Frataget F-16V truer den tyrkiske præsident med at genindsætte sit veto om Sveriges og Finlands optagelse i NATO

Tre dage ! Så lang tid tog det præsident RT Erdogan endnu en gang at true med et tyrkisk veto mod Sveriges og Finlands medlemskab af Atlanterhavsalliancen, efter at den amerikanske kongres stemte , i anledning af afstemningen om 3-budgetloven for de amerikanske væbnede styrker, to ændringsforslag, der hindrer eksportmulighederne for F-16 Viper men også andre forsvarsteknologier mod Ankara. Det er klart, at emnerne ikke formodes at være officielt forbundet, er præsident Erdogan offentligt bebrejdet over de svenske myndigheders manglende "reaktivitet" vedrørende anmodningen om udlevering af 33 flygtninge til Tyrkiet, anklaget for at tilhøre de kurdiske separatistbevægelser. de tyrkiske myndigheder. Hvis den officielle tyrkiske diskurs kan give plads til tvivl, efterlader meddelelseskalenderen ingen med hensyn til virkeligheden af ​​stridsemnerne mellem Ankara, Washington, Stockholm og Helsinki, og nogle kurdiske flygtninges skæbne er der ikke.

Siden hans tiltrædelse af Det Hvide Hus er præsident Biden og hans administration aldrig holdt op med at forsøge at bringe Tyrkiet og dets præsident RT Erdogan tilbage til mere moderate positioner, både over for NATO og med hensyn til dets territoriale og politiske ambitioner. For det, den amerikanske præsident har ved flere lejligheder meddelt, at han gik ind for anmodningen fra Ankara for erhverve 40 F-16 Block 70 Viper kampfly, den mest avancerede version af Lockheed-Martin jagerflyet og 80 sæt til at bringe lige så mange F-16 Block 52'ere i tjeneste med det tyrkiske luftvåben til denne standard. Desværre ser den amerikanske kongres, både Repræsentanternes Hus med demokratisk flertal og det demokratisk-republikanske paritetssenat, ikke positivt på en sådan forsonende holdning og har ved flere lejligheder, lade det være kendt, at han for det meste var fjendtlig over for salget af avancerede våbensystemer til Ankara, især for våbensystemer, der potentielt kan bruges til at true græske og cypriotiske allierede. I anledning af afstemningen om Pentagons budget for 2023 var det Repræsentanternes Hus og de valgte demokrater, der vedtog to ændringsforslag, der danner grundlag for en sådan hypotese, hvoraf det ene forbyder salg af våbensystemer til lande involveret i krænkelser af humanitær lov, den anden retter sig specifikt mod Ankara og anmoder FMS om kun at godkende salget af F-16V, hvis USA havde sikkerhed for, at de leverede enheder ikke ville true Grækenland.

220628 madrid Militære alliancer | Forsvarsanalyse | Jagerfly
Den tyrkiske præsident og hans svenske og finske kolleger nåede til enighed på topmødet i Madrid den 29. juni. Men de tyrkiske forventninger var tilsyneladende af en helt anden karakter.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militære Alliancer | Forsvarsanalyse | Jagerfly

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

2 Kommentarer

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler