General Atomics introducerer den lette Eaglet luftbårne drone beregnet til høj intensitet

Siden ibrugtagningen af ​​den første MALE MQ-1 Predator-drone i det amerikanske luftvåben i 1995, er rollen for disse fly styret fra jorden og udstyret med en autonomi på mere end 24 timer ikke holdt op med at vokse i verdenshærene. Nu bruger de fleste af verdens store hære denne type drone, eller dens efterfølger MQ-9 Reaper, til at udføre efterretnings- og nogle gange strejkemissioner i lavintensive teatre, som det var tilfældet under de irakiske kampagner. og afghanere for USA, eller til Operation Barkhane i Sahel for de franske hære. På den anden side, som allerede vist Rovdyr og Reaper tab i Libyen og Yemen, så snart modstanderen har avancerede antiluftfartøjssystemer, viser disse droner sig at være meget sårbare, langt ud over hvad deres omkostninger ved anskaffelse og implementering ikke kan understøtte.

For fortsat at have denne type information og strejkekapacitet i et omstridt miljø, er to løsninger tilgængelige for de væbnede styrker. Den første er at bruge lettere og mere økonomiske droner og at acceptere det sandsynlige tab, hvis det skulle nærme sig et modsatrettede luftværns- eller antidronesystem. Dette er især den tilgang, som tyrkiske Baykar har valgt med sin nu berømte TB2 Bayraktar, som beviste sit værd under Nagorno-Karabakh-konflikten, og som er steget til rang af nationalt symbol for ukrainerne siden krigens begyndelse. aggression. Mindre og mere økonomisk end MQ-9, med en enhedspris på omkring $4 til $5 millioner, TB2 gjorde det muligt for de ukrainske styrker at følge udviklingen af ​​de russiske offensiver for at koordinere angreb og modangreb på modstanderens logistiske linjer, men også at udføre angreb mod luftværnssystemerne TOR, Pantsir og Buk, der skulle beskytte de russiske konvojer. Men hvis ukrainerne brugte deres Bayraktar meget effektivt, oplevede de betydelig nedslidning, da de blev konfronteret med moderne luftværnssystemer TOR-M2 eller Buk-M2/3 korrekt brugt af de russiske styrker.

Eaglet er en kompakt drone drevet af en trækpropel, men hvis former antyder en vis dimension af stealth

Resultaterne registreret af de ukrainske TB2'ere fik mange kommentatorer og analytikere i forsvarsspørgsmål i Europa, og især i Frankrig, til at anbefale anskaffelse eller udvikling af denne type lavprisdrone. Men hvad skal man gøre under disse forhold med flåderne af MALE Reaper-droner, der allerede er erhvervet som skal forblive i tjeneste indtil midten af ​​det næste årti, mens de stadig er meget effektive i biografer med lav intensitet? Designeren af ​​Predator and the Reaper, den amerikanske General Atomics, tilbyder nu en løsning på dette dilemma med Eaglet lette luftbårne drone. Designet til at blive transporteret og betjent af MALE Grey Eagle, Reaper og Guardian droner, Eaglet er en lille drone med et vingefang på 3 meter og en vægt på 90 kg, som kan bære en nyttelast på 15 kg i 8 timer. eller 800 km med en hastighed på 200 km/t. Det giver således brugeren mulighed for at holde en sikker afstand fra fjendtlige luftværn, samtidig med at elektroniske og elektrooptiske intelligens- og lokaliseringskapaciteter implementeres over slagmarken.


Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

Artikler med fuld adgang er tilgængelige i " Gratis varer". Flash-artikler er tilgængelige i fuld version i 48 timer. Abonnenter har adgang til de fulde analyser, nyheder og synteseartikler. Artikler i arkiver (mere end 2 år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

Køb af abonnementer er kun tilgængeligt fra webstedet – Abonnementer og værktøjer sektionen


Hæld en savoir plus

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW