Industriel kompensation omkring F-35 halvt mindre end forventet i Belgien

I oktober 2018 annoncerede de belgiske myndigheder anskaffelsen af ​​34 F-35A kampfly fra det amerikanske Lockheed-Martin for at erstatte dets flåde af F-16, og dermed tilpasse sig det hollandske valg, idet Amsterdam i 2013 havde bestilt 37 enheder af denne type , et format, der vil udvikle sig til 52 enheder i dag, og som meget vel kunne fortsætte med at vokse, nu hvor de hollandske myndigheder har forpligtet sig til at øge deres forsvarsindsats til 2 % af BNP. Michel-regeringens beslutning i 2018, hovedsagelig betinget af NATO's og den flamske forsvarsminister Steven Vandeputs intense lobbyisme, er dog aldrig ophørt med at skabe kontroverser over hele landet, med især en tilbagevendende forespørgsel fra mange belgiske parlamentarikere. Og den seneste afsløringer offentliggjort tidligere på ugen i Bruxelles-pressen vil sandsynligvis generere en ny bølge af protester, som landet undrer sig over muligheden for at bestille yderligere enheder.


Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter

Artikler med fuld adgang er tilgængelige i " Gratis varer“. Abonnenter har adgang til de fulde artikler om analyser, OSINT og syntese. Artikler i arkiverne (mere end 2 år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

Fra €6,50 pr. måned – Ingen tidsforpligtelse.


Relaterede stillinger

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW