Delvis mobilisering og atomvåben, skal vi være bange for Vladimir Putins erklæringer?

- Annonce -

Siden Vladimir Putins tale på russiske offentlige kanaler her til morgen, har stor begejstring fået fat i de europæiske medier og dermed i den offentlige mening som helhed. Stillet over for det, der mere og mere dukker op som et operationelt dødvande hver dag, annoncerede den russiske præsident 3 nøgleforanstaltninger for at forsøge at vende situationen til sin fordel i Ukraine og i Europa. Denne offentlige erklæring fra den russiske præsident, bakket op et par minutter senere af forsvarsministeren, Sergey Choigou, tog krigen, der begyndte den 24. februar, til en ny fase, hvilket rejste spøgelset for en total og nuklear krig i Europa. Det er dog nødvendigt at have en overordnet opfattelse af væsentligheden af ​​disse udmeldinger og trusler, såvel som deres artikulation over for hinanden såvel som med den eksisterende virkelighed, for at forstå deres formål.

For det første annoncerede Vladimir Poutine en delvis mobilisering, det vil sige 300.000 mand, for at forstærke militærapparatet i Ukraine, blandt de mænd på 18 til 65 år, der har status som reservist og har en militær erfaring, endda fjernt. I slutningen af ​​denne præsidentielle meddelelse specificerede Sergei Choigou, at kun en del af disse 300.000 mænd faktisk vil blive mobiliseret på kort sigt, og at sagerne vil blive undersøgt individuelt i hver oblast. Men siden i morges er alle fly, der afgår fra russiske lufthavne til Tyrkiet, Aserbajdsjan eller Hviderusland, blevet taget med storm af mange unge russere, der frygter at blive mobiliseret. Faktum er, at selv en delvis anvendelse af delvis mobilisering udgør en meget vanskelig udfordring for de russiske hære, som i øjeblikket ikke har det nødvendige udstyr til at bevæbne og udruste disse hjælpestyrker, hvilket tyder på, at de kunne have en rolle som sikkerhed og territorial kontrol, snarere end at forstærke frontlinjeenheder.

en ukrainsk soldat stående på en forladt russisk tank nær izium i kharkiv-regionen den 11. september 2022 i ukraine 6365854 militæralliancer | Forsvarsanalyse | Atom våben
De russiske væbnede styrker mistede et stort antal kritisk materiel i de første 6 måneders krig i Ukraine, hvilket gjorde muligheden for en konventionel militær sejr usandsynlig

Vladimir Putins anden meddelelse vedrører organiseringen i slutningen af ​​ugen af ​​en "selvbestemmelses-folkeafstemning" i de 4 oblaster, der delvist kontrolleres af de russiske styrker, nemlig oblasterne i Kherson, Zaporizhia, Donetsk og Luhansk. Ligesom den, der blev organiseret på Krim efter russiske specialstyrkers indgriben i 2014, er målet her at handle ud fra russisk lovs synspunkt og dermed den offentlige mening i landet, at disse territorier er knyttet til Rusland, så at give dem samme status som alle russiske territorier, især med hensyn til muligheden for at gøre brug af hele det russiske militære arsenal for at beskytte landets territoriale integritet. Den kendsgerning, at disse folkeafstemninger ikke anerkendes af det internationale samfund, har ingen indflydelse på det mål, Vladimir Putin søger her.

- Annonce -

LOGO meta forsvar 70 Militære alliancer | Forsvarsanalyse | Atom våben

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter

De Klassiske abonnementer give adgang til
alle artikler uden reklame, fra €1,99.


Nyhedsbrev abonnement

- Annonce -

Tilmeld dig Meta-Defense nyhedsbrev at modtage
seneste modeartikler dagligt eller ugentligt

- Annonce -

For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler