske skibe placeret i Middelhavet i at forstærke Sortehavsflåden. Derudover har Ankara aktivt støttet Kyivs militære indsats, især ved at levere Bayraktar TB2-droner, hvor sidstnævnte har spillet en vigtig rolle i at chikanere russiske enheder under offensiven mod Kiev, samt i udførelsen af ​​ukrainske angreb mod tilstedeværende russiske flådeenheder i Sortehavet, blandt andet mod krydseren Moskva. Denne ændring i kropsholdning førte til en vis normalisering af forholdet til Grækenland og Frankrig, i det mindste af udseende, fordi Hellenic Mirage 2000'erne fortsatte i hele denne periode med at opsnappe tyrkiske F-16'er og F4'ere, som forsøgte at trænge ind i Athens luftrum.

Man skulle have troet, at Ankara ønskede at udnytte denne nye positive dynamik for at normalisere sine forbindelser med EU og USA, især da de amerikanske og europæiske sanktioner mod økonomien og forsvarsindustrien i landene har skabt alvorlige problemer for præsident Erdogan, der skal håndtere galopperende inflation og standsningen af ​​adskillige forsvarsprogrammer, der er emblematiske for dets styring, såsom Altay kampvogn eller TFX jagerfly. Under disse forhold, meddelelsen fra den tyrkiske minister med ansvar for forsvarsindustrien, Ismael Demir, i et interview givet til landets medier, ser det klart ud til at være en skuffelse for europæere og amerikanere.

Forsvarsnyheder | Militære alliancer | Russisk-ukrainsk konflikt
Mange tyrkiske forsvarsindustrielle programmer, såsom TF-X-jagerflyet, har stået i tomgang siden implementeringen af ​​vestlige sanktioner mod Ankara

LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheder | Militære alliancer | Russisk-ukrainsk konflikt

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter

- Annonce -

De Klassiske abonnementer give adgang til
alle artikler uden reklame, fra €1,99.


Nyhedsbrev abonnement

Tilmeld dig Meta-Defense nyhedsbrev at modtage
seneste modeartikler dagligt eller ugentligt

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler