Efter Frihederne står den amerikanske flådes Uafhængigheds LCS over for store fiaskoer

Jo længere tid der går, jo mere ser den amerikanske flådes Littoral Combat Ship-program, der skulle være forud for udviklingen inden for kystsøkamp, ​​at slutte sig til den lange liste af teknologiske og operationelle blindgyder, som Pentagon har gjort til en specialitet i de sidste 30 år. Efter i 2014 at have opgivet princippet om kampmodul, som skulle tillade de to friheds- og uafhængighedsklasser, der udgjorde programmet, at have avanceret operationel fleksibilitet ved at udstyre sig selv med anti-skibskrigsførelse, anti-ubådskrigsførelse, efterretningstjenester og elektronisk krigsførelse eller minekrig, har den amerikanske flådes stab aldrig holdt op med at forsøge at reducere antallet af skibe, der skal bygges, idet de indså, at disse bygninger ikke længere opfyldte de operationelle behov for at håndtere avancerede flåder som den kinesiske flåde, men er kommet op. mod amerikanske senatorer og repræsentanter hvert år, som er stærkt imod reduktionen af ​​det oprindeligt planlagte format.

I 2019 lykkedes det dog den amerikanske flåde at begrænse antallet af skibe til 52 til 38 skibe, 19 af hver klasse, og bevægede sig mod en ny strategi, der udstyrede 15 skibe af hver klasse med et specifikt krigsførelsesmodul, miner eller antiubåd krigsførelse, hvor de øvrige bygninger er reserveret til test- og træningsformål. Samtidig besluttede admiral Gilday, stabschef for den amerikanske flåde, at styrke disse skibes operationelle og defensive kapaciteter, især ved at udstyre dem med NSM antiskibsmissiler. Dette var dog ikke slutningen på eventyrene for dette program. Faktisk dukkede op på samme dato alvorlige problemer med fremdriftssystemet anvendt af Freedom-klassen LCS, hvilket førte til kaskadefejl, så snart skibene blev indsat, hvilket fik den amerikanske flåde til at anmode om tilbagetrækning fra aktiv tjeneste af 9 af de 15 Freedom-klasse LCS, der allerede var produceret i 2023, idet udskiftningen af ​​fremdriftssystemet blev anset for at være for dyrt for disse skibe allerede bygget, mens antiubådskrigsmodulet, som også skulle udstyre skibene, også blev opgivet.

LCS Frihedsklasse Nyheder Forsvar | Militære flådekonstruktioner | Forsvarskontrakter og udbud
Den amerikanske flåde, som står over for store problemer med sit pumpe-jet-fremdrivningssystem, ønsker at udgå 9 af sin Freedom-klasse LCS i 2023

I denne sammenhæng ville afsløringerne efter en undersøgelse foretaget af det amerikanske site NavyTime ikke lyve Murphys berømte lov. Ifølge dem er det nu anden klasse i programmet, Uafhængighedsklassen, som står over for alvorlige problemer. Faktisk tvang strukturelle fejl, der førte til forekomsten af ​​sprækker, den amerikanske flåde til at forbyde disse skibe at sejle ud over havniveau 4, dvs. med fordybninger over 2,5 meter, og ikke at overskride hastigheden på 15 knob, selvom LCS satsede på en stor del af deres operationelle merværdi netop ved høje hastigheder, mellem 35 og 40 knob. Større sprækker er således blevet observeret på 6 af de første 10 uafhængighedsklasse LCS i drift, hvilket ifølge de eksperter, der er interviewet af det amerikanske websted, vil kræve større konsolideringsarbejde, der kan immobilisere skibene i en lang periode og frem for alt gøre dem tungere til det punkt, at det ændrer dens nautiske kvaliteter og derfor dens potentielle hastighed.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheder | Militær flådekonstruktion | Forsvarskontrakter og udbud

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

Alle

2 Kommentarer

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW