Russiske styrker mistede den første T-90M tunge tank i Ukraine

Med undtagelse af T-14 Armata, som i øjeblikket ikke er i operationelt udstyr i de russiske hære, T-90M Proryv-3 (Breakthrough-3) er uden tvivl den mest moderne tank, den bedst bevæbnede og bedst beskyttede i tjeneste med russiske enheder. Det pansrede køretøj præsenterede dog som en T-90 med mange elementer fra T-14 Armata, især 125 mm-kanonen 2А82-1М og Kalina-ildkontrolsystemet, blev først indsat i Ukraine i slutningen af ​​april 2022. Selvom T-2019M kom i tjeneste i 90, er T-100M virkelig en sjælden vare inden for de russiske væbnede styrker, og det anslås, at mindre end 2 eksempler faktisk er blevet leveret til dato, hovedsageligt inden for 1. gardekampvognsbataljon af 90. panserarmé. Faktisk er billedet offentliggjort i går af den ukrainske journalist Ilia Ponamarenko, der viser det rygende kadaver af en T-XNUMXM fotograferet i udkanten af ​​Kharkiv bag hans kollega Andriy Tsapliyenko, utvivlsomt et tilbageslag for Moskva og en succes for de ukrainske forsvarere.

Det skal siges, at T-90M præsenteres som en tung kampvogn med alt for at få overtaget over sine modstandere, også mod de bedste vestlige kampvogne, indtil den meget moderne, men meget dyre T -14 Armata tages i brug. Ligesom T-72B3M og T-80BVM er T-90M designet på basis af en eksisterende model, T-90A, i sig selv en udvikling af T-72 i lyset af de vanskeligheder, man støder på med at placere implementeringen af T-80'ere og deres komplekse turbiner. Men Proryv-3 inkorporerer udviklinger, der er langt overlegne i forhold til de andre modeller, med især rustning forstærket af Relikt-ERA aktive system, et Soft-kill aktivt beskyttelsessystem og integration af en kommunikationssuite og avanceret kommando. Til sidst skulle T-90M også modtage Hard-Kill Arena-M systemet, men de billeder, der blev frigivet, da tanken ankom til Ukraine, viste ikke sådant udstyr. I sidste ende skulle T-90M ved siden af ​​T-14 Armata repræsentere spydspidsen for den russiske panserstyrke i 2027, mens 900 eksemplarer af disse to tunge tanke skulle leveres inden denne frist.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheder | MBT kampvogne | Russisk-ukrainsk konflikt

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler