For at imødekomme den kinesiske udfordring ønsker det amerikanske luftvåben at satse massivt på kampdroner

Under den kolde krig forpligtede NATO's hære, især de amerikanske hære, sig til at begrænse de sovjetiske styrkers landmæssige numeriske overlegenhed og Warszawapagten ved at udstyre sig med uovertruffen luftmagt, i stand til at erobre luftens overlegenhed over slagmarken, og at kompensere for de vestlige landstyrkers mangler. Sådan udviklede F-4 Phantom II, F-15 Eagle, F-16 Fighting Falcon og andre A-10 Warthog sig sammen med den europæiske Tornado, Jaguar, Harrier og Mirage for at få overtaget over Mig-21, Mig- 23, Mig-25 og den sovjetiske Su-22, takket være deres teknologi, men også deres antal, og dette indtil Sovjetblokkens sammenbrud og Warszawapagtens opløsning. I hele perioden efter den kolde krig var denne samme amerikanske og vestlige luftmagt spydspidsen for vestlig overherredømme på planeten, til det punkt, at alle vestlige væbnede styrkers afhængighed af luftmagt blev yderligere øget. Samtidig medførte den betydelige reduktion i risikoen for højintensive konflikter, og de konstante stigninger i omkostningerne ved anskaffelse og drift af kampfly, imidlertid en væsentlig reduktion af luftvåbnernes formater, i såvel Europa som på tværs af Atlanten.

Faktisk repræsenterer det amerikanske luftvåbens jagerflåde i dag, med lidt over 2000 F15, F16, F22 og A10 jagerfly, i volumen kun halvdelen af, hvad den var i midten af ​​80'erne. flåden er gået fra mere end 600 kampfly i 1985 til 250 i dag, og fra mere end 800 fly til under 220 for den tyske jagerflåde, mens enhedsprisen på en Mirage 2000 eller en F16 samtidig var steget fra $15 millioner ($35 millioner i 2022) til mere end $60 millioner, og det fly som F-35A, F-15EX, THE Rafale eller Typhoon, langt over $80 mio. ved køb. I det omfang disse nye fly er steget kraftigt i kapacitet, skalerbarhed og alsidighed gennem årene, og den russiske kampflåde er på sin side blevet reduceret fra 6000 til 1200 kampfly, selvom dens landstyrker også har oplevet meget kraftige reduktioner i format (uden selv at nævne krigen i Ukraine), er balancer blevet bevaret på dette område i det europæiske teater. På den anden side er det ganske anderledes med Kina.

F35A USAF Defense News | Militære alliancer | Jagerfly
Med en enhedspris på mere end $80 millioner koster F-35A 2,5 gange mere end F-16 fra 1980, når inflationen er kompenseret, hvilket repræsenterer en perfekt illustration af Augustines lov

Faktisk, i modsætning til Moskva, kan Beijing stole på en meget dynamisk økonomi og frem for alt på teknologisk kapacitet, som nu intet har at misunde vesterlændinge, inklusive amerikanere. Derudover har People's Liberation Army været i stand til at integrere vestlige doktriner med hensyn til luftmagt, i modsætning til de russiske hære, som i vid udstrækning forbliver præget af deres sovjetiske arv, hvilket har ført dem til at anskaffe nye højtydende fly såsom det enmotorede jagerfly J -10C, J-11B air superiority jagerfly og J-16 general-purpose jagerfly, samt 5. generations fly som J-20 og J-35, og samtidig udvikle supportkapaciteter med KJ- 500 og KJ-600 luftovervågningsfly, Y-20U lufttankningsflyene og Y-8 efterretningsflyene, og at mange andre avancerede programmer er undervejs i landet, herunder inden for feltkampdroner. Og for sekretær for det amerikanske luftvåben Frank Kendall, det eneste alternativ til at imødekomme den kinesiske udfordring med hensyn til luftkrigsførelse er baseret på den massive brug af kampdroner for at kompensere for den voksende masse af Beijings luftstyrker.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheder | Militære alliancer | Jagerfly

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler