Den amerikanske kongres kan tillade eksport af nye F-16 Block 70 Vipers til Tyrkiet

I oktober 2021 havde de tyrkiske myndigheder officielt indsendt en anmodning til Foreign Military Sales, eller FMS, den amerikanske organisation med ansvar for våbeneksportarkiver til de allierede i USA, for erhverve 40 nye F-16 Block 70 Viper og 80 sæt gør det muligt at bringe sit eget fly til denne meget mere avancerede og effektive standard end F-16 C/D Block 52 i øjeblikket i tjeneste med det tyrkiske luftvåben. Ja Præsident Biden lovede at gøre, hvad han kunne for at gennemskue denne anmodning, Den amerikanske kongres, som stramt kontrollerer amerikansk våbeneksport, var imod det, på baggrund af krisen vedrørende Ankaras anskaffelse af russiske S-400-systemer og den tyrkiske flådes provokerende manøvrer i det østlige Middelhav og omkring Cypern.

Krigen i Ukraine og støtten fra Ankara til Kiev, især gennem TB2 Bayraktar-dronerne, der er blevet ikoniske for den ukrainske modstand, men også de tyrkiske myndigheders bestræbelser på at forsøge at påvirke Vladimir Putins radikale holdning og optræde russisk -Ukrainske forhandlinger har synligt mildnet amerikanske parlamentarikeres beslutsomhed, især da landet har blokeret strædet, der giver adgang til Sortehavet i henhold til Montreux-konventionen, og da det spillede en nøglerolle i løsladelsen af ​​tidligere Marine Trevor Reed af Moskva. Træde i kræft, ifølge det amerikanske site Defensenews.com, kunne den amerikanske kongres ophæve sit veto over for denne transaktion på 6 milliarder dollar og dermed give Ankara mulighed for at modernisere sit luftvåben. Bemærk, at ifølge webstedet ville denne tilladelse ikke sætte spørgsmålstegn ved udelukkelsen af ​​Tyrkiet fra F-35-programmet.

f 16v taiwan forsvarsnyheder | Militære alliancer | Jagerfly
F-16 Block 70 Viper (her en taiwansk model) har moderniseret flyelektronik og en ny AESA AN/APG-83 radar

Denne meddelelse kommer få dage efter, at Ismael Demir, den tyrkiske minister med ansvar for erhvervelser af militært udstyr, meddelte, at han havde til hensigt anskaffe et ekstra russisk S-400 batteri, i henhold til den oprindelige kontrakt, som indeholdt levering af 2 batterier, hvorimod kun ét af dem faktisk blev leveret i 2019. Det er muligt, at skiftet i de amerikanske parlamentarikeres holdninger gik forud for denne meddelelse, og at dette kunne vende virkningerne . Det er dog også muligt, at det var en beslutning om at holde Ankara i bedre form over for Atlanterhavsalliancen og USA, mens spændingerne med Rusland satte Tyrkiet tilbage i hjertet af det allierede forsvarssystem. sydfronten af ​​Alliancen og i Sortehavet.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheder | Militære alliancer | Jagerfly

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

Alle

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW