Webinar: Nægtelse af adgang i Indo-Pacific – torsdag den 23. juni 2022

Fra sin "Pearl Necklace"-strategi til etableringen af ​​de forskellige dimensioner af sine "New Silk Roads" har Kina fremmet sine bønder hurtigt og effektivt i løbet af de sidste to årtier, og de konkrete resultater af disse strategier er nu synlige i hele Indo-Stillehavet. bue.

Disse omfatter opførelsen af ​​nye havne, infrastruktur og industriparker, erhvervelse af rettigheder til eksisterende havne, åbning af burmesiske og pakistanske korridorer, oprettelse af en permanent base i Djibouti, polderisering og derefter militarisering af korridorer i syd. Kinahavet eller endda til den tvungne udvikling af sin krigsflåde. Dette flatterende billede er imidlertid vildledende, mellem halvhjertede succeser, fiaskoer, opbremsninger, for ikke at nævne de andre lokale, regionale og globale magter, som begynder at anvende deres egne strategier for at imødegå Beijings synspunkter.

Organiseret som en del af ph.d.-aktiviteterne ved det katolske institut i Paris, denne studiedag var udelukkende viet til nægtelse af adgang og Indo-Stillehavet
vil være en mulighed for at minde om definitionen af ​​disse to begreber og at tyde den geopolitiske situation i Indo-Stillehavet i 2022. Over de tre geografiske paneler
planlagt (Asien-Stillehavet, Sydøstasien og Det Indiske Ocean), vil tolv eksperter fra forskellige baggrunde – lærere-forskere, militær, diplomater, fagfolk og ph.d.-studerende – tage fat på en bred vifte af emner for at tilbyde den mest omfattende panoramaudsigt. række af disse spørgsmål.

Program og information

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW