Det amerikanske luftvåben ønsker at indsætte en nuklear mikroreaktor på Eielson-basen i Alaska

En tid, der næsten var forladt, er Eielson-luftbasen, der ligger omkring fyrre kilometer fra Fairbanks i Alaska, nu vært for den 354. jagergruppe, stærk fra den 18. Agressor-eskadron, der justerer 18 F-16 C/D, samt 355. og 356. jagereskadron for 54 F-35As. Derudover er der den 168. restaureringseskadrille under flyvningen monteret på KC-135 Stratotankers, og den 210. redningseskadron på HH-60G Pave Hawks. I alt er der nu mere end 3500 mænd og kvinder, der bor og arbejder på denne luftbase med en landingsbane på næsten 4500 meter, for at sikre beskyttelsen af ​​luftrummet over Alaska og det nordlige Stillehav, samt for at organisere øvelse RØDT FLAG - Alaska. I 1989 blev basen også integreret i det føderale miljøprogram Superfund, da der blev observeret adskillige spor af luftforurenende stoffer på stedet.

Den 26. september lancerede afdelingen for luftvåbnet i samarbejde med Forsvarets Energiagentur en indkaldelse af forslag vedr. udstyre og drive Eielson-basen med en nuklear mikroreaktor for at forsyne alle installationerne uafhængigt af det civile elnet, som det afhænger af. For det amerikanske luftvåben er det et spørgsmål om at evaluere effektiviteten af ​​denne enhed til at forsyne isolerede baser på en autonom måde og fri for drivhusgasemissioner og derfor om at sikre elektricitetsforsyningen samtidig med at den logistiske byrde af denne begrænsning reduceres. Ifølge den offentliggjorte RFI har potentielle tjenesteudbydere indtil den 12. oktober til at byde ind, mens den annoncerede målsætning er at gøre enheden operationel i 2027. Mikroreaktoren vil være betinget af en tilladelse fra Energiministeriet, men tilbuddet skal evt. udelukkende kommercielt, både hvad angår installation og implementering.

18. angriber analyserer forsvar | Jagerfly | Tankvogne

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Jagerfly | Tankfly

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler