Aserbajdsjan, Tyrkiet, Kina: Risikoen for mulighedskonflikter vokser på grund af usikkerheden i Ukraine

- Annonce -

Ved at angribe Ukraine i februar 2022 vil Rusland ikke kun have sat fred og sikkerhed i fare i Europa, men på verdensplan. Mange latente konflikter, der er begrænset af Moskvas og de europæiske og amerikanske hovedstæders fælles handling, dukker nemlig op igen, til det punkt, at man kan frygte, at der endda kan opstå store konflikter flere steder rundt om i verden, hvoraf nogle potentielt kan yderligere underminere de vanskelige økonomiske balancer, som Vesten er bygget på. I de seneste dage er nogle af dens teatre blusset op eller viser tegn på ekstrem spænding, da de russiske hære er under et hidtil uset pres fra ukrainske styrker støttet af leveringer af vestligt militærudstyr. Hvad er disse højrisikokonflikter, og hvad kan deres konsekvenser være for de allerede stærkt svækkede internationale balancer?

Genoptagelse af kamp i Nagorno Karabakh

I nogle få uger, kort efter omfordelingen til Ukraine af en del af de russiske tropper, der var placeret i Armenien for at holde de armenske og aserbajdsjanske krigsførende på afstand efter krigen i 2020, er spændingerne mellem Jerevan og Baku vendt tilbage til stigningen. Det skal huskes, at de aserbajdsjanske tropper i efteråret 2020 havde udklasset det armenske forsvar i Øvre Karnabakh og generobret det meste af dette omstridte område siden begyndelsen af ​​90'erne. Støttet af tyrkiske rådgivere og draget fordel af avanceret udstyr leveret af Israel, Aserbajdsjanske hære havde således fejet de armenske forsvarere væk og kunne sandsynligvis have skubbet deres fordel langt ud over Nagorno-Karabakh alene i Moskvas faste indgriben, indførelse af en de facto Pax Ruskova i regionen. Siden da havde de russiske tropper formået at holde de krigsførende på afstand, uden at det lykkedes at berolige situationen.

Russiske fredsbevarende Nagorno Karabakh militæralliancer | Forsvarsanalyse | Armenien
Indsættelsen af ​​russiske styrker og præsident Putins intervention var med til at afslutte 2020-konflikten i Nagorno-Karabakh

Tilbagetrækningen af ​​en del af de russiske tropper udstationeret i Armenien og langs demarkationslinjen, samt den relative svækkelse af hele den russiske hærs magtaura efter konflikten i Ukraine, vil højst sandsynligt være afsluttet for at overbevise de krigsførende om at opretholde status quo, voldelige udvekslinger af artilleri har gjort mindst 49 døde på den armenske side, der fandt sted i nat. Hvis Baku og Jerevan giver hinanden skylden for denne forværring, er det klart, at Armenien ikke havde nogen grund til at genoplive konflikten, da dets hære i vid udstrækning er blevet beskadiget af konflikten i 2020, uden at være i stand til at kompensere for deres tab og forny deres militære udstyr siden. Omvendt havde de aserbajdsjanske hære bevaret de fleste af deres militære kapaciteter, som også var meget højere end dem, der var til rådighed for armenierne i 2020, og var i stand til at fastholde deres moderniseringsbestræbelser i løbet af de sidste to år ved at drage fordel af den uventede indtægt. relateret til olieeksport fra Det Kaspiske Hav.

- Annonce -

LOGO meta forsvar 70 Militære alliancer | Forsvarsanalyse | Armenien

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter

De Klassiske abonnementer give adgang til
alle artikler uden reklame, fra €1,99.


Nyhedsbrev abonnement

- Annonce -

Tilmeld dig Meta-Defense nyhedsbrev at modtage
seneste modeartikler dagligt eller ugentligt

- Annonce -

For yderligere

2 Kommentarer

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler