LPM 2023: 5 kapacitetsmuligheder til at forberede de franske hære til høj intensitet

Serien af ​​artikler om 2023-loven om militær programmering er ved at være slut. Vi har hidtil behandlet mange emner, hvad enten de er strategiske, såsom fremtiden for det globale hærformat, der er arvet fra general de Gaulle, eller rent tekniske emner, såsom det tilrådeligt at forsyne den franske flåde med subkonventionelt drevne søfolk ved siden af ​​sine SSN'er. Hvis disse artikler gjorde det muligt på en relativt udtømmende måde at præsentere indsatserne, men også de begrænsninger, der vil gælde for denne LPM, behandler de sidste to artikler, som afslutter denne serie, på deres side potentielle Quickwin-kapaciteter på den ene teknologisk på den anden side, der sandsynligvis vil give hærene betydelige operationelle fordele i form af højintensivt engagement, til omkostninger, der er væsentligt lavere end dem, de er underlagt for at udvikle lignende kapaciteter, og med tidsrammer, der er kompatible med udførelsen af Programmeringsloven.

Denne første artikel omhandler Quickwins evner, tilgiv anglicismen, men der er næppe et begreb i det franske sprog, der sandsynligvis vil skrive denne forestilling om hurtige gevinster og med begrænset indsats, som kan karakteriseres ved overholdelse af 3 strenge kriterier, nemlig en kapacitetsforøgelse på mere end 20 % i forhold til den eksisterende, en omkostning på mindre end 35 % af standardprisen og implementeringstider på mindre end 7 år, hvilket giver mulighed for en kapacitetsforøgelse før 2030. Denne ikke-udtømmende artikel har identificeret 5 af disse Quickwins, relateret til luftvåbnets jagerflåde, den franske flådes overflade- og maritime patruljeflåde, samt hærens flåde af kampvogne og kamphelikoptere, som alle er stærkt påvirket af udviklingen af ​​den højintensive engagementstrussel.

1- Bring hærens Leclerc-tankflåde til 270 enheder

Den militære programmeringslov for 2019-2025, der tager det format, der blev vedtaget af hvidbogen fra 2014, planlægger indtil videre kun at modernisere 200 Leclerc-tanke for at udgøre angrebsstyrken for franske landenheder indtil mindst 2035 og ankomsten af ​​de første pansrede køretøjer fra MGCS-programmet. Dette tal vil dog tvinge hæren til at reducere bemandingen af ​​dens 4 kampvognsregimenter, der bevæbner de 2 franske divisioner, nemlig det 1. jægerregiment i Thierville-sur-Meuse i Lorraine, det 501. kampvognsregiment af Mourmelon-le-Grand, det 12. Cuirassier Regiment of Olivet, og 5th Dragon Regiment af Mailly-le-Camp, samt at fjerne allokeringen af ​​15 Leclercs til 5. Cuirassier Regiment placeret i De Forenede Arabiske Emirater. For at udstyre disse 4 regimenter med de 60 Leclerc-kampvogne, de har brug for, og for at bevare begavelsen af ​​det 5. Cuirassier-regiment på den ene side og af det 1. afrikanske Chasseurs de Canjuers-regiment, som træner besætningerne, behøvede hæren ikke 200 kampvogne, men 270 moderniserede Leclercs. Dette behov kunne dog let opfyldes og til en lavere pris.

Leclerc AZUR Militære alliancer | Forsvarsanalyse | Australien
Leclerc er fortsat en meget mobil og effektiv kampvogn, også mod de mest moderne kampvogne.

Faktisk justerede hæren stadig i begyndelsen af ​​2010'erne 356 Leclerc-kampvogne. Bortset fra de 220 eksemplarer, der stadig er i brug, er de 136 eksemplarer i mølpose. Som ofte i dette tilfælde blev de brugt til et stort lager af reservedele, især da 2010'erne var præget af udsultede budgetter og langt fra ubetydeligt driftspres. Til dato kunne omkring halvtreds af disse kampvogne faktisk tages ud af deres reserve og, med forbehold for teknisk omorganisering og MLU-modernisering, kunne de meget vel komme til at færdiggøre opgørelsen af ​​franske kampvognsregimenter. I alt vil de 50 bevarede kampvogne, samt de 20 enheder, der stadig er i tjeneste, repræsentere en kapacitetsforøgelse på 35 % for hæren i dette nøgleområde for høj intensitet. De nødvendige investeringer til en sådan opgradering bør på deres side udgøre mellem 3 og 4 mio. EUR pr. pansret køretøj, dvs. 35 % af prisen på en moderniseret Leclerc, hvis dette begreb giver mening, da det er umuligt for Frankrig at producere nye Leclerc i mange år og demontering af produktionslinjen. Endelig kunne det nødvendige arbejde uden større besvær udføres under den kommende LPM, altså inden 2030, og dermed respektere den definition, som oprindeligt blev givet til Quickwin.

2- Anskaf Emirati Mirage 2000-9 til luft- og rumstyrken


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militære Alliancer | Forsvarsanalyse | Australien

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler