Rafale er mere favorit end nogensinde i Indien mod Super Hornet

For at modernisere sin jagerflåde om bord og for at bevæbne det nye hangarskib INS Vikrant som træder i drift den 2. september, havde den indiske flåde lanceret en konkurrence, der oprindeligt involverede 57 enheder om bord. Efter indledende evalueringer blev to fly udvalgt til at fortsætte konkurrencen, den amerikanske Boeing F/A-18 Super Hornet Block III og den franske Dassault Rafale M. De to jagerfly deltog især i en springbrætstestkampagne på Goa flådeluftbasen i begyndelsen af ​​året, idet de begge havde demonstreret deres evne til at bruge denne type anordninger til at komme i luften uden en katapult. Boeing multiplicerer kommunikationen med den indiske presse for at vinde gunst hos den offentlige mening, selvom det er svært på dette område at overskygge det fremragende offentlige image i Indien af ​​Rafale og dens forgænger, Mirage 2000. Det franske fly er i mellemtiden storfavoritten, en position forstærket af de seneste udmeldinger fra den indiske flåde.

Faktisk bekræftede hans vicestabschef, viceadmiral SN Ghormade, et rygte, der havde cirkuleret i flere måneder foran pressen tirsdag, ifølge hvilket ordren fra den indiske flåde ikke ville vedrøre 57 fly som oprindeligt planlagt , men kun på 26 jægere, disse foran spille rollen som en midlertidig løsning i afventning af ankomsten af ​​det fremtidige tomotorede jagerfly om bord (Twin-Engined Deck Based Fighter eller TEDBF) udviklet af Indian Armaments Agency, DRDO. I denne sammenhæng har Dassault Aviations Rafale M afgørende aktiver til at vinde mod sin amerikanske rival, mens konkurrencen indtil nu var temmelig ubeslutsom.

Ifølge "Navigation Plan 2045" præsenteret af den amerikanske flåde, vil den have trukket alle sine Super Hornets ud af drift i 2040/2045

Ud fra et præstationssynspunkt udvikler de to enheder sig i et lommetørklæde. Således, hvis Super Hornet har kraftigere F-414 turbojetfly end den franske M-88 fra Rafale, er det amerikanske fly også meget tungere end dets franske modstykke, idet dens ekstra kraft kun kompenserer for det ekstra masseundertryk i den. F/A-18. Med hensyn til nyttelastkapacitet, herunder på et springbræt, udviste de to fly meget ens ydeevne, selvom den aerodynamiske konfiguration af Rafale udstyret med canard-fly og en vingebelastning, der er lavere end Super Hornet, favoriserer flyets franske med hensyn til radius handling ved lige belastning. Med hensyn til detektions- og selvbeskyttelsesevner viser de to fly også sammenlignelige, hvis ikke lignende ydeevne, såvel som med hensyn til bevæbning om bord, idet Rafale har fordelen af ​​Meteor-luft-til-luft-missilet med lang rækkevidde. og den meget kraftfulde MICA NG, Super Hornet, den af ​​Harm anti-stråling luft-til-jord missil. Men Rafale kan nu stole på en produktions- og udviklingsplan, der er meget rigere og mere rolig over tid end Super Hornet, som ikke længere vil være i tjeneste med den amerikanske flåde i 2040/2045, og som ikke længere vil erhverves af sidstnævnte efter 2023.


Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter - fra €1 den første måned

Artikler med fuld adgang er tilgængelige i " Gratis varer“. Abonnenter har adgang til de fulde analyser, nyheder og synteseartikler. Artikler i arkiverne (mere end 2 år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

Alle abonnementer er uforpligtende.


Hæld en savoir plus

4 tanker til “Rafale mere favorit end nogensinde i Indien mod Super Hornet”

  1. […] lande er blandt rækken af ​​potentielle kunder, såsom Serbien og Irak, mens Indien, Grækenland og Egypten planlægger at bestille nye fly. I sidste ende blev Rafale […]

  2. […] at de indiske myndigheder stadig ikke har annonceret deres voldgift vedrørende erhvervelsen af ​​26 skibsbårne jagerfly til at bevæbne det nye hangarskib INS Vikrant, som gik i drift i begyndelsen af ​​september, […]

  3. […] M, til F/A-18 E/F Super Hornet fra Boeing, for at udstyre den indiske flådes hangarskibe. Denne konkurrence vedrører 26 enheder, der skal bruges som en midlertidig løsning indtil ibrugtagningen af ​​[…]

Kommentarer er lukket.

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW