Kan KNDS' EMBT tunge tank vinde mod KF-51? Panther fra Rheinmetall?

- Annonce -

Den sidste Eurodatory 2022-udstilling viet til landvåben var præget af præsentationen af ​​to nye europæiske kampvogne, den første i omkring tredive år. Fælles engageret i et fransk-tysk MGCS-program med det formål at designe afløseren for Leopard 2 og Leclerc, Rheinmetall på den ene side, og Nexter-KMW-parret grupperet i KNDS-gruppen på den anden, præsenterede hver deres mester, prototypen af ​​KF-51 Panther af den første, og den Enhanced Main Battle Tank eller EMBT-demonstrator af den anden. Hvis de to pansrede køretøjer under showet var mere eller mindre på lige fod, både hvad angår annonceret kapacitet og publikum, udviklede situationen sig hurtigt til fordel for Rheinmetall i ugerne efter. Mens EMBT blev adskilt for at fortsætte designet af tårnet ved Nexter og skroget ved KMW, gennemførte KF51 på sin side en intens medie- og politisk kampagne med det formål at gøre det i hovedet på tyskere, men også af en stor del af vestlige meninger interesseret i emnet, den udpegede efterfølger af Leopard 2, og svaret på den berømte russiske T-14 Armata.

Således multiplicerede Rheinmetall videoer og presseartikler for at promovere sit nye føl, hvis design ville være startet i 2015 og præsentationen af ​​Armata på Den Røde Plads. Det skal siges, at den tyske kampvogn har seriøse argumenter at fremføre, med et perfekt moderne design med hensyn til vetronik og kommunikationssystemer; en betydelig bevæbning inklusiv den nye Rh-130 kanon på 130 mm og 52 kalibre, dette udgør i dag selv et af hovedemnerne i anstød med Frankrig og Ascalon-kanonen fra Nexter, for fortsættelsen af ​​MGCS-programmet, men også missilaffyrere i stand af affyring af Hero 120 svævende ammunition, SPIKE panserværnsmissiler, rekognosceringsdroner eller jord-til-luft missiler; samt avancerede defensive systemer, der integrerer hard-kill APS-systemet, aktiv og passiv beskyttelse og specifik beskyttelse mod dykkertrusler. Alle de videoer, der blev offentliggjort af Rheinmetall i løbet af juli og august, fremhævede alle disse kvaliteter, med eksempler på dynamisk skydning, krydsning og aflytning af trusler, endda involverer et medlem af Forbundsdagen. Tysk blev synligt vundet af, hvad han så, for større nærhed. Budskabet var klart: Panther er klar til kamp, ​​og han er formidabel.

KF41 PANTHER Tyskland | Forsvarsanalyse | MBT kampvogne
KF51 Panther fra Rheinmetall præsenteres som en prototype, og ikke en demonstrator.

Rheinmetalls anden offensiv kom gennem stemmen fra dens administrerende direktør, Armin Papperger, når sidstnævnte uden at sige det direkte positionerede sig som et økonomisk, effektivt og umiddelbart tilgængeligt alternativ til MGCS-programmet. Ifølge ham vil det europæiske kampvognsmarked i de kommende år være efterspurgt efter et stort antal kampvogne til erstatning for de pansrede køretøjer, der er arvet fra den kolde krig, og MGCS vil ikke være i stand til at opfylde disse behov inden for de krævede tidsrammer, hvilket efterlader kritisk plads til alternative tilbud, som K2 Black Panther Sydkoreansk allerede valgt af Polen, som er intet mindre end det største marked for denne type panser på det gamle kontinent med en styrke, der vil nå op på 1500 tunge kampvogne i 2035. At dømme efter reaktionerne fra specialpressen på tværs af Rhinen og i hele Europa , meddelelsen har synligt båret, og Panther fremstår mere og mere som den udpegede efterfølger af Leopard 2 i KMW, og delegerer MGCS til en meget mulig senere og i det mindste sekundær rolle. Truslen er tydeligvis ikke undslippet KNDS, som på en mere diskret og indeholdt måde end sin konkurrent offentliggjorde i denne uge en video, der viser sin EMBT, med en klar målsætning om ikke at overlade medierne og det politiske rum i hænderne på fra Rheinmetall.

- Annonce -

LOGO meta forsvar 70 Tyskland | Forsvarsanalyse | MBT kampvogne

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter

De Klassiske abonnementer give adgang til
alle artikler uden reklame, fra €1,99.


Nyhedsbrev abonnement

- Annonce -

Tilmeld dig Meta-Defense nyhedsbrev at modtage
seneste modeartikler dagligt eller ugentligt

- Annonce -

For yderligere

2 Kommentarer

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler