Moderne rekognoscerings lette og pansrede kampvogne

For et par dage siden modtog 1ᵉʳ Foreign Cavalry Regiment, baseret i Carpiagne, de første to pansrede rekognoscerings- og kampkøretøjer, eller EBRC, også betegnet Jaguar, til at erstatte dets AMX-10RC lette kampvogne.

Hvis de franske hære, der er vant til eksterne operationer i Afrika og Mellemøsten, aldrig har overset denne type pansrede køretøjer, der kombinerer ildkraft og mobilitet med AMX-10RC og ERC-90, så trak et stort flertal af verdens væbnede styrker dem tilbage fra deres opgørelser over omstruktureringsmidler efter afslutningen af ​​den kolde krig.

For nylig førte kombinationen af ​​hærdningen af ​​asymmetriske kampe på den ene side og tilbagevenden af ​​hypotesen om højintensitetskampe på den anden side flere store hære til at genoverveje deres positioner og til at anskaffe lette kampvogne igen. pansrede parker.

Ud over den franske jaguar er der i de senere år blevet udviklet mange nye modeller for at slutte sig til verdens store hære, såsom den kinesiske Type 15, den russiske Sprut-SD eller den amerikanske MFP. Hvilke forestillinger og ansættelsesdoktriner kaldes disse materialer for at spille en stigende rolle i fremtidige militære forpligtelser?

Denne syntese præsenterer karakteristikaene for de vigtigste modeller af lette tanke i bemanding eller under udvikling i verden, med den kinesiske Type 15, den franske EBRC Jaguar, den amerikanske MFP og den russiske 2S25 Sprut-SD.

Kina: Type 15 Light Tank

Først præsenteret offentligt i oktober 2019 i anledning af den imponerende militærparade, der fejrer 75-året for Folkets Befrielseshær, Type 15 let kampvogn markerer, sammen med Type 99/A tung tank, frigørelsen af ​​de kinesiske hære og industri fra sovjetisk og derefter russisk model.

Faktisk, hvis de russiske landstyrker strengt taget ikke betjener lette kampvogne, der er identificeret som sådanne i deres inventar (bortset fra de luftbårne styrker), og uddelegerer denne type mission til infanterikampkøretøjer eller endda til kampvogne med tunge køretøjer, har kinesiske styrker at gribe ind i visse miljøer, der er særligt fjendtlige over for tunge pansrede køretøjer, såsom Himalaya-højlandet ud mod Indien, eller de subtropiske jungler ud mod Vietnam.

Type 15 let tank blev udviklet netop til dette formål for at erstatte Type-62 (ikke at forveksle med den sovjetiske T-62), en 20 tons let tank bevæbnet med en 85 mm kanon produceret fra 1962 til 1989 til mere end 1500 eksemplarer.

Er lige kommet i tjeneste Type 15 blev meget hurtigt indsat på Ladakh-plateauet at demonstrere dens effektivitet. Man må tro, at demonstrationen bar frugt, eftersom DRDO, det indiske våbenagentur, meddelte kort efter. udviklingen af ​​en national let tank, Zarowar, præcis for den samme type mission i de samme biografer som Type 15.

Type15 e1607949688833 Rekognoscering lette og pansrede kampvogne | Konstruktion af pansrede køretøjer | Forsvarskontrakter og udbud
Type 15 blev indsat i 2019 på Himalaya-plateauerne langs afgrænsningslinjen med Indien

9 meter lang, 3.3 meter bred og 2,5 meter høj, Type 15, også betegnet VT-5 let tank til eksport, er en 35 tons tank med reaktiv rustning, som i sin tid kunne have klassificeret den i kategorien medium tanke, siden tæt i sine dimensioner som i sin masse til AMX-30 eller T-62. Den er også bevæbnet med en højtryks 105 mm riflet pistol, ligesom den franske kampvogn. Men sammenligningerne stopper der med disse kampvogne fra 60'erne.

Faktisk er Type-15 et perfekt moderne pansret køretøj, der har alle de teknologiske præstationer i øjeblikket, med sammensatte panser og reaktive panserfliser, perfekt moderne vetronics og kommunikationssystemer, stabiliseret sigte og et automatisk lastningssystem, der tillader en besætning på tre.

Derudover kunne rustningen modtage et hard-kill beskyttelsessystem ud over disse aktive beskyttelser (jammere, røg og lokkefugle). Frem for alt er den drevet af en meget kraftig 8V132-motor, der udvikler 1000 hk, hvilket giver den et ekstraordinært effekt-til-vægt-forhold på 28 hk pr. ton, og derfor bemærkelsesværdig mobilitet, også på ustabilt underlag.

VT-5 lette tanke er eksportbetegnelsen for den kinesiske Type 15
Type 15 udbydes til eksport under destinationen VT-5 til en meget attraktiv pris på omkring $3 millioner pr.

Den kinesiske tank var designet ikke kun til at øge ildkraften af ​​kinesiske enheder i vanskeligt terræn, men også til at være det lufttransportable Y-20 fly. Hvis PLA ikke som sædvanligt har kommunikeret bemandingsmål for denne tank, er det sandsynligt, at den vil blive kaldt til at blive produceret mellem 800 og 1000 kopier for at erstatte Type 62, under hensyntagen til sammentrækningen af ​​formatet af APL efter følgende de sidste to årtiers reformer.

Den udbydes også til eksport under navnet VT-5, og er allerede blevet erhvervet af Bangladesh op til 44 eksemplarer. På grund af dets format, effektivitet og anslåede omkostninger på 3 millioner dollars pr. enhed, vil den sandsynligvis blive opfordret til i de kommende år at udstyre andre væbnede styrker, især i Afrika, Asien og Sydamerika. Men som det ofte er tilfældet med kinesisk udstyr, er det tilrådeligt at vente på, at tanken viser sig i marken, før man konkluderer om dens effektive effektivitet.

Frankrig: EBRC Jaguar

Arving til en lang række franske lette tanks med hjul og efterfølger til ERC-90 Sagaie og AMX-10RC, EBRC Jaguar er en original let tank på mere end én måde. På den ene side er det det eneste pansrede køretøj på hjul i dette panel med den italienske Centauro II, monteret på samme 6×6 chassis som Griffon Multi-Role Armored Vehicle, som den deler en stor del af DNA'et med inden for Hærens SCORPION-program, der sigter mod at modernisere midtersegmentet af dets kampkøretøjer.

Det er også en af ​​de letteste med en kampmasse på 25 tons, der kun giver efter for den russiske spire, hvilket også er et særligt tilfælde. Endelig er det den, der bærer den letteste hovedbevæbning, med en enkelt 40 mm CTA-kanon understøttet af 2 MMP panserværnsmissiler i tårnet og en kuppel bevæbnet med et 7,62 mm maskingevær. Men hvad der i første omgang kan fremstå som svagheder, kan meget vel vise sig at være betydelige aktiver set fra et operationelt synspunkt.

Faktisk tilbyder 6×6-konfigurationen, forbundet med en 490 hk motor, en meget alsidig elektro-pneumatisk affjedring og en akselmasse på otte tons, det pansrede køretøj enestående mobilitet, også på det vanskeligste terræn.

EBRC Jaguar e1652367121220 Lette kampvogne og pansret rekognoscering | Konstruktion af pansrede køretøjer | Forsvarskontrakter og udbud
Jaguar-besætningen består af 3 medlemmer, 2 i tårne ​​(kommandør og skytter) og en i skroget (fører)

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Lette og pansrede rekognosceringstanke | Konstruktion af pansrede køretøjer | Forsvarskontrakter og udbud

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

2 Kommentarer

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler