Japan ønsker at fordoble sin forsvarsindsats og transformere sin defensive doktrin

Som de fleste af landene i det asiatiske Stillehavsbælt har Japan i de senere år øget sin forsvarsindsats markant, bl. en stigning på 2,6 % for 2022 og et budget, der for første gang oversteg 50 mia. Men for det liberale demokratiske parti, der har magten i øjeblikket, er kontoen der ikke, især i betragtning af de erfaringer, der er relateret til krigen i Ukraine. Og sidstnævnte for i et dokument sendt til den japanske regering at foreslå et forslag om at øge det japanske forsvarsbudget til 2% af landets BNP mod kun 1% i dag, og dette hurtigt, for at kunne håndtere et scenario, der kan sammenlignes med det, Ukraine og Europa befinder sig i i dag, så hurtigt som muligt.

Det må siges, at mellem den hurtige stigning i magten i den kinesiske folkebefrielseshær (PLA) og Beijings stadig mere selvsikre holdning over for sine naboer, er der åbenbart mange paralleller til den bane, som Putins magt i Rusland har fulgt i de senere år. Som sådan har Tokyo siden 2016 påtaget sig en enorm indsats for at modernisere og styrke sine land-, luft- og flådevæbnede styrker, med for eksempel konstruktionen af ​​en flåde på 19 konventionelt drevne, men havdygtige ubåde af Soryu- og Taïgei-klasserne, fra 22 moderne fregatter af Mogami-klassen at eskortere de to hangarskibe modificeret til at modtage Izumo-klasse F-35B'er sammen med de 8 Aegis tunge destroyere, men også ved at kommandere 138 F-35 A/B og modernisering af 68 F-15J til den amerikanske forsvarsindustri. Samtidig er japansk industri engageret i flere højteknologiske programmer for at udvikle en næste generations fighter inden for FX-programmet, Af hypersoniske missiler fra HVPG-programmet, eller endda rettede energivåben som en Railgun og mikrobølgekanon.

mogami analyserer forsvar | Hærens budgetter og forsvarsindsats | Forebyggende angreb
Den japanske flåde vil modtage 22 Mogami-klasse fregatter i en hidtil uset indsats for hurtigt at modernisere sine kapaciteter

Forslagene fra myndighederne i det liberale demokratiske parti var højst sandsynligt også inspireret af den radikale ændring i Tysklands holdning efter det russiske angreb i Ukraine, med meddelelsen fra Olaf Stoltz om en investeringskuvert på 100 milliarder euro umiddelbart tilgængelig til at udfylde mest presserende huller i det tyske forsvar, og den hurtige stigning i Berlins forsvarsindsats ud over 2 % af dets eget BNP for at reagere på de nye sikkerhedsudfordringer, som Moskva udgør i Europa. Ligesom Berlin havde Tokyo en forsvarspolitik og en bindende forfatning nedarvet fra slutningen af ​​Anden Verdenskrig, og den japanske offentlige mening forblev meget knyttet til denne holdning begrænset til selvforsvar alene påtvunget af dens forfatning udarbejdet af den amerikanske besættelsesstyrker. efter kapitulationen, især da Stillehavsteatret under den kolde krig var af mindre intensitet end de europæiske eller mellemøstlige teatre.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame.

Meta-Defense fejrer sit 5-års jubilæum!

LOGO meta forsvar 114 analyserer forsvar | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats | Forebyggende angreb

- 20% på dit Classic- eller Premium-abonnement, med koden Metanniv24

Tilbuddet gælder fra 10. til 20. maj for online abonnement på et nyt Classic eller Premium, årligt eller ugentligt abonnement på Meta-Defense hjemmesiden.


For yderligere

4 Kommentarer

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler