4 argumenter for udviklingen af ​​et nyt fransk Mirage jagerfly

Mirage2000 04 Jagerfly | Forsvarsanalyse | Konstruktion af militærfly

En søjle for succesen med fransk militæreksport i mere end 60 år efter krigen, sluttede den enmotorede Mirage-familie med Mirage 2000-jagerflyet i begyndelsen af ​​2010'erne. Men observation af hærens behov og forventningerne vedr. det internationale marked, viser, at der er flere argumenter for at få Frankrig og Dassault Aviation til at skabe et nyt medlem af denne herlige familie, ud over Rafale og SCAF.

Uanset om det kommer til en ende eller ej, vil SCAF's nye generations kampflyprogram, der samler Tyskland, Spanien og Frankrig, ikke se dagens lys før slutningen af ​​2040'erne, og endda sandsynligvis i begyndelsen af ​​2050'erne, ifølge Eric Trappier, administrerende direktør for Dassault Aviation. Det skal siges, at for den franske flyproducent, men også for dens tyske pendant Airbus DS, mangler denne nye dato langt fra mening.

Det er faktisk i 2050, at udskiftningen af ​​et flertal af Rafale og Typhoon, men også af F-35A, der blev solgt for nylig, vil begynde at blive overvejet. SCAF's Next Generation Fighter vil dog udvikle sig i en rækkevidde, der er tilpasset til at erstatte disse fly, i første omgang den franske Rafale og de tyske og spanske tyfoner i løbet af det første årti, derefter eksporterede flyene videre.

familien af ​​fatamorganajagere var grundpillen i luftvåbnet, men også i fransk forsvarseksport fra 1955 til 2010
Familien af ​​Mirage jagerfly var søjlen i luftstyrkerne, men også i fransk forsvarseksport fra 1955 til 2010

For Dassault som for Airbus DS er det naturligvis næppe interessant at komme på markedet for tidligt, med risiko for at gentage fænomenet, som gav fortrinsret til F-35A i adskillige konkurrencer, med argumentet, at Rafale og Typhoon var flydesignede i 80'erne, hvor F-35 blev designet 20 år senere.

Men hvis en sådan tidsplan formentlig tilfredsstiller flyfabrikanterne og deres aktionærer, især da de vil have tilstrækkelig industriel aktivitet frem til 2040 ved at producere det sidste bestilte fly, og ved at sikre moderniseringen af ​​flåden, er dette meget mere problematisk for luftvåbnet , især for luft- og rumstyrken.

Faktisk, uanset hvad Dassault Aviation siger, vil Rafale, selv i dets fremtidige iterative versioner, ikke være i stand til at opretholde en markant teknologisk fremgang på det fly, der vil tages i brug ved udgangen af ​​dette årti, bortset fra at udvikle en ny skalerbar gren af enhed, uden overhovedet at nævne eksportmulighederne, som sandsynligvis vil være væsentligt lavere mellem 2030 og 2050.

I denne sammenhæng kunne det være relevant for de franske luftvåben, men også for hele den nationale luftfartsindustri, at udvikle et fly, der supplerer Rafale, men også til NGF/SCAF, placeret i et ekspertisesegment, der er traditionelt for Fransk aeronautisk forsvarsindustri, en højtydende enmotors jager-arving til den berømte Mirage-familie. I denne artikel vil vi studere denne hypotese gennem fire komplementære argumenter til fordel for en sådan tilgang.

1- Ankomsten af ​​en ny generation af kampfly fra 2030

Til dato er der ikke færre end 6 programmer i verden, der sigter mod at udvikle en ny generation af kampfly til 2030, der tilbyder præstationer, der er mindst lige så høje som dem, der kan forventes fra fremtidige versioner af Rafale. I USA er dette US Air Force NGAD-program som vedrører udviklingen af ​​et luftoverlegenhedsjagerfly beregnet til at erstatte F-22 Raptor, et fly, der stadig i dag betragtes som det bedste kampfly i øjeblikket.

Udstyret med meget avancerede teknologier og en lige så høj pris, er det sandsynligt, at ligesom F-22, er NGAD ikke beregnet til at blive tilbudt på den internationale scene, undtagen muligvis til visse meget privilegerede allierede såsom Israel eller Japan. Det vil derfor sandsynligvis ikke repræsentere en konkurrent til Rafale, hverken fra et kommercielt eller operationelt synspunkt, idet chancerne for, at en NGAD står over for en Rafale er meget begrænsede.

Dette vil formentlig ikke være tilfældet for den amerikanske flådes F/A-XX, programmet, der skal erstatte F/A-18 E/F Super Hornet, og som sandsynligvis vil blive udbudt til eksport ligesom Super Hornet og Hornet. før det. Endelig vil F-35 og dens udviklinger, som kan motoriseres mellem nu og da, fortsætte med at etablere sig på mange markeder.

KF21 Boramae første flyvning e1658321076803 Jagerfly | Forsvarsanalyse | Konstruktion af militærfly
KF-21 Boramae lavede sin første flyvning i begyndelsen af ​​juli og skal tages i brug i 2026

De vigtigste konkurrenter, hvad enten de er kommercielle eller operationelle, til Rafale og dens udvikling efter 2030 vil dog sandsynligvis ikke blive fremstillet på tværs af Atlanten. Disse omfatter fly som den sydkoreanske KF-21 Boramae, et mellemstort jagerfly med 5. generations egenskaber, som vil tages i brug ved udgangen af ​​årtiet, samt den russiske Su-57e, eksportversionen af ​​den udpegede efterfølger af Flankerfamilie.

Andre programmer er på forskellige udviklingsniveauer, såsom den tyrkiske T-FX, forudsat at den formår at løse visse kritiske teknologiske aspekter, eller den russiske Su-75 Checkmate, forudsat at programmet rent faktisk fortsættes, mens den russiske forsvarsindustri, ligesom hele landet synker ind i alvorlige vanskeligheder. Kina er på sin side ved at udvikle J-35, et 5. generations tomotoret jagerfly ombord, der er lettere og billigere end J-20, og som kunne tjene som grundlag for at erstatte J-10 inden for luftstyrkerne af 'APL'en, og faktisk udbydes til eksport i en relativt nær fremtid.


Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

Artikler med fuld adgang er tilgængelige i afsnittet "Gratis artikler". Flash-artikler er åbne i fuld version i 48 timer. Abonnenter har adgang til analyse- og oversigtsartiklerne i sin helhed. Artikler i arkiver (mere end to år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

– 15 % på dit abonnement Classic eller Premium (månedlig eller årlig) med koden Tilbage til skolen 23
Kun indtil 30. september!


Del artiklen:

Hæld en savoir plus

2 tanker til “4 argumenter til fordel for udviklingen af ​​en ny fransk Mirage jagerfly”

  1. […] Hvad er de 4 argumenter for udviklingen af ​​et nyt fransk Mirage-jagerfly til at fuldføre eller supplere SCAF-programmet? […]

Kommentarer er lukket.