12 hangarskibe, 150 destroyere og fregatter, 66 SSN ..: den nye plan for den amerikanske flåde imødekommer endelig den kinesiske udfordring

Som vi allerede har diskuteret flere gange, har den amerikanske flådes kapacitetsplanlægning været kaotisk for at sige det mildt i løbet af de sidste 20 år, mellem hensynsløse udgifter til visse dårligt kalibrerede programmer såsom Zumwalt destroyerne og LCS korvetterne, og modstridende voldgiftssager fra Det Hvide Hus og Kongressen. Udfordringen var derfor betydelig for admiral Gilday, chefen for flådeoperationer, at skabe en vis orden i denne planlægning, samtidig med at den amerikanske udøvende og lovgivende magt satte den samme retning for at tage op, hvad der synes godt repræsenterer den største udfordring for amerikanske flådemagt i historien, stigningen i kinesisk flådestyrke. Efter flere forsøg og en tilgang med 3 muligheder præsenteret for et par måneder siden, præsenterede NOC endelig den længe ventede Navigationsplan 2022, dokumentet som repræsenterer den militære, men også industrielle strategi anbefalet af den amerikanske flådes generalstab for de næste to årtier.

Det mindste, der kan siges, er, at dette dokument endelig tager det fulde mål af den udfordring, som Kinas magtovertagelse repræsenterer på det militære område, og især på det flåde område, mens Beijing producerer nu 5-6 nye destroyere og krydsere hvert år, 2 til 3 nye fregatter, samt et hangarskib hvert 3. år og 1 stort amfibieskib hvert år, og at det vurderes, at det nu er muligt for det at søsætte en atomdrevet ubåd og 1 til 2 konventionelt drevne ubåde hvert år. Med andre ord bygger på det nuværende momentum, Folkerepublikken Kina vil i 2035/2040 have en flådestyrke bestående af 4 til 5 hangarskibe, 80 destroyere og krydsere, 60 fregatter og 20 store amfibieskibe, understøttet af 15 til 20 atomangrebsubåde og omkring tres konventionelle ubåde for at konfrontere den amerikanske 7. flåde, der har ansvaret for det vestlige Stillehav og Det Indiske Ocean. Denne flåde ville så have en perfekt størrelse til at udføre en offensiv på Taiwan, især implementeringen af ​​en flådeblokade, der sandsynligvis vil holde den amerikanske flåde på afstand. Derudover synes Rusland samtidig fast besluttet på at øge produktionen af ​​sine egne ubåde, især sin SSGN Yassen-M-klasse og sin SSK-klasse Lada og Improved Kilo, og samtidig støtte en indsats for at producere en offshore-flåde bestående af moderne fregatter og destroyere, men blottet for hangarskibe.

FA XX US Navy News Defense | Laservåben og rettet energi | amfibisk overfald
Kunstnerens indtryk af NGAD F/A-XX foreslået af Boeing

For at reagere på denne dobbelte trussel og opretholde betydelige manøvreringskapaciteter i Middelhavet og Den Persiske Golf, besluttede admiral Gilday at lægge problemet direkte til de amerikanske politiske beslutningstagere i Det Hvide Hus og i Kongressen. Ifølge det fremlagte dokument er det faktisk nødvendigt for den amerikanske flåde at udvikle sig hen imod et ambitiøst format, der er i stand til at imødegå udfordringerne fra Beijing og Moskva, baseret på en plan, der forudsætter en magtstigning over tyve år for at genvinde kapaciteten. tabt siden afslutningen af ​​den kolde krig, og endda langt overstiger forventningerne til den 3. og mere ambitiøse mulighed, der blev præsenteret for kun 3 måneder siden for Kongressen. Formatet for den amerikanske flåde ville så være baseret i 2045 på:

 • 12 Columbia-klasse SSBN Baltic nukleare missil ubåde
 • 12 Forbedrede Nimitz- og Ford-klasse atomdrevne hangarskibe
 • 66 nukleare angrebsubåde og krydsermissilaffyringsramper af Virginia-klassen, den nye SSN(x)-klasse og den nye klasse af SSGN beregnet til at erstatte de 4 Ohio, der udfører denne funktion
 • 96 store overfladekombattanter fra Zumwalt, Burke og nye destroyer DDG(x) klasser
 • 56 "små" overfladekombattanter i Constellation-klassen
 • 31 store amfibieskibe og 18 nye lette amfibieskibe
 • 82 logistik- og supportskibe
 • 150 store robotiske autonome overfladeskibe og ubåde
 • 1.300 5. generation F-35C jagerfly og nye NGAD F/A-XX
 • 900 luftbårne anti-ubådsplatforme som P-8A Poseidon og MH-60R
 • 750 støttefly og helikoptere

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheder | Laservåben og rettet energi | Amfibisk overfald

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

2 Kommentarer

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler