Sydkorea forsøger at tilbyde sin Dosan Anh Changho-ubåd til Australien

Det mindste, der kan siges, er, at de sydkoreanske myndigheder ikke sparer kræfter på at promovere deres forsvarsudstyr i hele verden. Efter at have overbevist Egypten anskaffer 200 K-9 selvkørende kanonerog underskrev et partnerskab med Tyrkiet for at færdiggøre konstruktionen af ​​kampvognen Altay, Seoul har slået sig sammen med Warszawa i, hvad der kunne være en af ​​tiårets mest ambitiøse forsvarsindustrielle samarbejdsbestræbelser. I Australien har de sydkoreanske myndigheder allerede formået at placere den selvkørende K-9-pistol under Land 8116-programmet, idet Canberra i december 2021 annoncerede anskaffelsen af ​​30 K-9 pansrede selvkørende systemer til lejligheden betegnet AS9 , og 15 AS10 ammunitionstransport- og omladningskøretøjer for 1 milliard australske dollars, lidt over 700 mio.€. Og som det er tilfældet i Tyrkiet og Polen, har Seoul til hensigt at drage fordel af denne dynamik i Australien.

Først infanteriets kampkøretøj AS21 Redback er i dag i finalen mod tyske KF41 Lynx inden for rammerne af konkurrencen inden for rammerne af konkurrencen Land 400 passerer 3 til erhvervelsen mellem 300 og 450 infanteri kampvogne til den australske hær, konkurrence, hvor mange genlyder tyder på, at den sydkoreanske kampvogn ville være de australske myndigheders præference, især på grund af en mere tilgængelig pris. Faktisk har sydkoreanske forsvarsvirksomheder nu et effektivt netværk i Australien, bestående af tidligere politiske og militære personer, til at støtte deres forslag. Det er netop dette netværk, der er blevet opfordret til på en fuldstændig uofficiel måde at præsentere et sydkoreansk tilbud om at reagere på det stadigt mere presserende problem for Canberra med hensyn til fornyelsen af ​​sin flåde af ubåde, i en kommunikationsøvelse, der er perfekt behersket af Seoul.

Collins ubåde Australia Air Independent Propulsion AIP | Forsvarsanalyse | Australien
Selv moderniseret og udvidet vil de 6 Collins fra Royal Australian Navy ikke være i stand til at plette linjen efter 2035

Vi vender ikke tilbage til konsekvenserne af den tidligere australske premierminister Scott Morrisons annullering af SEA 1000-kontrakten til fordel for anskaffelse af amerikanske eller britiske atomdrevne ubåde. Det bliver nu mere og mere klart, at Royal Australian Navy bliver nødt til at stå over for et stort kapacitetsgab mellem tilbagetrækningen af ​​dens 6 Collins-klasse ubåde, som skulle finde sted senest i 2035, og ankomsten af ​​den første atomkraft. drevne ubåde udviklet inden for rammerne af AUKUS-alliancen, hvilket i bedste fald ikke vil ske før 2040. Faktisk vil de australske flådestyrker i mere end 10 år stå over for et markant kapacitetsunderskud inden for ubådskrigsførelse, med mindst 5 års total kapacitetsnedbrud, selvom truslen kinesere i denne periode vil nå sit klimaks. Hvis tyskerne, svenskerne og endda japanerne i flere måneder har forsøgt diskret at foreslå en overgangsløsning til de australske myndigheder, har sydkoreanerne valgt en formentlig meget mere effektiv tilgang, direkte rettet mod den offentlige mening i landet.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Air Independent Propulsion AIP | Forsvarsanalyse | Australien

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

2 Kommentarer

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler