Den amerikanske kongres blokerer for salg af nye F-16 til Tyrkiet

For 10 måneder siden, i oktober 2021, meddelte de tyrkiske myndigheder, at de havde sendt en eksportanmodning til Foreign Miltiry Sales vedrørende 40 nye F-16 jagerfly til Block 70 Viper-standarden, samt 80 sæt for at bringe 80 af dens F-16 Block 52 til denne standard, den mest avancerede i øjeblikket tilgængelig for Lockheed-flyene. Om Biden-administrationen havde vist sig klar til at støtte en sådan anmodning i håbet om at genoprette normaliserede forbindelser med Ankara, den amerikanske kongres, som har det sidste ord om emnet, var mere end tvivlsom. For amerikanske senatorer og repræsentanter tillod de internationale holdninger, som præsident RT Erdogan indtog, hvad enten det var i Mellemøsten i Syrien og Irak, i Det Ægæiske Hav over for Grækenland og Cypern, eller endda i hans tvetydige forhold til Rusland og Iran, ikke sikker levering af disse nye våben til Ankara, vel vidende at de meget vel kunne vende sig mod USA eller nogle af dets allierede. Desuden var mange amerikanske parlamentarikere ikke klar til at glemme Tyrkiets rækkefølge af russiske S-400.

Situationen forblev relativt fastfrosset i flere måneder, indtil starten på den russiske invasion af Ukraine fremskyndede begivenheder, hvilket førte til, at de tyrkiske myndigheder støttede de ukrainske forsvarere ved at levere til dem, især den nu berømte (men mindre og mindre effektive) MALE TB2 BAyraktar drone, samt lukning af Sortehavsstrædet, hvilket effektivt blokerer adskillige store russiske flådeenheder, herunder Slava-klassens krydsere Marshal Ustinov og Varyag, i Middelhavet i stedet for ud for Ukraines kyst. Frem for alt var Sverige og Finlands ansøgning om at blive medlem af den Atlantiske Alliance en mulighed for den tyrkiske præsident til at indtage en styrkeposition i sine forhandlinger med USA og mere bredt med de øvrige medlemmer af alliancen, hvoraf mange havde betydelige sanktioner. på plads med hensyn til eksport af forsvarsteknologi til Tyrkiet i de senere år.

TB2 drone Defense News | Militære alliancer | Jagerfly
Tyrkiets levering af TB2-droner til Ukraine gjorde det muligt for ukrainske styrker at modstå de første russiske offensiver, især mod Kiev, mens med til at genoprette Tyrkiets image hos vestlige ledere.

Officielt var der ingen forhandling mellem USA og Tyrkiet for at ophæve Ankaras veto når det kommer til disse to medlemskaber. I den endelige afstemning om hærens budget for 2023 tog amerikanske parlamentarikere dog mange forbehold for at ramme det mulige salg af nye forsvarsteknologier til Tyrkiet, men også til Saudi-Arabien og Egypten. Disse tre lande er faktisk ramt af et ændringsforslag stillet af den demokratiske repræsentant for Massachusetts James McGovern, som også er formand for Repræsentanternes Hus's forsvarskomité, som strengt regulerer eksporten af ​​amerikanske forsvarsteknologier til lande, der deltager eller har deltaget. til folkedrab eller i strid med international humanitær lov. Derudover vedtog to demokratiske repræsentanter, Frank Pallone fra New Jersey, og Chris Pappas fra New Hampshire en ændring, der forpligter den amerikanske direktion til at træffe konkrete foranstaltninger for at "forhindre, at F-16'erne solgt til Tyrkiet ikke bliver brugt til at krænke græsk luftrum i Det Ægæiske Hav". Man kan selvfølgelig se virkningerne afet besøg af Grækenlands premierminister på Capitol for blot to måneder siden.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheder | Militære alliancer | Jagerfly

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler