Holland bekræfter ordren på 6 yderligere F-35A og 4 nye MQ-9 Reaper droner

Efter et flertal af europæiske landes eksempel og efter det russiske angreb mod Ukraine annoncerede Holland, der hidtil har været særligt tilbageholdende med at øge sin forsvarsindsats, for et par uger siden en hurtig forøgelse af landets forsvarsindsats for at nå målet om 2 % af BNP i overensstemmelse med NATOs krav, for 2025. Og ligesom det samme flertal af europæiske lande har Amsterdam annonceret en kapacitetsopbygning af sine hære via nye bevæbningskommandoer. I dette tilfælde bekræftede det hollandske forsvarsministerium for et par dage siden, sit ønske om at bestille 6 ekstra F-35A kampfly for at nå en flåde på 52 fly, men også 4 nye MALE MQ-9 Reaper-droner udover de 4 bestilte, og et nyt parti Tomahawk-missiler fra USA, samtidig med at de viser stor interesse for HIMARS mobile raketkastersystem, der allerede er bestilt i Europa af Polen og Rumænien.


Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

Artikler med fuld adgang er tilgængelige i " Gratis varer". Flash-artikler er tilgængelige i fuld version i 48 timer. Abonnenter har adgang til de fulde analyser, nyheder og synteseartikler. Artikler i arkiver (mere end 2 år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

Alle abonnementer er uforpligtende.


Hæld en savoir plus

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW