SHIELD luftbårne systemets højenergilaser er snart klar til test

Siden midten af ​​60'erne har et stadig mere moderne antiluftværn fortsat udgøre en voksende trussel mod luftstyrker og for hære, der ligesom vestlige styrker baserer det meste af deres ildkraft på denne komponent. Vietnamkrigen, dengang Yom Kippur-krigen, gjorde staben opmærksomme på denne trussel, hvilket førte til designet af nye fly designet til at udfordre disse systemer, enten baseret på stealth som F-117A Nighthawk, eller på lav højde, høj -hastighedsgennemtrængning som Tornado, Su-24, F-111. Golfkrigen markerede overvægten af ​​amerikansk og vestlig luftmagt og doktrin, mens afslutningen på den kolde krig og sammenbruddet af den sovjetiske blok bragte trusselsopfattelsen til ophør. , hvilket forårsagede en betydelig opbremsning i investeringer og forskning på dette område i næsten 20 år, især siden USA, såvel som mange af dets partnere, tog sagen til stealth-løsningen og F-35'eren op for at reagere på dette problem, hvis det var nødvendigt.

Men truslerne fortsatte med at udvikle sig med ankomsten af ​​nye, stadig mere effektive antiluftskytssystemer, ligesom S-300 og så den russiske S-400, men også den kinesiske HQ-9, samt mht meget langtrækkende luft-til-luft missiler, såsom den kinesiske PL-15, den europæiske Meteor og den russiske R37M, der udgør trusler ikke kun mod taktisk jagerflyvning eller strategiske bombefly, men også mod støtteanordninger, såsom tankfly, avancerede luftovervågningsanordninger eller luftbårne elektroniske aflytningsystemer. Med ibrugtagningen af ​​nye meget langtrækkende missiler og luftfartøjer, der selv er stealth som den kinesiske J-20 eller den russiske Su-57, er det derfor hele det vestlige luftkraftsystem, der er truet, og med det styrkernes ildkraft som helhed, hvilket ville blive væsentligt reduceret. På dette område har krigen i Ukraine også vist, at på trods af avancerede selvbeskyttelsessystemer og blokering af dækning og undertrykkelse af antiluftskyts forsvar, er det stadig ikke lykkedes for de russiske luftstyrker, efter 4 måneders krig, at overtage luftherredømmet. landet mister faktisk en stor del af den fordel, som dets taktiske luftfart, 16 gange større end dets modstanders, kunne give det.

R37M skyde Forsvarsanalyse | Laservåben og rettet energi | Jagerfly
Det russiske R37M luft-til-luft missil kan ramme dårligt manøvrerende mål op til 400 km væk

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Laservåben og rettet energi | Jagerfly

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler