Efter Belgien forbereder Colombia sig på at bestille den CAESAR-monterede kanon fra franske Nexter

Siden det blev taget i brug i 2008, har Nexter Canon Equipped Artillery System, eller CAESAR, haft betydelig operationel og kommerciel succes. Med succes ansat af franske artillerister i Afghanistan, Irak, Libanon og Mali og af dets internationale brugere i Cambodja (Thailand) og Yemen (Saudi-Arabien), har det franske system udvist fremragende operationelle kvaliteter, der kombinerer stor mobilitet i en betydelig udvidelse (op til 40 km med ERFB-skaller, mere end 50 km med tilføjede fremdriftsskaller), samt stor præcision selv med ustyrede granater. Disse kvaliteter blev udnyttet af fransk artilleri i Irak til at udføre artilleriangreb, der kombinerede hurtig bevægelse i fjendtlige områder, ild og lige så hurtig tilbagetrækning.

Til dato er CAESAR blevet valgt af 7 internationale kunder til mere end 260 enheder, herunder tre NATO-medlemmer (Tjekkiet, Danmark, Belgien), to i Asien (Thailand og Indonesien) og to i Afrika/Mellemøsten (Saudi-Arabien og Marokko), hvilket gør artillerisystemet til det spydspids for Nexter-gruppens eksport disse sidste år. Bemærk, at Frankrig også annoncerede leveringen af ​​et dusin systemer taget fra dets eget inventar for at støtte den ukrainske forsvarsindsats. Ordrebogen for den franske industrigruppe med speciale i landvåben vil snart udvide med en kommende ordre fra Colombia på "mindst fire stykker" at danne et komplet batteri, efter at general Carlos Moreno, næstkommanderende for de colombianske væbnede styrker, besøgte Frankrig i sidste uge for at forhandle budgetmæssige og kontraktlige spørgsmål.

caesar Nyheder Forsvar | Artilleri | Colombia
På CAESAR er alt designet til hastighed og præcision, for at kompensere for manglen på panser med exceptionel mobilitet og effektiv rækkevidde.

Selvom ordren kan virke beskeden, udgør den en vigtig sejr for Nexter, da CAESAR efter hård konkurrence har påtvunget sig det israelske Atmos-system og det tyrkiske Yavus, to systemer, der er dukket op i de senere år og er baseret på samme innovative paradigmer åbnet af CAESAR. Det skal siges, at Nexter længe havde støttet sit tilbud over for de colombianske myndigheder, efter at have gennemført en retssags- og demonstrationskampagne i landet allerede i 2011, hvor det tyrkiske og israelske system nøjedes med kontraktlige løfter. Derudover var han under general Morenos besøg i Frankrig i stand til at observere en træningskampagne for franske skytter for fuldt ud at værdsætte potentialet i hans fremtidige system.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheder | Artilleri | Colombia

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

2 Kommentarer

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler