De franske hære har (også) brug for en rekapitaliseringsplan på 100 milliarder euro

Knap dage efter starten af ​​den russiske offensiv mod Ukraine fremlagde den tyske kansler Olaf Scholz for Forbundsdagen, det tyske parlament, en plan om at investere en kuvert på 100 mia. euro, der skulle reparere nogle af de mest kritikpunkter, der er noteret i Bundeswehr, samtidig med at han engagerer en dynamisk for at bringe landets forsvarsindsats ud over tærsklen på 2 % af BNP, som kræves af NATO inden 2025. Siden da har det store flertal af lande, europæere, uanset om de er medlemmer af NATO eller ej, annonceret en betydelig stigning i deres egne. forsvarsindsats, der alle forpligter sig på mere eller mindre tætte tidsfrister til at respektere eller overskride tærsklen på 2 % af BNP, som på en måde er blevet markøren for en sammenhængende forsvarsindsats i lyset af den strategiske omstrukturering, der er i gang i Europa, men også i verden.

De franske myndigheder havde været særlig diskrete på dette område.. Det er rigtigt, at landet allerede i 2017 havde påtaget sig en indsats for at vende kurven for investeringer i forsvaret med en strategisk gennemgang og en lov om militær programmering (LPM), der vedtog en lineær stigning i budgettet for hærene på 1,7, 2022 milliarder euro om året indtil 3, derefter 2023 milliarder euro om året i 2024 og 2022. Derudover var forsvarsspørgsmål ikke en del af de store kampagnetemaer for præsidentvalget eller for det efterfølgende lovgivende valg, hverken fra den side, afgående præsident, eller oppositionernes, danner en uigennemsigtig afretning omkring emnet i hele denne periode. I anledning af Eurosatory XNUMX-udstillingen i juni sidste år, den nyvalgte præsident Macron meddelte dog, at en opdatering af LPM ville være nødvendig for at imødegå de nye forsvarsudfordringer, hvilket bekræfter, at landet bør øge sin forsvarsindsats i de kommende år. For en uge siden var det ministeren for de væbnede styrker, Sebastien Lecornu, der bekræftede, at budgettet for de væbnede styrker faktisk ville stige med 3 milliarder euro i 2023, og dermed reagerede på en rapport fra Revisionsretten, der for nylig blev offentliggjort, som advarede mod den budgetmæssige holdbarhed af en sådan indsats.

mzcron eurosatory analyserer forsvar | Artilleri | Jagerfly
Under sin åbningstale ved Eurosatory 2022 annoncerede Emmanuel Macron den kommende tilpasning af den franske forsvarsindsats til nye sikkerhedsudfordringer i Europa og rundt om i verden.

I anledning af sin tale om generel politik for parlamentet præciserede premierminister Elizabeth Borne konturerne af denne indsats og indikerede, at Præsident Macron ville snart definere konturerne af en ny militær programmeringslovuden at angive tidsplanen eller dispositionen. Dog og selvom de franske hære faktisk har et stort behov for at se deres budgetkapacitet vokser gradvist for at reagere på sikkerhedsspørgsmål ikke så nye, men hidtil ignoreret af frygt for at skulle reagere på dem, lider de ligesom Bundeswehr af visse kritiske kapacitetsunderskud, der bør behandles separat og øjeblikkeligt, som Olaf gjorde Scholz den 27. februar foran Forbundsdagen. I denne artikel vil vi studere muligheden for, at de franske hære, men også den nationale forsvarsindustri, kan stole på en lignende investeringsplan på 100 milliarder euro, men også hvordan man finansierer en sådan indsats, samtidig med at landets begrænsninger respekteres.

Hære designet efter en svunden doktrin

Hvis de franske hære lider af mange kritiske mangler, er disse meget ofte meget forskellige fra dem, der påvirker de tyske hære. Der hvor Bundeswehr led meget under dårligt gennemtænkte og uegnede politiske voldgiftssager, hvilket hæmmer dens samlede effektivitet, formåede de franske hære at opretholde de fleste af de kapaciteter, de havde ved slutningen af ​​den kolde krig, men på en begrænset måde. Faktum er, at de franske hære i dag reagerer på en doktrin defineret af hvidbogen fra 2013, hvis hovedlinjer blev fastholdt under den strategiske gennemgang af 2017. De var således i stand til at opretholde et globalt hærformat og blev tvunget til at reagere til en doktrin, der på det tidspunkt kunne give mening, nemlig at stole på afskrækkelse til bevarelse og beskyttelse af landets territorium og strategiske interesser, på en deployerbar ekspeditionsstyrke til eksterne operationer og på en begrænset, men sammenhængende styrke til koalitionsinterventioner . For at opretholde og bringe alle sine krav ud i livet med et budget på lidt over 32 milliarder euro om året (2016), var de væbnede styrker nødt til at reducere formatet af visse kapaciteter, med en jagerflåde gradvist reduceret til 185 fly til luftvåbnet (mod mere end 450 i 1995), og 40 fly til Naval Aviation (75 i 1995), som også mistede sit andet hangarskib.

Rafale e Mirage 2000 D foto Air Force analyserer forsvar | Artilleri | Jagerfly
I dag mangler luft- og rumstyrken mellem 60 og 80 kampfly til at imødekomme øjeblikkets operationelle realiteter.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Artilleri | Jagerfly

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

3 Kommentarer

  1. […] Indtil begyndelsen af ​​den russiske intervention i Ukraine havde den franske udøvende magt ét kodeord og kun ét vedrørende udførelsen af ​​forsvarsindsatsen: Al den militære programmeringslov 2019-2025, men at LPM 2019-2025. Designet på grundlag af den strategiske gennemgang fra 2017, som i sig selv var stærkt begrænset af hvidbogen fra 2013, sigtede LPM 2019-2025 på at reparere den betydelige skade, der var et resultat af to årtiers underinvestering i de franske hære, selvom det operationelle pres forblev meget høj. Det er klart, at hærenes situation på 5 år er blevet væsentligt forbedret, med et årligt budget øget med €8,5 milliarder, dvs. mere end 25 %, adskillige respekterede kritiske programmer såsom SCORPION for the Army, fornyelse af fregatter og ubåde for den franske flåde, eller ankomsten af ​​A330M Phoenix tankfly og A400M transportfly til luft- og rumstyrken. Imidlertid forblev denne LPM inspireret af en doktrin baseret på sammenslutningen af ​​en to-komponent afskrækkelse, en ekspeditionsstyrke, der hurtigt kan indsættes til eksterne operationer, og en reduceret konventionel magt, der kun er i stand til at gribe ind i koalition. Krigen i Ukraine, men også de voksende spændinger i Stillehavet, i Afrika og i Mellemøsten har nu gjort denne defensive tilgang, hvis ikke forældet, i det mindste uegnet til de udfordringer, som de franske hære bliver nødt til at reagere på i måneder og år til…. […]

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler