Den lette kampvogns tilbagevenden til nåde i moderne hære

For et par dage siden modtog 1. Foreign Cavalry Regiment med base i Carpiagne de første to pansrede rekognoscerings- og kampkøretøjer, eller EBRC, også betegnet Jaguar, til at erstatte deres AMX10RC lette kampvogne. Hvis de franske hære, der er vant til eksterne operationer i Afrika og Mellemøsten, aldrig har overset denne type pansrede køretøjer, der kombinerer ildkraft og mobilitet med AMX10RC og ERC-90, fjernede et meget stort flertal af verdens væbnede styrker dem fra deres opgørelser over omstruktureringsmidler efter den kolde krigs afslutning. For nylig førte kombinationen af ​​hærdningen af ​​asymmetriske kampe på den ene side og tilbagevenden af ​​hypotesen om højintensitetskampe på den anden side flere store hære til at genoverveje deres positioner og til at erhverve lette kampvogne igen. pansrede parker. Ud over den franske jaguar er der i de senere år blevet udviklet mange nye modeller for at slutte sig til verdens største hære, såsom den kinesiske Type 15, den russiske Sprut-SD eller den amerikanske MFP. Hvad er ydelserne og beskæftigelsesdoktrinerne af disse materialer opfordret til at spille en stigende rolle i fremtidige militære forpligtelser?

Denne syntese præsenterer karakteristikaene for de vigtigste modeller af lette tanke i bemanding eller under udvikling i verden, med den kinesiske Type 15, den franske EBRC Jaguar, den amerikanske MFP og den russiske 2S25 Sprut-SD.

Kina: Type 15

Først præsenteret offentligt i oktober 2019 i anledning af den imponerende militærparade, der fejrer 75-året for Folkets Befrielseshær, Type 15 let kampvogn markerer, sammen med Type 99/A tung tank, frigørelsen af ​​de kinesiske hære og industri fra den sovjetiske og dengang russiske model. Faktisk, hvis de russiske landstyrker strengt taget ikke betjener lette kampvogne, der er identificeret som sådanne i deres inventar (bortset fra de luftbårne styrker), og uddelegerer denne type mission til infanterikampkøretøjer eller endda tunge kampvogne, må kinesiske styrker gribe ind i visse miljøer, der er særligt fjendtlige over for tung rustning, såsom Himalaya-højlandet ud mod Indien, eller de subtropiske jungler ud mod Vietnam. Type 15 let tank blev udviklet netop til dette formål for at erstatte Type-62 (ikke at forveksle med den sovjetiske T-62), en 20 tons let tank bevæbnet med en 85 mm pistol produceret fra 1962 til 1989. over 1500 eksemplarer. Er lige kommet i tjeneste Type 15 blev meget hurtigt indsat på Ladakh-plateauet at demonstrere dens effektivitet. Man må tro, at demonstrationen bar frugt, eftersom DRDO, det indiske våbenagentur, meddelte kort efter. udviklingen af ​​en national let tank, Zarowar, præcis for den samme type mission i de samme biografer som Type 15.

Type 15 blev indsat fra 2019 til Himalaya-plateauerne langs grænselinjen til Indien

9 meter lang, 3.3 meter bred og 2,5 meter høj, Type 15, også betegnet VT-5 til eksport, er en 35-tons tank med reaktiv rustning, som i sin tid kunne have klassificeret den i kategorien mellemstore kampvogne, da tæt i sine dimensioner som i sin masse til AMX30 eller T-62. Den er også bevæbnet med en højtryks 105 mm riflet pistol, ligesom den franske kampvogn. Men sammenligningerne stopper der med disse kampvogne fra 60'erne. Faktisk er Type-15 et perfekt moderne pansret køretøj, der har alle de teknologiske præstationer i øjeblikket, med sammensat panser og reaktive panserfliser, perfekt moderne Vetronics og kommunikationssystemer, stabiliseret sigte og et automatisk læssesystem, der tillader en besætning på 3 personer. Derudover kunne rustningen modtage et hard-kill beskyttelsessystem ud over disse aktive beskyttelser (jammere, røg og lokkefugle). Frem for alt er den drevet af en meget kraftig 8V132-motor, der udvikler 1000 hk, hvilket giver den et ekstraordinært effekt-til-vægt-forhold på 28 hk pr. ton, og derfor bemærkelsesværdig mobilitet, også på ustabilt underlag.

Type 15 udbydes til eksport under destinationen VT-5 til en meget attraktiv pris på omkring $3 millioner pr.

Den kinesiske tank var designet ikke kun til at øge ildkraften af ​​kinesiske enheder i vanskeligt terræn, men også til at være det lufttransportable Y-20 fly. Hvis PLA ikke som sædvanligt har kommunikeret bemandingsmål for denne tank, er det sandsynligt, at den vil blive opfordret til at blive produceret mellem 800 og 1000 kopier for at erstatte Type 62, under hensyntagen til sammentrækningen af ​​APL-formatet efter reformerne af de sidste to årtier. Den udbydes også til eksport under navnet VT-5, og er allerede blevet erhvervet af Bangladesh op til 44 eksemplarer. På grund af dets format, dets effektivitet og dets anslåede omkostninger på $3 millioner pr. enhed, vil det sandsynligvis blive opfordret til i de kommende år at udstyre andre væbnede styrker, især i Afrika, Asien og Sydamerika. Men som det ofte er tilfældet med kinesisk udstyr, er det tilrådeligt at vente på, at tanken beviser sig selv i marken, før man konkluderer om dens effektive effektivitet.

Frankrig: EBRC Jaguar

Arving til en lang række franske lette tanks med hjul og efterfølger til ERC-90 Sagaie og AMX-10RC, EBRC Jaguar er en original let tank på mere end én måde. På den ene side er det den eneste lette tank på hjul på dette panel med den italienske Centauro II, monteret på samme 6×6 chassis som Griffon Multi-Role Armored Vehicle, som den deler en stor del af DNA'et inden for Hærens SCORPION-program, der sigter mod at modernisere midtersegmentet af dets kampkøretøjer. Det er også en af ​​de letteste, med en kampmasse på 25 tons, der kun giver efter for den russiske spire, hvilket også er et særligt tilfælde. Endelig er det den, der bærer den letteste hovedbevæbning, med en enkelt 40 mm CTA-kanon understøttet af 2 MMP panserværnsmissiler i tårnet og en kuppel bevæbnet med et 7,62 mm maskingevær. Men hvad der i første omgang kan fremstå som svagheder, kan meget vel vise sig at være betydelige aktiver set fra et operationelt synspunkt. Faktisk tilbyder 6×6-konfigurationen forbundet med en 490 hk motor, en meget alsidig elektro-pneumatisk affjedring og en akselmasse på 8 tons, det pansrede køretøj enestående mobilitet, også i det mest ugunstige terræn.

Jaguar-besætningen består af 3 medlemmer, 2 i tårne ​​(kommandør og skytter) og en i skroget (fører)

Hvis dens 40 mm CTA pistol med teleskopisk ammunition og automatisk ladning kun kan gennembore 70 mm stålpanser ved 60° med en pilammunition, vil dens skudhastighed på 200 patroner i minuttet og dens præcision, inklusive i bevægelse, tillade den at tage på alt pansrede køretøjer bortset fra tunge kampvogne, mens de har betydelige midler til at immobilisere og blinde dem, hvis det er nødvendigt. Derudover kan pistolen med en højde på 48° bruges mod droner og langsomme fly i lav højde, en nøglefunktion i moderne kampe. MMP-missiler kan på den anden side ødelægge ethvert pansret mål op til 5 km væk, inklusive skjult ild. Endelig giver sammensætningen af ​​hovedkanonen med høj højde og høj skudhastighed, som desuden er bevæbnet med granater, der er egnede til mange anvendelser, og det automatiske 7,62 mm tårn, den betydelige indgrebsevner i et bymiljø. terræn tilbyder 6×6-bekræftelsen fremragende mobilitet og stor lydhørhed.

Det pansrede køretøj har kun STANAG 4 panser, dvs. i stand til at blokere tung maskingeværild som 12,7 mm eller den sovjetiske 14,5 mm, samt mod granatsplinter fra 155 mm granater 30 meter væk. Det pansrede køretøj har dog været genstand for særlig omhu inden for modstand mod miner og improviserede sprængladninger med en forhøjet frihøjde og en forstærket overlevelsescelle på gulvet til besætningen. Faktisk er Jaguaren et pansret køretøj, der er perfekt tilpasset de franske hæres forpligtelser i eksterne operationer i Afrika, men er på ingen måde ringere stillet med hensyn til højintensitetskampe, der viser alle franske kvaliteter tilpasset landstyrkens ansættelsesdoktrin. . Frem for alt nyder EBRC en afgørende kvalitet for de franske og belgiske hære, som erhvervede det, en særlig lav pris på omkring €3 mio., meget lavere end andre vestlige modeller, hvilket gør det muligt for Frankrig at planlægge anskaffelsen af ​​300 og Belgien af ​​60 af disse pansrede køretøjer, det vil sige mere end den har tunge tanke.

Jaguaren deler 70% af sine komponenter med VBMR Griffon, hvilket til dels forklarer den meget attraktive pris på panserkøretøjet

Imidlertid lider Jaguaren, ligesom andre moderne franske pansrede køretøjer, af en fortløbende kritisk defekt i dens kvaliteter, og især i dens pris. Med en masse på 25 tons når EBRC i første levering allerede den øvre massegrænse pålagt af dens 6×6-konfiguration, som det er tilfældet med resten af ​​Griffon (24,5 tons i 6×6 ), Serval (16) tons i 4×4) og VBCI (32 tons i 8×8). Det er med andre ord ikke muligt at tilføje yderligere udstyr til disse pansrede køretøjer uden væsentligt at ændre deres terrængående mobilitet, bortset fra at fjerne andet udstyr for en tilsvarende masse. Med andre ord er der i dag ikke tale om at forestille sig at udstyre Jaguaren eller VBCI med hard-Kill beskyttelsessystemer eller reaktive panserplader, hvilket tilføjer flere hundrede kilo til vægten. Faktisk er udviklingsmulighederne for disse pansrede køretøjer i vid udstrækning kompromitteret, ud over tick-for-tak-erstatningen af ​​eksisterende udstyr. Selvom denne begrænsning sandsynligvis ikke vil veje tungt i de kommende år, da pansrede køretøjer er moderne og afbalancerede, kan det tvinge de franske hære til at udstyre sig selv med en ny model af pansrede køretøjer med større lastekapacitet for at reagere på skiftende trusler i årene til komme.

USA: MFP

I 1997 trak den amerikanske hær M551A Sheridan lette kampvognen ud af drift, uden at en udskiftning var planlagt. 20 år senere lancerede den Optionally Manned Vehicle-programmet, der skulle erstatte Bradley-infanteriets kampkøretøjer, men også til at designe en ny "let" tank beregnet til at give yderligere ildkraft til kontaktenheder, Mobile Protected Firepower-programmet. I juni 2022, efter en hård konkurrence, den amerikanske hær besluttede sig til fordel for modellen foreslået af General Dynamics Land Systems og nøgternt udpeget MFPtil skade for en opløsning af M8 Buford fra BAe. I alt vil de amerikanske hære modtage 504 MFP'er med en hastighed på 42 pansrede køretøjer pr. brigade i 2035, for et anskaffelsesbudget på $6 milliarder inklusive udvikling, dvs. $12 millioner per pansret køretøj, 4 gange prisen for en EBRC Jaguar eller en kineser Type 15. Det skal siges, at i denne fil er alt et spørgsmål om superlativer.

GDLS' Mobile Firepower Protected vandt den amerikanske hærs konkurrence om at bygge 504 "lette" kampvogne inden 2035

MFP'en vil således have en let kampvogn kun i navn med en kampmasse, der nærmer sig 40 tons, og dimensioner, der er overlegne i forhold til de europæiske kampvogne fra 60'erne, og vil være mere end 2,5 tungere end sin forgænger Sheridan og dens 16 tons. Dens hovedbevæbning, en 105 mm 52 kaliber højtrykspistol, der er i stand til at ødelægge en tung kampvogn på 1000 meter i frontsektoren og til at ødelægge et mindre tungt pansret køretøj op til 1800 meter, gør den til en kraftig tank destroyer og en bunker destroyer for fordelen ved overfaldsenheder. Dens rustning forbliver fortrolig indtil videre, men det er sandsynligt, at den ligesom Type 15 kan udstyres med reaktiv panserplade og senere med et hard-kill beskyttelsessystem, selvom hypotesen ikke officielt er rejst. Endelig vil kampvognen have samme Vetronics, ildkontrolenhed, beskyttelse og kommunikationssystemer som Abrams M1A2, kendt for at være meget effektiv og forenkle træningen af ​​besætningen reduceret til 3 personer takket være den automatiske ladning af pistolen. MFP'en vil dog kun være en sekundær episode i den igangværende modernisering af den amerikanske hærs panserflåde, som vil se dens 5.700 Bradley-infanterikampvogne erstattet af vinderen af ​​OMFV-konkurrencen, og de få 5.500 Abrams-kampvogne erstattet af vinderen af konkurrencen Decisive Lethality Platform. Derudover vil væbnede rekognosceringsmissioner, traditionelle for lette kampvogne, blive udført på andre måder, hvor MFP'en vil fungere som en prioritet til støtte for kontaktenheder.

Rusland: 2S25 Sprut-SD

Sprut-SD, der ofte præsenteres som en let tank, er dog ikke en, i det mindste ikke i den russiske taksonomis forstand. Faktisk klassificerer betegnelseskoden for det pansrede køretøj, 2S25, det i de selvbærende artillerisystemer, såsom 2S3 Akatsiya eller 2S19 Msta-s, som desværre er blevet talt om i de seneste måneder i Ukraine. Sprut-SD betragtes således af VDV, de russiske luftbårne styrker, som den var designet til i 90'erne, som en selvkørende panserværnskanon. Det er derfor, den har en kraftig 125 mm 2A75 glatboret pistol, som bruger samme ammunition som T-64, T-72, T-80 og T-90 kampvognene, på trods af at den kun har en kampmasse på 18 tons. Faktisk, hvis sporene på det pansrede køretøj drives af en 510 hestekræfters turbo-dieselmotor, hvilket giver det et meget højt effekt-til-vægt-forhold på 28 hk/ton, forbliver Sprut et enkelt og rustikt pansret køretøj, desuden meget svagt beskyttet udenfor. affyre let ammunition.

2S25-betegnelsen på Sprut-SD klassificerer tanken som en selvkørende pistol og ikke som en let tank

Sprut-SD, der var designet til at være luftbåren og endda luft-slippet, skulle være spydspidsen for de russiske faldskærmsenheders ildkraft. Til dato ser det dog ud til, at der faktisk kun er leveret 24 eksemplarer. Baseret på offentlige ulykkesrapporter er der heller ikke identificeret Sprut-SD'er tabt i Ukraine, hvilket tyder på, at tanken hidtil ikke har formået at overbevise det russiske militær om dens effektivitet. . Oprindeligt baseret på et BMD-3-chassis påtog russiske ingeniører på Volgograd Tractor Plant, som også producerer BMD-1-2-3-4 infanterikamp-, kommando- og troppetransportkøretøjer til de russiske luftbårne tropper, at udskift chassiset med en mere kraftfuld og bedre beskyttet BMD-4, og 125 mm 2A75-pistolen fra Epoch-tårnet, som skal udstyre den russiske hærs fremtidige Armata og Bumerang IFV'er. Epoch er meget mere moderne end den, der i øjeblikket er i brug, bevæbnet med en 30 mm kanon og hypotetisk fra en 57 mm senere, samt 4 Kornet-EM panserværnsmissiler i en konfiguration svarende til den, der blev brugt til EBRC jaguaren. Faktum er, at på nuværende tidspunkt er der ingen bekræftelse, der akkrediterer ordren på dette nye pansrede køretøj, og heller ikke en udvidelse af rækkefølgen af ​​den oprindelige 2S25, mens de russiske luftbårne styrker har lidt meget store menneskelige og materielle tab i løbet af de første ugers konflikt mod Ukraine.

Relaterede stillinger

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW