Britiske FCAS/Tempest og japanske FX jagerfly-programmer kan snart fusionere

Mens den nye generation af FCAS kampflyprogram, som samler Frankrig, Tyskland og Spanien, har været i bero i flere måneder på grund af mangel på en afbalanceret aftale om industriel deling, fortsætter briterne og deres program FCAS-konkurrent med Tempest næste generations kampfly med at komme videre, trods trusler mod finansieringen. Denne risiko kan meget snart løses fuldt ud. Træde i kræft, efter at have forført Rom og i mindre grad Stockholm til at tilslutte sig programmet og deltage i dets finansiering, London ville være, ifølge Reuters-agenturet, ved at underskrive en historisk aftale med Tokyo om at fusionere sit program med det japanske FX-program, beregnet til at erstatte Mitsubishi F-2 jagerfly i den japanske luftforsvarsstyrke.

Denne aftale, som kunne offentliggøres i de kommende uger, er resultatet afet langt og tålmodigt diplomatisk og industrielt arbejde fra briternes side, som i mere end 5 år har stået i spidsen for en meget vedvarende indsats for at konsolidere en sådan tilnærmelse. Indtil nu var det et spørgsmål for Tokyo om henvende sig til den britiske Rolls-Royce, og ikke til de amerikanske motorproducenter General Electric eller Pratt & Whitney, for motoren i FX, et program, som de japanske myndigheder har ydet 40 mia. London og Tokyo kunne faktisk have stor gavn af et samarbejde, der rækker langt ud over fremdrift. For de britiske myndigheder ville det være et spørgsmål om at løse det vanskelige problem med den budgetmæssige ligning, som hidtil har tynget dets programs fremtid, på trods af Roms og Stockholms reelle, men mere end beskedne ankomst i dets indre, og dermed fastholde en god tro i al dens forfølgelse. For de japanske myndigheder ville dette samarbejde give dens egen luftfartsforsvarsindustri mulighed for at tage et teknologisk spring, men også at åbne det europæiske marked, som hidtil har været uigennemskueligt for japansk våben.

FX-forsvarsanalyse | Jagerfly | Konstruktion af militærfly
FX-programmet har til formål at udvikle en avanceret 5. generationsenhed

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Jagerfly | Konstruktion af militærfly

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler