Rheinmetall planlægger sin strategi for at fjerne det fransk-tyske kampvognsprogram MGCS

Ligesom SCAF's nye generations kampflyprogram, der samler Paris, Berlin og Madrid, udføres Main Ground Combat System eller MGCS-programmet, som har til formål at designe erstatningen for de franske Leclerc og tyske Leopard 2 kampvogne, i dag. genstand for mange spørgsmål og frygt. Hvis SCAF frem for alt er truet af modstanden mellem Dassault Aviation og Airbus DSMGCS er på sin side angrebet af den tyske Rheinmetall, sidste minuts gæst i dette program, som oprindeligt skulle udvikles af KNDS-gruppen resultatet af fusionen mellem den franske Nexter ved oprindelsen af ​​Leclerc, og den tyske koncern Krauss Maffei Wegman, fader til Leopard og Leopard 2. For Rheinmetall, den førende tyske forsvarsgruppe, som især deltog i designet af Leoaprd 2 ved at levere blandt andet dens pistol, var der faktisk ingen tvivl om, at den nye kampvogn Tysk er færdig uden ham. Siden da har der akkumuleret vanskeligheder, Rheinmetall, som nyder kraftig politisk støtte i Forbundsdagen, har skubbet for at vinde, især til skade for den franske Nexter, selv om programmet skal respektere en streng industriel paritet mellem Frankrig og Europa, Tyskland.

Faktisk ser det ud til, at Rhingruppen i flere måneder har implementeret en strategi, der ikke har til formål at påtvinge sig selv MGCS-programmet, men at afspore det. Og våbenet valgt af Rheinmetall til dette er ingen ringere end en anden kampvogn, udviklet i egne midler, KF-51 Panther. Præsenteret på Eurosatory 2022, Panther er en perfekt moderne 59-tons tank, bevæbnet med den nye 130 mm Rh-52 L/130 pistol præcist foreslået af Rheinmetall til at armere MGCS mod Nexters 140 mm ASCALON, en MB 873 Ka-501 V12 væskekølet turbodieselmotor med 1500 hk, nyeste generation af kompositpanser og et APS ADS-system udviklet af samme Rheinmetall. Designet som en prototype og ikke en demonstrator, er KF-51 Panther ifølge sin designer klar til at producere og kan faktisk udgøre, et alternativ til ankomsten af ​​den sydkoreanske K-2 Black Panther til Europa, sidstnævnte har netop fået en historisk ordre på 500 eksemplarer fra Polen for et par uger siden.

Rheinmetalls Rh-130 vs. Nexters Ascalon for at tilkoble MGCS

Ud over selve tanken udvikler Rheinmetall en strategi, der er helt i tråd med den geopolitiske virkelighed, og insisterer på, at Panther er klar til at producere, hvor som helst MGCS vil i bedste fald ikke være inden for ti år. Imidlertid ønsker Bundeswehr, ligesom det store flertal af europæiske hære, nu at øge sin flåde af kampvogne og panserkøretøjer for at reagere på den strategiske udvikling i Europa, og i særdeleshed på den russiske trussel. Ud over MGCS er de andre fransk-tyske programmer initieret af Angela Merkel og Emmanuel Macron i 2017 alle mere end truede, med en SCAF stoppet på baggrund af industriel uenighed, en MAWS (maritim patrulje) stoppet af erhvervelsen af P8A Poseidon af Berlin, et CIFS (Artilleri) lukket ned i 2 år, og opgivelsen af ​​tysk deltagelse i Tiger III-programmet (kamphelikopter). Langt om længe, Berlin synes fast besluttet på i de kommende år at blive den vigtigste europæiske konventionelle væbnede styrke, hvilket kun kan gøres ved at øge flåden af ​​tunge tanke i drift markant, ud over de 380 Leopard 2'ere i flåden.


Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter - fra €1 den første måned

Artikler med fuld adgang er tilgængelige i " Gratis varer“. Abonnenter har adgang til de fulde analyser, nyheder og synteseartikler. Artikler i arkiverne (mere end 2 år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

Alle abonnementer er uforpligtende.


Hæld en savoir plus

3 tanker til "Rheinmetall udklækker sin strategi for at fjerne det fransk-tyske tankprogram MGCS"

  1. […] Rheinmetalls anden offensiv kom gennem stemmen fra dens administrerende direktør, Armin Papperger, da sidstnævnte, uden at sige det direkte, positionerede sig som et økonomisk, effektivt og umiddelbart tilgængeligt alternativ til MGCS-programmet. Ifølge ham vil det europæiske kampvognsmarked i de kommende år være efterspurgt efter et stort antal kampvogne til erstatning for de pansrede køretøjer, der er arvet fra den kolde krig, og MGCS vil ikke være i stand til at opfylde disse behov. den nødvendige tid, hvilket efterlader et kritisk rum for alternative tilbud, såsom den sydkoreanske K2 Black Panther, som allerede er valgt af Polen, som er intet mindre end det vigtigste marked for denne type pansrede køretøjer på det gamle kontinent med en styrke, der vil nå 1500 tunge kampvogne i 2035. At dømme efter reaktionerne fra specialpressen på tværs af Rhinen og i hele Europa har budskabet synligt båret frem, og Panteren fremstår mere og mere som den udpegede efterfølger til Leopard 2 fra KMW, der uddelegerer MGCS til en meget muligt senere og i det mindste sekundær rolle. Truslen er åbenbart ikke undsluppet KNDS, som på en mere diskret og indeholdt måde end sin konkurrent offentliggjorde i denne uge en video, der viser sin EMBT, med en klar målsætning om ikke at overlade medierne og det politiske rum i hænderne på fra Rheinmetall. […]

  2. […] hovedrustningen eller rustningen, som oprindeligt skulle gå til Nexter. Derudover har Rheinmetall aldrig lagt skjul på, at dens KF51 Panther kunne repræsentere et økonomisk alternativ... og har udført medie- og politiske forførelsesoperationer for at sikre, at […]

Kommentarer er lukket.

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW