4 argumenter for udviklingen af ​​et nyt fransk Mirage jagerfly

Mirage2000 04

Søjlen for succesen med fransk militæreksport i mere end 60 år efter krigen, sluttede den enmotorede Mirage-familie med Mirage 2000-jagerflyet i begyndelsen af ​​2010'erne. Men ved at observere hærens behov og markedsforventninger internationalt, viser, at der er flere argumenter for at bringe Frankrig og Dassault Aviation til at generere et nyt medlem til denne herlige familie, ud over Rafale og SCAF.

Uanset om det kommer til en ende eller ej, vil SCAF's næste generations kampflyprogram, der samler Tyskland, Spanien og Frankrig, ikke se dagens lys før slutningen af ​​2040'erne, og sandsynligvis endda i begyndelsen af ​​2050'erne, pr. optagelsen af ​​Eric Trappier, administrerende direktør for Dassault Aviation. Det skal siges, at for den franske flyproducent, men også for dens tyske pendant Airbus DS, mangler denne nye dato langt fra mening.

Det er faktisk i 2050, at udskiftningen af ​​et flertal af Rafale og Typhoon, men også af F-35A, der blev solgt for nylig, vil begynde at blive overvejet. SCAF Next Generation Fighter vil dog udvikle sig i en rækkevidde, der er tilpasset udskiftningen af ​​disse fly, i første omgang den franske Rafale og den tyske og spanske tyfon i løbet af det første årti, derefter eksporterede flyene videre.

familien af ​​fatamorganajagere var grundpillen i luftvåbnet, men også i fransk forsvarseksport fra 1955 til 2010
Familien af ​​fatamorganajagere var grundpillen i luftvåbnet, men også i fransk forsvarseksport fra 1955 til 2010

For Dassault som for Airbus DS er det naturligvis næppe interessant at komme på markedet for tidligt, med risiko for at gentage det fænomen, som gav fortrinsret til F-35A i mange konkurrencer, med argumentet om, at Rafale og Typhoon var flydesignede i 80'erne, hvor F-35 blev designet 20 år senere.

Men hvis en sådan tidsplan formentlig tilfredsstiller flyfabrikanterne og deres aktionærer, især da de vil have tilstrækkelig industriel aktivitet frem til 2040 ved at producere det sidste bestilte fly, og ved at sikre moderniseringen af ​​flåden, er dette meget mere problematisk for luftvåbnet, især for luft- og rumvåbnet.

Faktisk, uanset hvad Dassault Aviation siger, vil Rafale, selv i dets fremtidige iterative versioner, ikke være i stand til at opretholde en markant teknologisk fremgang på flyet, som vil tages i brug ved udgangen af ​​det nuværende årti, bortset fra at udvikle en ny evolutionær gren af enheden, for ikke at tale om eksportmulighederne, som sandsynligvis vil være væsentligt lavere mellem 2030 og 2050.

I denne sammenhæng kunne det være relevant for det franske luftvåben, men også for hele den nationale luftfartsindustri, at udvikle et fly, der komplementerer Rafale, men også til NGF/SCAF, placeret i et traditionelt ekspertisesegment. af den franske forsvarsluftfartsindustri, en højtydende enmotoret jager-arving til den berømte Mirage-familie. I denne artikel vil vi studere denne hypotese gennem fire komplementære argumenter til fordel for en sådan tilgang.

1- Ankomsten af ​​en ny generation af kampfly fra 2030

Til dato er der ikke mindre end 6 programmer i verden, der sigter mod at udvikle en ny generation af kampfly til 2030, der tilbyder en præstation, der er mindst lige så høj som den, der kan forventes af fremtidige versioner af Rafale. I USA er dette US Air Force NGAD-program som vedrører udviklingen af ​​et luftoverlegenhedsjagerfly, der skal erstatte F-22 Raptor, en enhed, der stadig i dag betragtes som det bedste kampfly i øjeblikket.

Udstyret med meget avancerede teknologier og en lige så høj pris, er det sandsynligt, at ligesom F-22, er NGAD ikke beregnet til at blive tilbudt på den internationale scene, undtagen muligvis til visse meget privilegerede allierede som Israel eller Japan. Det vil derfor sandsynligvis ikke repræsentere en konkurrent til Rafale, hverken fra et kommercielt eller operationelt synspunkt, idet chancerne for, at en NGAD vil stå over for en Rafale, er meget begrænsede.

Dette vil formentlig ikke være tilfældet med den amerikanske flådes F/A-XX, programmet, der skulle erstatte F/A-18 E/F Super Hornet, og som sandsynligvis vil blive udbudt til eksport ligesom Super Hornet og Hornet. før det. Endelig vil F-35, og dens udviklinger kan være motoriseret inden da, fortsætte med at påtvinge sig mange markeder.

KF21 Boramae første flyvning e1658321076803
KF-21 Boramae lavede sin første flyvning i begyndelsen af ​​juli og skal tages i brug i 2026

De vigtigste konkurrenter, hvad enten de er kommercielle eller operationelle, til Rafale og dens udvikling efter 2030 vil sandsynligvis ikke blive fremstillet på tværs af Atlanten. Det drejer sig om fly som den sydkoreanske KF-21 Boramae, et mellemstort jagerfly med egenskaber af 5. generation, som vil komme i drift ved udgangen af ​​årtiet, såsom den russiske Su-57e, eksportversionen af ​​den udpegede efterfølger til familien Flanker.

Andre programmer er på forskellige udviklingsniveauer, såsom den tyrkiske T-FX, hvis den formår at løse visse kritiske teknologiske aspekter, eller den russiske Su-75 Checkmate, hvis programmet faktisk fortsættes, mens den russiske forsvarsindustri, som f.eks. resten af ​​landet, synker ind i alvorlige vanskeligheder. Kina på sin side er ved at udvikle J-35, en 5. generation to-motors carrier-baseret jagerfly, der er lettere og billigere end J-20, og som kunne tjene som grundlag for udskiftningen af ​​J-10 inden for luftstyrkerne i 'APL, og vil faktisk blive udbudt til eksport i en relativt nær fremtid.


Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

Artikler med fuld adgang er tilgængelige i afsnittet "Gratis artikler". Flash-artikler er åbne i fuld version i 48 timer. Abonnenter har adgang til de fulde artikler om analyser og syntese. Artikler i arkiverne (mere end to år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

- 15% på dit abonnement Classic eller Premium (månedlig eller årlig) med koden Tilbage til skolen 23
Kun indtil 30. september!


Del artiklen:

Hæld en savoir plus

2 tanker til “4 argumenter til fordel for udviklingen af ​​en ny fransk Mirage jagerfly”

  1. […] Hvad er de 4 argumenter for udviklingen af ​​et nyt fransk Mirage-jagerfly til at fuldføre eller supplere SCAF-programmet? […]

Kommentarer er lukket.