Hvad er de 4 store fremskridt for det nye kinesiske hangarskib CV-18 Fujian?

Det nye kinesiske hangarskib, døbt CV-18 Fujian, blev lanceret fredag ​​den 17. juni 2022 i Shanghai, der markerer en ny fase i den industrielle og operationelle udvikling af People's Liberation Army Navy.

Ud over en ubestridelig industriel succes for Beijing, som på mindre end 12 år har lanceret tre hangarskibe med stigende teknologi og tonnage, udgør Fujian et nøgleaktiv for den kinesiske flåde i dets opgør i støbeskeen. med den amerikanske flåde og dens allierede, der tilbyder adskillige store fremskridt inden for de kapaciteter, der er tilgængelige for det kinesiske militær og industrifolk i de kommende år, lige fra integreret elektrisk fremdrift, der baner vejen for nuklear fremdrift, til en udvidet luftgruppe om bord, der kan sammenlignes med den, der er tilgængelig for supermarkedet. hangarskibe fra den amerikanske flåde.

CV-18 Fujian er det største ikke-amerikanske militærskib i historien

Med Fujian skiller den kinesiske flåde sig nu ud som den eneste konkurrent til den amerikanske flåde på havene. Faktisk er det nye kinesiske hangarskib, med en længde på 320 meter og en anslået tonnage på mellem 80.000 og 100.000 tons, intet andet end det mest imponerende ikke-amerikanske krigsskib, der nogensinde er bygget, med mål, der kan sammenlignes med luftfartsskibenes. af Kitty Hawk-klassen, de sidste konventionelt drevne hangarskibe fra den amerikanske flåde, hvis sidste enhed blev taget ud af tjeneste i 2005 (2007 for USS Kennedy-underklassen).

De tidligere kinesiske hangarskibe, CV16 Liaoning og CV17 Shandong, lanceret i henholdsvis 2011 og 2017 med en tonnage på 65.000 tons, stammede fra det russiske hangarskib Kuznetsov, hvoraf de deler STOBAR-arkitekturen med et springbræt og tråde af stop, det samme gjorde den britiske HMS Dronning Elizabeth II og HMS Prince of Wales.

CV18 Fujian udklasser med mere end 30 % for tonnagen af ​​disse bygninger, som til dato var de mest imponerende militærskibe bortset fra dem, der er implementeret af den amerikanske flåde. Derudover viser det en tonnage dobbelt så stor som den for det eneste andet ikke-amerikanske hangarskib udstyret med katapulter på planeten, den franske Charles de Gaulle og dens 42.000 tons.

liaoning wing hangarskib | Forsvarsanalyse | Jagerfly
Med et slagvolumen på 60.000 tons er CV-16 Liaoning 30 % mindre end den nye CV-18 Fujian

Sådanne dimensioner, tæt på USS Enterprise CVN-65, det første atomdrevne hangarskib, der sluttede sig til den amerikanske flåde i 1961, som forlod tjenesten i 2017, og som især var en af ​​heltene i det første opus af filmen Top Gun, viser, at den kinesiske flådeindustri nu har nået en grad af kompetence, der er kommet i kontakt med amerikansk knowhow på dette område.

Desuden er Fujian ikke bare imponerende, den er også meget moderne, inklusive integreret elektrisk fremdrift og et system med tre katapulter og elektromagnetiske stopstrenge, der kan sammenlignes med dem, der udstyrer den nyeste klasse af luftfartsselskaber. US Navy-fly, USS Ford.

Det vil som sådan være særligt interessant at observere den tid, der vil være nødvendig for at færdiggøre skibet, og at erklære det operationelt, såvel som den tid, der kræves til at bygge og søsætte en meget sandsynlig anden enhed af klassen.

Det skal huskes, at det kun tog de kinesiske værfter 3 år at lancere Shandong efter lanceringen af ​​Liaoning, hvorimod det tog mere end 10 år at relancere sidstnævnte efter overtagelsen fra Rusland.

En integreret elektrisk fremdrift klar til atomkraft

Den flådeindustristrategi, der anvendes af Beijing, er, som vi ved, meget metodisk, og hver ny klasse er beriget af resultaterne af den tidligere, hvad enten det er på det teknologiske, industrielle eller operationelle område, og dette i en meget vedvarende dynamik.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame.

Meta-Defense fejrer sit 5-års jubilæum!

LOGO meta defense 114 hangarskib | Forsvarsanalyse | Jagerfly

- 20% på dit Classic- eller Premium-abonnement, med koden Metanniv24

Tilbuddet gælder fra 10. til 20. maj for online abonnement på et nyt Classic eller Premium, årligt eller ugentligt abonnement på Meta-Defense hjemmesiden.


For yderligere

3 Kommentarer

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler