Stillet over for Kina og Rusland ønsker Tokyo at erhverve tusinde langrækkende missiler

Af alle de igangværende transformationer af global geopolitik er den hidtil usete styrkelse af de asiatiske stormagters militære kapaciteter utvivlsomt den, der vil have den største indflydelse på lang sigt på globale balancer. Foruden Kina, som på få årtier er kommet til at tangere den amerikanske militærmagt til det punkt, at sidstnævnte nu skal øge sin indsats for at modstå den, er de asiatiske dragers magtstigning, Taiwan, Singapore, Japan og Syd. Korea, vil dybt forstyrre den militære og politiske magtbalance langt ud over det Indo-Stillehavsteater alene. Seoul har således til hensigt at øge sin forsvarsindsats ud over 3% af sit BNP, mens Taiwan vil øge forsvarsudgifterne med næsten 14 % i 2023. Hvad angår Japan, den tredjestørste økonomi i verden med et BNP på mere end 5.000 milliarder dollars, dobbelt så stort som Frankrigs, det har til hensigt at øge sin forsvarsindsats til 2 % af sit BNP i de kommende år, hvilket gør landet til den tredje militærmagt på planeten med et budget på over 100 milliarder dollars om året, i hvert fald ud fra et budgetmæssigt synspunkt.

Parallelt med denne hidtil usete stigning i kredit, hvor den stigende sols land aldrig havde brugt mere end 1 % af sin rigdom til sine selvforsvarsstyrker, agter Tokyo også at ændre sin forsvarsindustri dybtgående med annonceringen af ​​adskillige ambitiøse programmer i de seneste måneder, samt dens forsvarsdoktriner, herunder ved at tage visse friheder med landets forfatning. Det er rigtigt, at denne, skrevet af en håndfuld amerikanske diplomater, da de ankom til landet efter nederlaget i 1945, var særligt overbevisende, skrevet under påvirkningen af ​​en følelse, der var nedarvet fra den vanskelige og dyre kampagne i Stillehavet til amerikanske styrker , der fratager Tokyo mange suveræne egenskaber med hensyn til den potentielle ansættelse af dets væbnede styrker. Men da Stillehavsteatret var en sekundær konfrontationszone mellem USA og Sovjetunionen under Den Kolde Krig, og det kommunistiske Kina dengang ikke havde nogen magtprojektionskapacitet, var disse begrænsninger ikke et stort handicap for sikkerheden i den japanske øgruppe under denne tid. periode.

Japansk LHD af Izumo-klassen, som vil bære F35B'er i fremtiden. Analyser Défense | Hypersoniske våben og missiler | Hærens budgetter og forsvarsindsats
Izumo overfaldshelikopterskibet og dets søsterskib, Kaga, vil være i stand til at betjene J-35B lodret startjagerflyet

Situationen har tydeligvis udviklet sig dybt i de senere år, og ligesom andre asiatiske drager har Tokyo ikke lidt under den kortsigtede oplevelse, som ramte europæerne i det foregående årti, efter at have genoptaget investeringerne i sine forsvarskapaciteter fra 2015 for især at modernisere og udvide sin flåde ved at anskaffe nye destroyere, nye fregatter og nye højtydende ubåde, samt ved at omdanne to af dens LHD'er til hangarskibe, der er i stand til at bruge F-35B kampflyet. Landet forpligtede sig også til at modernisere sit luftvåben med anskaffelse af mere end 140 F-35'er, moderniseringen af ​​sin F-15J og udviklingen af ​​et nyt multifunktionsjagerfly, i samarbejde med briterne. Endelig engagerede han sig i udviklingen af ​​meget højteknologiske systemer, som en skinnepistol, rettede energisystemer, har en kampdrone samt missiler med hypersoniske svævefly, der er i stand til at ramme flådemål eller på land flere hundrede kilometer væk. Det er klart, at dette sidste program vil være strategisk for Tokyo, da de japanske myndigheder har meddelt, at for at begrænse den russiske og kinesiske trussel, de ville udstyre sig selv med tusind af disse hypersoniske missiler.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Hypersoniske våben og missiler | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler