Den amerikanske hær opgiver sit strategiske langdistancekanon-superpistolprogram

- Annonce -

Stillet over for den sandsynlige tilbagevenden af ​​internationale spændinger og risikoen for højintensiv konflikt påtog den amerikanske hær sig i 2017 at lancere en ny superprogram betegnet BIG 6, med henvisning til BIG 5-superprogrammet i begyndelsen af ​​70'erne, som blandt andet fødte Bradley-, Patriot- og UH-60 Black Hawk-helikopteren. Blandt de kritiske søjler i BIG 6, er sammen med Futur Vertical Lift-programmet for at erstatte kamphelikoptere og Valgfrit bemandet kampvognsprogram at erstatte Bradleys, grundpillen Langrækkende præcisionsbrand, med det formål at forsyne den amerikanske hær med en ny generation af artilleri. Denne søjle er i sig selv baseret på flere programmer, bl.a Extended Range Cannon Artillery eller ERCA at erstatte M109 selvkørende kanoner, den Long Range Hypersonic Weapon eller LRHW at udstyre langtrækkende taktisk artilleri med hypersoniske missiler, Mid Range Antiship Missile eller MRC for at rekonstruere en anti-skib kystbatterikapacitet, Precision Strike Missile eller PrSM til at erstatte ballistiske systemer af Himars-typen, og endelig, mest ambition, den strategiske Long-Range Cannon, et program til at designe en meget langtrækkende kanon, der er i stand til at ramme mål 1650 km væk.

Det er netop dette sidste program dødsbekendtgørelsen er netop blevet annonceret af den amerikanske hær som en del af diskussionerne omkring 2023-budgettet, under pres fra den amerikanske kongres. Faktisk ifølge de amerikanske parlamentarikere, de teknologiske og operationelle ambitioner for dette program er sådanne at det ville være nødvendigt at investere kolossale summer for at overvinde det, herunder ved at omstrukturere den amerikanske hærs enheder selv for at udnytte en sådan kapacitet. I den nuværende spændingssammenhæng, mens investeringsnødsituationer formerer sig på tværs af Atlanterhavet og i Europa, for at håndtere de mange forældelser, der ikke er løst af to årtiers underinvesteringer i forsvaret, og mens spændingerne fortsætter med at vokse, i Europa, men også i Stillehavet . Med andre ord, for Kongressen, hvis SLRC-programmet virkelig var en interessant teknologisk gevinst, kan det ikke længere understøttes, når mere presserende behov skal løses.

XM1299 ERCA US artilleri e1651593040770 Forsvarsnyheder | Artilleri | Russisk-ukrainsk konflikt
ERCA-programmet er designet til at ramme mål op til 100 km væk med tilføjede fremdriftsgranater

LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheder | Artilleri | Russisk-ukrainsk konflikt

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter

- Annonce -

De Klassiske abonnementer give adgang til
alle artikler uden reklame, fra €1,99.


Nyhedsbrev abonnement

Tilmeld dig Meta-Defense nyhedsbrev at modtage
seneste modeartikler dagligt eller ugentligt

- Annonce -

For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler