Hvad er de 4 søjler, der vil gøre Kina til verdens militære supermagt i 2035?

Hvis Kina i dag forbliver udklasset af USA, kan det meget vel i 2035 blive den første militære supermagt på planeten, der er afhængig af fire effektivt mestrede søjler.

Med 2 millioner soldater, mindre end 3000 moderne kampvogne, tusind 4. generations kampfly og kun to hangarskibe og omkring tredive destroyere er de kinesiske hære i hvert fald på papiret langt fra at repræsentere et modstanderpotentiale uden for De Forenedes rækkevidde stater og endnu mindre af den vestlige lejr som helhed.

Men den militære konstruktion, som Beijing har gennemført i omkring tredive år, er i dag amerikanske soldaters og strategers besættelse, til det punkt, at alle de materielle og doktrinære udviklinger, der er gennemført på tværs af Atlanten i løbet af de sidste ti år, kun har til formål at begrænse stigningen i de kinesiske hæres magt.

Faktisk, ud over den øjeblikkelige opfattelse af Beijings styrker i dag, stoler Kina på 4 strategiske søjler, som, hvis de udføres korrekt, kan gøre landet til verdens førende militærmagt i 2035. , og give det strategiske fordele, som vil være meget vanskelige for USA stater og dets allierede at imødegå.

1- En ambitiøs, men afmålt teknologisk strategi;

Under hele Den Kolde Krig havde den vestlige strategi til formål at neutralisere den numeriske overlegenhed af de sovjetiske styrker og deres Warszawapagt-satellitter, idet den i vid udstrækning var afhængig af en teknologisk fordel, der var tilstrækkelig til at fungere som en styrkemultiplikator.

Golfkrigen i 1991 bekræftede på en måde relevansen af ​​denne doktrin, idet koalitionsstyrkerne havde fejet de irakiske hære bort ved hjælp af hovedsagelig sovjetisk udstyr på blot et par ugers luftkampagne og 100 timers kamp på jorden, selvom koalitionen lander. styrker var talmæssigt på lige fod med de irakiske hære.

For USA, og en stor del af deres allierede, blev det påvist, at teknologisk overlegenhed medførte en netto operationel fordel og til en vis grad kunne kompensere for en numerisk svaghed.

Sådan over Atlanten tog en teknolog-eufori fat i Pentagon med udviklingen af ​​adskillige programmer med uforholdsmæssigt store ambitioner, som endte i bitre fiaskoer, såsom Zumwalt-destroyerne, Comanche-kamphelikopteren eller de talrige forsøg på at erstatte M2 Bradley

Kinas militære supermagt bygger på betydelige investeringer for at udvikle moderne, højtydende udstyr
J-10C er ikke F-16 overlegen, men den er langt fra dårligere stillet i forhold til de amerikanske fly

Kinesiske strateger lærte også værdifulde erfaringer fra denne krig. For dem, hvis de skulle en dag at konfrontere de vestlige hære, var det nødvendigt først at neutralisere den teknologiske gradient af disse kræfter, ikke ved at forsøge at udvikle mere effektivt udstyr end USA eller europæerne, men ved at udstyre sig med udstyr tilstrækkelig tæt på deres, således at koefficientmultiplikatoren, som var fuldt ud styrke under Golfkrigen, befandt sig neutraliseret.

Det er derfor ikke overraskende at bemærke, at J-10 enmotors jagerfly tilbyder præstationer og egenskaber meget tæt på F-16 og Mirage 2000, at J-11 nærmer sig F-15, og at J -16 har meget lidt at misunde F-15E. Med hensyn til J-20, ligesom J-35 i øjeblikket testes, vil de sandsynligvis ikke lig med F-22 eller F-35, men de vil heller ikke tillade disse fly at få en afgørende fordel.

Faktisk er meget nyt kinesisk udstyr i løbet af de sidste 15 år tydeligvis blevet inspireret i design og ydeevne af dem, der udgør hovedparten af ​​vestlige styrker, såsom Z-20 helikopteren sammenlignet med UH-60. Black Hawk og dens flådeversion MH-60 Romeo, Y-20 transportflyet mod C-17, Type 052D destroyeren mod Arleigh Burke destroyerne, eller endda radarflyet gik ombord på KJ-600 mod E-2D Hawkeye.

USA er ikke den eneste kilde til "inspiration" for Beijing-ingeniører, som demonstreret af PCL-181 lastbilmonteret pistol inspireret af den franske CAESAR. På det seneste har vi været i stand til at observere en vis afkortning af den kinesiske responstid på vestlige innovationer, for eksempel præsentationen af ​​en kopi af XQ-58A Valkyrie kampdrone, selvom sidstnævnte stadig kun er på prototypestadiet.

pcl 181 Militær magtbalance | Militære alliancer | Forsvarsanalyse
Forholdet mellem den nye kinesiske PCL-181 og den franske CAESAR er indlysende

Kina afholder sig naturligvis ikke fra at lave visse afgørende teknologiske gennembrud, som for eksempel i tilfældet med hypersoniske våben, men den væsentlige del af dets strategi i dag er faktisk baseret på neutraliseringen af ​​den vestlige teknologiske gradient, for at fratage USA dette aktiv, der tjener som en kraftmultiplikator i tilfælde af konfrontation.

Hvad mere er, for ikke at udløse et våbenkapløb som dem, USA og Sovjetunionen oplevede i 50'erne, forbliver Beijing fuldstændig målt i sine ambitioner, og søger aldrig at overudnytte sin fordel, herunder forstået numerisk. I hvert fald for nu.

2- Eksemplarisk operationel og industriel planlægning

Hvis Kina ikke ønsker at gøre forsvarsteknologi til et afgørende aktiv, men blot neutralisere dette aktiv i Vestens hænder, er det, fordi det har andre, meget mere eksklusive aktiver. Den første af disse er ingen ringere end den exceptionelle kvalitet af dets operationelle og industrielle forsvarsplanlægning i omkring tredive år nu.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militær magtbalance | Militære alliancer | Forsvarsanalyse

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

6 Kommentarer

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler