LPM 2023: Frankrig ønsker at give sine væbnede styrker de nødvendige midler til at håndtere nye trusler

Efter valget af François Hollande som republikkens præsident i 2013 påtog Jean-Marc Ayraults nye regering sig til at udforme en ny militær programmeringslov med det klart erklærede mål at reducere militærudgifterne til et strengt minimum på dette område. Det er i denne sammenhæng, at tjenesterne i finansministeriet i Bercy forpligtede sig til at foreslå den berømte "Plan Z", der sigtede på at begrænse de franske væbnede styrker til en ekspeditionsstyrke på 60.000 mand til eksterne operationer, og som afskrækkelse for at behandle den internationale truslen dengang opfattet som særlig diffus på trods af de mange alarmer, der siden 2008 viste, at Rusland, men også Kina, Tyrkiet eller Iran, fulgte konfrontationsbaner. Derefter krævede det al den politiske vægt fra forsvarsminister Jean-Yves Le Drian, og en af ​​de 4 stabschefers stærkeste stillinger på det tidspunkt, at få Bercy og Jean-Marc Ayrault til at give afkald på deres mål. Selvom hærenes budget ikke voksede i løbet af denne femårige periode, og hærens format blev revideret nedad, gjorde hærchefernes fælles indsats det muligt at begrænse skaderne betydeligt ved at opretholde et globalt hærformat, selvom nogle af dens komponenter blev reduceret til blot at vedligeholde færdigheder.

Det er især takket være deres stædighed og deres beslutsomhed, at Emmanuel Macron og Florence Parly fra 2017 var i stand til at iværksætte en budgetmæssig bane for at reparere hærene, fordi der var noget tilbage at reparere? Streng anvendelse af loven om militær programmering 2019-2025 har bragt Forsvarets budget til 41 milliarder euro i 2022 sammenlignet med 32 milliarder euro i 2016, dvs. en stigning på næsten 30 % på 5 år. Mens den nye minister for de væbnede styrker Sebastien Lecornu har påtaget sig at udforme en ny militær programmeringslov for perioden 2023-2029 for at reagere på den meget hurtige forværring af sikkerhedsspørgsmål, herunder i Europa, ser det ud til, at en ny tro, og På trods af de konsekvenser, man kan forestille sig, hvis Plan Z var blevet implementeret i 2013, har Bercy tænkt sig at spille dommer mod de budgetmæssige ambitioner, som Hotel de Brienne har annonceret, men på en radikalt anderledes måde.

le drian holland analyserer forsvar | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats | Frankrig
Det krævede al beslutsomhed fra JY LeDrian og de 4 stabschefer i 2013 for at forhindre den budgetmæssige nedskæring af de franske hære

Faktisk arbejder Sebastien Lecornu og ministeriet for de væbnede styrker i øjeblikket på en samlet bane på 400 til 410 milliarder euro i perioden 2023-2029, dvs. et gennemsnit på 57 til 58 milliarder euro/år, dvs. en stigning på € 16 mia./år og næsten 40 % sammenlignet med 2022-budgettet. Bercy på sin side er fortsat tilbageholdende med en samlet udgift på 377 mia. euro i samme periode, dvs. et gennemsnitligt budget på 53 mia. euro om året og en begrænset stigning til 12 milliarder euro og 31 % om året. Når først det er omsat til en lineær stigning i kreditter, vil ministeriet for de væbnede styrker sigte mod et forsvarsbudget på 73 milliarder euro i 2029, dvs. en forsvarsindsats på 2,7 % (værdien anbefalet ved mange lejligheder i vores artikler), mens Bercy gerne vil begrænse dette mål til 65 milliarder euro i 2029 og en forsvarsindsats på 2,4 %. Det må erkendes, at Bercys forslag sandsynligvis ville have glædet hele militæret for kun få år siden, mens den bane, som ministeriet for de væbnede styrker foreslår, netop opfylder de væbnede styrkers behov ved at tage hensyn til objektive realiteter. Imidlertid vil den bane, som Hotel de Brienne foreslår, give mange muligheder for Frankrig, både i Europa og i verden.

billede 2 Forsvarsanalyse | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats | Frankrig

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats | Frankrig

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

3 Kommentarer

  1. […] Faktisk, i et par måneder nu, har langtrækkende artillerisystemer, hvad enten det drejer sig om selvbærende systemer i stor kaliber, der bærer 50 km i dag og mere end 70 km i morgen, og præcisionsraketaffyringssystemer som den amerikanske HIMARS eller Sydkoreanske K239, der bærer mellem 80 og 300 km, har oplevet en ekstraordinær genopblussen af ​​interesse inden for vestlige hære, alene Polen har annonceret en ordre på 300 K239 Chunmoo med Seoul og 200 yderligere HIMARS med Washington, der udgør, med omkring 624 sydkoreanske 9 mm K155 selvkørende kanoner, den mest formidable artillerikapacitet i Vesteuropa og en af ​​de mest kraftfulde på hele planeten. Også i Frankrig er problemet aktuelt og er også et af de vigtigste fremskridtsområder, der er identificeret som en del af forberedelsen af ​​den næste militærprogrammeringslov 2023-2029, der i øjeblikket er under forberedelse. […]

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler