Hvad fortæller den kinesiske forsvarsindsats os om Beijings reelle ambitioner?

I begyndelsen af ​​august præsenterede chefen for amerikanske flådeoperationer, admiral Mark Gilday, den mest ambitiøse plan for at bygge den amerikanske flåde siden slutningen af ​​den kolde krig. Udpeget " Navigationskort 2022", præsenterede dokumentet en strategi for at bringe den amerikanske flåde til i 2045 at have 12 atomdrevne hangarskibe, 66 atomangrebsubåde, 96 destroyere og 56 fregatter samt 3000 fly inklusive 1300 jagerfly sammen med 12 ballistiske missilubåde , 31 store amfibieskibe og 150 overfladeskibe og autonome ubåde. Målet med denne plan, som stadig mangler at blive godkendt af den udøvende magt og støttet af den lovgivende magt, selv om den forudsætter en betydelig stigning i investeringerne, er at holde den kinesiske flådes magtstigning under kontrol og i mindre grad , fra andre potentielt fjendtlige flåder, såsom den russiske flåde.

Kina på sin side kommunikerer ikke om sine formatmål og meget lidt om sine strategiske mål. Det er derfor nødvendigt at ekstrapolere disse oplysninger på den perifere database. For at gøre dette er det relevant at se på dimensioneringen af ​​det kinesiske militære industrielle værktøj og på dets produktionskapacitet observeret i de seneste år, og mere specifikt på den flådeindustrielle kapacitet, der er demonstreret i de senere år. Siden 2015 har flådestyrkerne i People's Liberation Army gennemgået en hurtig og massiv udvikling med ankomsten af ​​nye skibe såsom Type 052D destroyere og derefter deres aflange DL-version, samt Type 055 krydsere. ibrugtagningen af ​​Type 054A antiubådskrigsfregatter fra 2008 gjorde det muligt for Beijing at øge sine offshore-kapaciteter betydeligt sammen med LPD Type 071 angrebsskibene, mens kyst-ASM-beskyttelse blev overdraget til en stor flotille af Type 056A korvetter og Type 039A konventionelt drevne ubåde. Faktisk har de kinesiske kinesiske flådestyrker fra 2017 til i dag modtaget 10 nye Type 052D, 8 Type 052DL og 6 Type 055 destroyere, et gennemsnit på 4,5 nye destroyere om året, mens dette antal i de sidste 3 år nærmer sig 6 destroyere leveret om året.

Kinesiske skibsværfter producerer i gennemsnit 5 Type 052D og DL destroyere om året, et 7500 tons skib bevæbnet med 64 vertikale siloer til luftværns- og antiskibsforsvar

Intet tyder på, at dette frenetiske produktionstempo er indstillet på at aftage. Således er der i dag ikke mindre end 12 destroyere på forskellige byggefaser på kinesiske skibsværfter, mens produktionen af ​​Type 054A fregatten er genoptaget med en gennemsnitlig hastighed på 2 til 3 nye skibe om året. Faktisk vil Beijings flådestyrker med denne hastighed i 2030 tilpasse en flåde bestående af 20 til 25 krydsere, 60 til 65 destroyere og 50 fregatter, stort set det samme format som den amerikanske flåde målrettet, men i 2045 I denne dynamik vil den kinesiske flåde, hvis Beijing fastholder sin indsats på dette område, i 2045 justere mere end 50 krydsere, mere end 125 destroyere og mellem 80 og 100 fregatter, dvs. en flåde dobbelt så stor end hele den amerikanske flåde overfladebekæmpelsesflåde på den dato og på niveau med agglomerationen af ​​de amerikanske, australske, newzealandske, japanske og sydkoreanske allierede flåder. Situationen vil sandsynligvis også være den samme for ubådsflåder, med omkring hundrede undervandsfartøjer på begge sider, selvom Kina meget sandsynligt vil have færre atomdrevne skibe end Stillehavsalliancen. På den anden side er der intet, der tyder på, at Beijing ville sigte mod at matche den amerikanske flåde og dens allierede med hensyn til antallet af hangarskibe eller amfibieskibe med et sandsynligt mål tættere på 7 til 8 hangarskibe og omkring tyve store amfibieskibe , halvdelen af ​​USA og dets regionale allierede.

Det virker derfor indlysende, at Beijing aktivt forbereder sig på et anspændt flådeopgør med USA og dets allierede, men inden for en perimeter relativt tæt på kinesiske kyster, hvilket bekræftes af Beijings mere moderate investeringer i andre områder., såsom konstruktion af pansrede køretøjer eller kampfly. Faktisk, hvis Kinesiske skibsværfter producerer nu 3 gange hurtigere end deres kolleger i Stillehavszonen, leverer luftfartsproducenterne deres nye kampfly i en hastighed, der er meget tættere på dem, der anvendes i Europa, og ikke i USA. Således modtager de kinesiske luft- og flådevåben hvert år i gennemsnit omkring femten J-16 jagerbomber, lige så mange J-15 carrier-baserede jagerfly, omkring tyve J-20 tunge stealth jagerfly og mellem 20 og 30 J-10C lette jagerfly , eller mellem 70 og 80 nye fly, hvor Forte Worths F-35 produktionslinje alene samler mere end 135 fly om året, og planlægger at levere mere end 160, når den fulde industriproduktion begynder. På denne bane ville de kinesiske luftstyrker sigte efter et format på omkring 2.500 til 3.000 kampfly, mod mere end 4000 for USA alene (USAF, USN og USMC). Situationen er i det væsentlige den samme for transport- og optankningsfly, helikoptere og pansrede køretøjer. PLA'en har således kun 1200 moderne Type 99 og 99A tanke sammen med 2500 Type 096 meget ældre og mindre effektive, og der er indtil videre ingen indikation af, at en særlig indsats er ved at blive forberedt på at ændre dette format væsentligt. .

produktionen af ​​kinesiske jagerfly er sandsynligvis hæmmet af de vanskeligheder, som Beijing støder på med at producere turbojetmotorer, der tilbyder kapacitet og pålidelighed, der kan sammenlignes med de russiske motorer, som de erstatter

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter

Artikler med fuld adgang er tilgængelige i " Gratis varer“. Abonnenter har adgang til de fulde artikler om analyser, OSINT og syntese. Artikler i arkiverne (mere end 2 år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

Fra €6,50 pr. måned – Ingen tidsforpligtelse.


Relaterede stillinger

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW