De amerikanske hære forbereder deres udvikling mod dronekrig før 2030

Brugen af ​​militærdroner er ikke et nyere emne. Allerede under Anden Verdenskrig blev der gjort forsøg på at transformere visse jager- og bombefly samt at bruge fjernstyrede systemer til at foretage kortdistancerekognoscering. Under Vietnamkrigen brugte amerikanske styrker ofte droner til at udføre visse risikable rekognosceringsmissioner eller for at bringe det nordvietnamesiske antiluftværn frem i lyset. Men den første hær, der gjorde intensiv og koordineret brug af droner i kamp, ​​var det israelske luftvåben, som i 1982 under Operation Peace for the Galilee intensivt beskæftigede droner til at lokalisere og ødelægge antiluftværn.Syriske SA-2, SA-5 og SA-6 som gjorde livet svært for det israelske luftvåben 9 år tidligere under Yom Kippur-krigen. Cirka ti år senere, inspireret af de israelske succeser, designede amerikaneren af ​​irakisk oprindelse Abraham Karem Predator-dronen, den første amerikanske Medium Altitude Long Endurance eller MALE-drone, og skabte i processen det firma, som i dag kontrollerer det væsentlige på kampdronemarkedet. i Vesten, General Atomics.

Uanset om det er i Mellemøsten, Afghanistan, Afrika eller Asien-Stillehavet, har kampdroner siden deltaget i en stor del af overvågnings- og angrebsoperationer i teatre med middel til lav intensitet. MQ-1 Predator, et ton og 16 meter bredt, i stand til at bære i bedste fald to Hellfire-missiler, gav efter ti år senere pladsen til MQ-9 Reaper på 4,5 tons og 20 meter i længden. vingefang, der var i stand til at flyve dobbelt så højt med dobbelt så høj hastighed som sin forgænger, mens den bærer op til 8 Hellfire-missiler eller 2 GBU-250 Paveway II 12 kg guidede bomber. Samtidig dukkede større og højere flyvende droner op, såsom den 4 tons tunge MQ-15C Triton med 40 meter vingefang, med speciale i højhøjdeovervågningsmissioner. I modsætning til Triton udviklede den tyrkiske Baykar den lette MALE-drone TB2 Bayraktar, som udmærkede sig i Libyen, Syrien, Armenien og for nylig i Ukraine. Trods et vingefang på kun 12 meter og en maksimal masse på 700 kg, udmærkede den lille tyrkiske kampdrone sig takket være fremragende artilleri-køreevner, men også takket være et arsenal af meget effektiv let ammunition, blandt andet mod pansrede og forskansede mål.

MQ 9 Reaper Taxis Forsvarsanalyse | Airdroppede og indlejrede droner | Kampdroner
MQ-9 Reaper tilbyder betydeligt større ydeevne og nyttelastkapacitet end MQ-1 Predator

Drone-dynamikken er derfor nu solidt etableret i hære rundt om i verden. Men på den anden side af Atlanten er producenter og militær engageret i en indsats, der er lige så ambitiøs som den er diskret, for at forsyne de amerikanske væbnede styrker med en ny generation af droner med ydeevne og kapaciteter uovertruffen af ​​dem, der pt. i tjeneste rundt om i verden. Uanset om det er det amerikanske luftvåben, den amerikanske flåde, marinekorpset og den amerikanske hær, er alle amerikanske hære, støttet af forsvarsministeriet og DARPA, engageret i en bane, der ikke kun er beregnet til at integrere drone-virkelighed på alle niveauer af engagement , men også at have droner med et markant teknologisk forspring i forhold til deres potentielle konkurrenter, hvad enten de befinder sig på slagmarken eller i bevæbningens afdæmpede stuer inden udgangen af ​​dette årti.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Airdroppede og indlejrede droner | Kampdroner

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

2 Kommentarer

  1. […] Brugen af ​​militære droner er ikke et nyere emne. Allerede under Anden Verdenskrig blev der gjort forsøg på at transformere visse jager- og bombefly samt at bruge fjernstyrede systemer til at foretage kortdistancerekognoscering. Under Vietnamkrigen brugte amerikanske styrker ofte droner til at udføre visse risikable rekognosceringsmissioner eller for at bringe det nordvietnamesiske antiluftskyts forsvar frem i lyset. Men den første hær, der gjorde intensiv og koordineret brug af droner i kamp, ​​var det israelske luftvåben, som i 1982 under Operation Peace i Galilæa intensivt beskæftigede droner til at lokalisere og ødelægge antiluftskyts forsvar Syriske SA-2, SA-5 og SA -6 som gjorde livet svært for det israelske luftvåben 9 år tidligere under Yom Kippur-krigen. Cirka ti år senere, inspireret af de israelske succeser, designede amerikaneren af ​​irakisk oprindelse Abraham Karem Predator-dronen, den første amerikanske Medium Altitude Long Endurance- eller MALE-drone, og skabte i processen det firma, der i dag kontrollerer det væsentlige på kampdronemarkedet. i Vesten, General Atomics. LÆS MERE. […]

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler