Var den sandsynlige fiasko for FCAS planlagt af Berlin i lang tid?

Hvad enten det er industrielle, militære eller endda politiske myndigheder, er der i dag næppe nogen stemmer i Frankrig som i Tyskland. at håbe, at Future Air Combat System, eller FCAS, programmet vil komme til en ende. Selv det franske ministerium for de væbnede styrker, stemmen for Elysées europæiske og fransk-tyske samarbejdsambitioner i mere end 5 år nu, er ikke resigneret, men i det mindste diskret, endda skeptisk i forhold til emnet. Denne fiasko i fremstillingen, som nu synes næsten uundgåelig, præsenteres ofte som konsekvensen afindustriel opposition mellem Dassault Aviation og Airbus Defence & Space om Next Generation Fighter, den første og vigtigste søjle i FCAS-programmet, hvis pilotering blev tilskrevet den franske flyproducent fra starten af ​​programmet, men hvis samarbejdsvilkår sættes i tvivl af Airbus D&S. Men ved nærmere eftersyn har denne sandsynlige fiasko sine rødder i successive beslutninger fra Berlin, og dette fra 2017, selv da FCAS knap var ved at tage form. i Angela Merkels og Emmanuel Macrons tale.

En artikel i to dele offentliggjort på Defence-aerospace-webstedet, faktisk udarbejder en liste over disse beslutninger, som har svækket ambitionen om fransk-tysk samarbejde mellem de to statsoverhoveder, og dette går langt ud over FCAS-programmet alene. Lad os huske på, at dette samarbejde i første omgang fokuserede på FCAS, men også på Main Ground Combat System eller MGCS-programmet for at erstatte Leclerc tunge kampvogne og Leopard 2, Maritime Air Warfare System eller MAWS-programmet beregnet til at erstatte P3 og Atlantique 2 maritime patruljefly, Common Indirect Fire System eller CIFS-programmet til at erstatte artillerisystemer inden 2035, Eurodrone til at producere en drone af europæisk mandlig kamp, ​​og endelig Tiger III, udviklingen af ​​Tiger-kamphelikopteren, et af de få nylige fransk-tyske forsvarsprogrammer, der er afsluttet.

mgcs illustration rheinmetall Tyskland | Forsvarsanalyse | Artilleri
MGCS skulle oprindeligt udvikles ligeligt af KMW og Nexter inden for KNDS joint venture. Ankomsten af ​​Rheinmetall påtvunget af Forbundsdagen vil fuldstændigt have destabiliseret den industrielle balance i den, og dømt programmet til en forudsigelig fiasko.

Berlin satte således i december 2017 en mere end betydelig knivsæg i det fransk-tyske forsvarssamarbejde ved at annoncere opsendelsen af ​​to elektro-optiske rekognosceringssatellitter, hvorimod de to lande siden 2008 var blevet enige om en deling af kompetencer på dette område, Frankrig implementerer elektro-optiske satellitter, Tyskland satellitter udstyret med radar. Få måneder senere pålagde Berlin sit veto mod udførelsen af ​​kontrakter om eksport af fransk panserudstyr udstyret med tyske motorer til Saudi-Arabien, hvilket underminerede hele kontrakten med Riyadh. Men to år senere godkendte Tyskland eksport af militærlastbiler til samme land. I 2019 påtvang Berlin ankomsten af ​​det industrielle Rheinmetall i MGCS-programmet, selvom den industrielle deling omkring dette program var blevet organiseret omkring fusionen af ​​Krauss Maffei Wegman og det franske Nexter, sidstnævnte påtager sig inden for det nye program samme rolle som Rheinmetall inden for programmerne Leopard Og 1 2, og derved dybt destabilisere programmet.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Tyskland | Forsvarsanalyse | Artilleri

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

Alle

4 Kommentarer

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW