Lockheed-Martin har leveret en 300 Kw højenergilaser til det amerikanske forsvarsministerium

Directed Energy-våben er i Pentagons og de amerikanske hæres øjne den foretrukne løsning til at reagere på udviklingen af ​​lufttrusler, især med hensyn til droner af alle størrelser og krydsermissiler. Som en del af Indirect Fires Protection Capability – High Energy Laser, eller IFPC-HEL-programmet, har producenten Lockheed-Martin netop leveret en laser med en effekt på 300 Kw til Department of La Défense. Denne laser vil deltage i eksperimenter under IFPC-HEL-programmet ved årets udgang og er kulminationen på en samlet indsats i 2019 for at erhverve en højenergilaser på 300 Kw eller mere. , og betegnet High Energy Laser Scaling Initiativ (HELSI).

Denne udvikling er en del af en global indsats for at give de amerikanske hære en række højenergi-, højtydende lasere til at beskytte potentielle land-, flåde- eller luftmål. Således præsenterede den amerikanske hær i begyndelsen af ​​året DE-SHORAD Guardian prototype, et pansret køretøj af Stryker-typen udstyret med en 50 Kw-laser beregnet til at beskytte jordenheder mod kortdistance-trusler af C-RAM-typen (krydstogtmissil – raket-, artilleri- og mortergranater), samt droner og vildfaren ammunition. 300 Kw laseren leveret af Lockheed-Martin er beregnet til IFPC-HEL Valkyrie-program forsendelse i en 20 fods container af laseren, detektions- og sigtesystemet samt strømforsyningssystemet for at beskytte følsomme steder mod denne type trusler, herunder mætning. Endelig annoncerede den amerikanske hær udviklingen af ​​en 20 Kw laser om bord på en let pansret 4×4 Infantry Squad Vehicle type som en del af Multi-Purpose High Energy Laser-programmet for at neutralisere fjendens rekognosceringsdroner.

DEMSHORAD Test e1629289407546 Analyseforsvar | Laservåben og rettet energi | Luftforsvar
De-SHORAD Guardian implementerer en 50 Kw laser om bord på et 8×8 Stryker pansret køretøj. Læg mærke til kølepladerne over hele skjoldet.

Den amerikanske flåde skal ikke overgås på dette område, da den netop har udstyret sin første destroyer, USS Preble, med en 60 Kw laser som en del af High Energy Laser with Integrated Optical-Dazzler-programmet. og Surveillance (HELIOS), påbegyndt i 2018. Denne laser har til formål at engagere og ødelægge lette mål såsom rekognosceringsdroner, men også at modvirke det Elektro-optiske detektionsudstyr om bord på disse enheder, for at få en gradueret, men effektiv reaktion. Til sidst sigter den amerikanske flåde på at udstyre sine skibe med en laser med en effekt på mindst 500 Kw, den tærskel, der anses for nødvendig for effektivt at udgøre et effektivt forsvar mod antiskibsmissiler.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Laservåben og rettet energi | Luftværnsforsvar

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler