Hvorfor den russiske Belgorod-ubåd og 2M39 Poseidon-atomtorpedoen ikke ændrer noget?

I anledning af kampagnen for det russiske præsidentvalg i 2018 forårsagede den afgående præsident Vladimir Putin en vis stupor i Vesten. ved offentligt at præsentere visse "revolutionære" militærprogrammer, der formodes at give en afgørende fordel til de russiske hære i det kommende årti. Blandt disse programmer skal RS-28 SARMAT ICBM-missilerne og Avangard hypersoniske svævefly tages i brug i år, mens Kinzhal luftbårne hypersoniske missil allerede har udstyret nogle Mig-31Ks modificeret siden 2019. Det atomdrevne krydsermissil Burevestnik har flere eller mindre faldet i glemmebogen. Hvad angår den droniserede 2M39 Kanyon atomdrevne tunge torpedo, også betegnet Poseidon eller Status-6, skulle den snart tiltræde aktiv tjeneste, mens Belgorod-ubåden, som skal betjene den, netop er blevet leveret til den russiske flåde.

24 meter lang og 2 meter i diameter er Kanyon-torpedoen i virkeligheden en autonom drone drevet af en miniaturiseret atomreaktor, som gør det muligt for den at nå meget høje hastigheder på omkring 100 knob og udstyret med en autonomi større end 6000 km, nok til at krydse Atlanten fra side til side, på op til 1000 meters dybde. Derudover bærer Kanyon en nuklear nyttelast på 100 kiloton svarende til den, der er implementeret af de individuelle atmosfæriske re-entry-systemer MIRV, med en kapacitet til strategisk ødelæggelse. Scenariet for brugen af ​​dette våben er baseret på en forudindsættelse af den modificerede atommissil-ubåd Belgorod eller af Khabarovsk modificeret til dette formål, hvilket gør det muligt for torpedoen at angribe modstanderens havne- eller kystinstallationer, såsom Norfolks militærhavn. På grund af dens struktur ville en sådan eksponering forårsage meget betydelig skade på den forankrede flåde, ødelæggelse af militær infrastruktur og kystmål og forurening af et stort kystområde, der kræver den endelige evakuering af dette rum.

Den russiske Status-6 Poseidon autonome oceangående atomtorpedo er drevet af en miniaturiseret atomreaktor

For at transportere Kanyon modificerede den russiske flåde specielt Belgorod krydsermissil-ubåden. Byggeriet af skibet blev påbegyndt i 1992, inden det nogle år senere blev opgivet på grund af manglende midler. I 2012 relancerede den russiske flådestab konstruktionen af ​​ubåden efter ændrede planer i forhold til skibene i projektet 949AM Antey (Oscar 2 i NATO-betegnelsen), for at bringe dens længde fra 154 til 184 meter, og dens undervandsforskydning på 20.000 tons til 30.000 tons, hvilket gør den til den største ubåd i drift i verden efter den sidste russiske tyfon blev sat i reserve. Således vil det nye skib være i stand til at implementere op til 6 Kanyon-torpedoer, mens det drager fordel af Anteys styrkede skøn, meget højere end ældre russiske ubådes. Faktisk, ifølge russisk kommunikation, ofte gentaget i Vesten, skulle Belgorod/Kanyon-parrets ankomst dybt forstyrre den strategiske balance i Atlanterhavet og udgøre en direkte trussel mod amerikanske havne, især fordi med dens hastighed, dens dybde og rækkevidde , ville Kanyon være umulig at opsnappe. Vi har der alle kendetegnene for, hvad tyskerne kunne lide at designe under betegnelsen Wunderwaffen, eller mirakelvåben. Men virkeligheden er en helt anden...


Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter

Artikler med fuld adgang er tilgængelige i " Gratis varer“. Abonnenter har adgang til de fulde artikler om analyser, OSINT og syntese. Artikler i arkiverne (mere end 2 år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

Fra €6,50 pr. måned – Ingen tidsforpligtelse.


Relaterede stillinger

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW