Efter 100 dages krig i Ukraine har Frankrig stadig ikke tilpasset sin forsvarsindsats og sine ambitioner

Vigtig information : Et teknisk problem forhindrede abonnenter i at forny deres abonnement med den samme e-mailadresse. Problemet er nu løst.

Ligesom Nazitysklands angreb på Polen i 1939 og Pearl Harbor af den japanske kejserflåde i 1941, tog udløsningen af ​​den russiske "særlige militæroperation" i Ukraine den 24. februar 2022 vestlige ledere, herunder USA stater overraskende, især på det strategiske niveau. Ikke alene markerede dette genkomsten af ​​højintensiv krigsførelse, men det involverede en af ​​de to vigtigste atommagter på planeten. Endnu værre, det fandt sted ikke i Mellemøsten eller i et dunkelt land i Kaukasus, men i Europa, et kontinent, der stort set er blevet bevaret i de seneste årtier, i hvert fald siden krigene i Jugoslavien. Og det mindste, der kan siges, er, at denne nye geopolitiske virkelighed ikke var blevet forudset af vestlige ledere, og deres hære var for det meste hverken størrelse, eller organiserede og udstyret til at reagere på denne type engagement, hvad enten det var i form af ildkraft. , modstandsdygtighed eller lydhørhed.

Samme dag, hvor angrebet begyndte, Bundeswehrs stabschef, generalløjtnant. Alfons Men, skrev på sin LinkedIn-side, at de tyske væbnede styrker efter 30 års underinvesteringer ikke var klar til at reagere på denne type trusler, hvilket førte til, at den nye kansler Olaf Scholz blot 3 dage senere præsenterede for Forbundsdagen en meget ambitiøs investeringsplan for hurtigt at genoprette de nødvendige kapaciteter til de tyske hæres at møde den nye virkelighed. Dette er baseret på en nødramme på 100 milliarder euro til at finansiere de mest kritiske opkøb på kort sigt, herunder F-35A kampfly til NATO's nukleare delemission, kampfly Typhoon ECR for missioner til at undertrykke modsatrettede luftforsvar, CH-47F Chinook tunge transporthelikoptere at erstatte CH-53 Super Station fra 70'erne, luftværns- og antimissilforsvarssystemer, pansrede infanterikampvogne og mere end 20 milliarder euro til at genopbygge lagre af ammunition og reservedele, der stort set er eroderet i de seneste årtier, samtidig med at finansieringen øges for kritiske europæiske programmer FCAS, MGCS og Eurodrone.

F35 Militære alliancer på jorden | Forsvarsanalyse | Hærens budgetter og forsvarsindsats
Berlin annoncerede rækkefølgen af ​​2 eskadroner af F-35A for at sikre NATO's fælles afskrækkelsesmission. Denne ordre vil blive finansieret af den ekstraordinære investeringsramme på 100 milliarder euro til de tyske hære, annonceret af kansler Scholz.

Denne plan, som endnu mangler at blive godkendt af Forbundsdagen, men som allerede har støtte fra regeringskoalitionen, men også fra CDU's tyske højrefløj, planlægger at fastholde niveauet for tyske investeringer med hensyn til forsvar i 4 år på sit tidspunkt. 2022-niveau (48 mia. EUR), hvortil der i gennemsnit lægges 25 mia. EUR i ekstraordinære investeringer om året indtil 2025, før budgettet tildelt La Défense øges til 2 % af det tyske BNP ud over denne frist. Berlin er dog ikke den eneste europæiske hovedstad, der har annonceret et væsentligt skift i sin politik og sine forsvarsambitioner siden den 24. februar. Faktisk har næsten alle europæiske lande gjort det samme, Italien har lovet at bringe sine udgifter op på 2 % af sit BNP inden 2028, Holland have gjort det samme, som Sverige, Spanien et de fleste østeuropæiske lande. Polen, i mellemtiden sigter nu mod en forsvarsindsats på 3 % af sit BNP, ligesom Grækenland. Selv Belgien, selv om NATO's dårlige elev på dette område, har annonceret en stigning i sit forsvarsbudget til 1,5 % af dets BNP, en stigning på næsten 50 % i forhold til dets nuværende niveau. Men ét land, og ikke mindst i Europa, er en undtagelse på dette område, da Frankrig endnu ikke har annonceret nogen udvikling i sin forsvarsindsats eller i sine ambitioner på dette område.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militære Alliancer | Forsvarsanalyse | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

3 Kommentarer

  1. […] De franske myndigheder havde været særlig diskrete på dette område. Det er rigtigt, at landet allerede i 2017 havde påtaget sig en indsats for at vende kurven for investeringer i forsvaret, med en strategisk gennemgang og en lov om militær programmering (LPM), der implementerede en lineær stigning i budgettet for 1,7. 2022 milliarder euro om året indtil 3, derefter 2023 milliarder euro om året i 2024 og 2022. Derudover var forsvarsspørgsmål ikke en del af de store kampagnetemaer for præsidentvalget eller for det efterfølgende lovgivende valg, hverken fra den side, afgående præsident, eller oppositionernes, danner en uigennemsigtig afretning omkring emnet i hele denne periode. I anledning af Eurosatory 3-udstillingen i juni sidste år meddelte den nyvalgte præsident Macron dog, at en opdatering af LPM ville være nødvendig for at imødegå nye forsvarsudfordringer, hvilket bekræftede, at landet bør øge sin forsvarsindsats i årene til komme. For en uge siden var det ministeren for de væbnede styrker, Sebastien Lecornu, der bekræftede, at budgettet for de væbnede styrker faktisk ville stige med 2023 milliarder euro i XNUMX, og dermed reagerede på en rapport fra Revisionsretten, der for nylig blev offentliggjort, som advarede mod den budgetmæssige holdbarhed af en sådan indsats. […]

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler