Taiwan er også ved at udvikle et nyt jagerfly inspireret af den amerikanske F-35

- Annonce -

Uanset om du kan lide Lockheed Martins F-35 Lighting II stealth jagerfly eller ej, er det tydeligt, at det amerikanske fly har inspireret til mange programmer rundt om i verden, siden det blev taget i brug. Vi kendte allerede programmet Sydkoreanske K-FX med KF-21 Boramae introduceret sidste år, Tyrkisk TF-X-program, som i dag støder på betydelige vanskeligheder efter vestlige sanktioner, eller endda den japanske FX, som i dag ser ud til at nærme sig den britiske Tempest. Ud over den vestlige sfære er der næppe tvivl om, at Lighting II har inspireret den fremtidige kinesiske J-35, som skal udstyre Beijings hangarskibeMens det russiske Su-75 skakmatprogram med en usikker fremtid var klart designet til at reagere på det amerikanske tilbud på dette område. Et nyt program er netop kommet til denne liste over jagerfly inspireret af F-35, denne gang på øen Taiwan, Next Generation Main Fighter Development Project.

Taipei havde ikke lagt skjul på sin hensigt om at udvikle en ny kampenhed, efter F-CK-1 Ching-Kuo afledt af F-16. Men indtil nu vidste vi ikke, hvilke akser der ville blive fulgt af de taiwanske ingeniører. Vi ved nu mere siden offentliggørelsen af ​​flere oplysninger af Up Medias hjemmeside, og især vedrørende Taiwans myndigheders vilje til at blive udstyret med et apparat, der tilbyder kapaciteter svarende til Lockheed-flyet, hvoraf det ville være inspireret i mindst lige så høj grad som den sydkoreanske KF-21. Derudover vil programmet i vid udstrækning være baseret på importerede teknologier (herunder amerikanske), især med hensyn til dets turbojetfly og dets flyelektronik. Endelig har Taipei til hensigt, at prototypen af ​​enheden vil lave sin første taxa inden udløbet af præsident Tsai Ing-Wens mandat i maj 2024, og dens første flyvning året efter.

KF21 præsentation Nyheder Forsvar | Jagerfly | Konstruktion af militærfly
Tilknytningen mellem den sydkoreanske KF-21 Boramae og den amerikanske F-35 Lighting II er indlysende

Ifølge hjemmesiden, hvis de taiwanske ingeniører oprindeligt tænkte på at bruge en løsning baseret på en udvikling af Honeywell/ITEC F125-GA-100 turbojet, som udstyrer F-CK-1, ser det nu ud til, at General Electric F-414, som allerede driver den amerikanske Super Hornet, og som har opnået betydelig international succes med at udstyre mange programmer som svenske Gripen E, den sydkoreanske KF-21 Boramae eller endda Tejas Mk2 og den indiske AMCA, er privilegeret. Dette tyder på, at med hensyn til KF-21 og T-FX vil det nye taiwanske jagerfly også være tomotoret, ligesom F-CK-1 allerede er, en konfiguration, der er bedre egnet til flådens luftmissioner, og frem for alt pålagt at drive et gennemsnitligt jagerfly, mens den overmandede, men skrøbelige F-135 turbojet fra F-35 heller ikke udbydes til eksport. Flyelektronikken vil for det meste blive leveret af L3 Harris og BAE, mens AESA-radarmodellen og menneske-maskine-grænsefladen i cockpittet vil blive annonceret inden udgangen af ​​måneden.

- Annonce -

LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheder | Jagerfly | Konstruktion af militærfly

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter

De Klassiske abonnementer give adgang til
alle artikler uden reklame, fra €1,99.


Nyhedsbrev abonnement

- Annonce -

Tilmeld dig Meta-Defense nyhedsbrev at modtage
seneste modeartikler dagligt eller ugentligt

- Annonce -

For yderligere

2 Kommentarer

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler