People's Liberation Army perfektionerer brugen af ​​færger til amfibieangreb

Hvis krigen i Ukraine viste én ting med sikkerhed, så er det, at langtrækkende missil- og artilleriangreb ikke var i stand til væsentligt og varigt at ændre modstandskapaciteten hos en forberedt modstander, og at det er at udføre et angreb mod sådanne styrker. afgørende for at have en massiv styrke, der er i stand til hurtigt at påtvinge sig og åbne de brud, der er nødvendige for manøvren. Situationen er endnu mere delikat, når det kommer til at udføre et amfibieangreb, især når det kommer til at konfrontere en veludrustet og veltrænet hær som de taiwanske styrker. Velvidende, at det ville være både meget lang tid og meget dyrt at bygge en flåde af dedikerede skibe, såsom stormfartshelikoptere og landgangsfartøjstransporter, har People's Liberation Army, for hvem erobringen af ​​Taiwan åbenlyst er et vigtigt mellemfristet mål, for flere år eksperimenteret med den potentielle brug af Kinas store flåde af kommercielle skibe til at udføre et sådant angreb.

I modsætning til et langdistanceangreb, hvor transport- og angrebsskibe ikke kun skal levere kraftprojektion, men også støtte amfibiekorpset, når det først er blevet engageret, ville et amfibieangreb på Taiwan kun finde sted 400 km væk. Kinesiske kyster, der byder på adskillige muligheder for at skabe en tilstrækkeligt logistisk flow, når brohovedet er blevet sikret, både med flåde og luft, hvad enten det er civilt eller militært. Men for at opnå den nødvendige masse for at lykkes med et sådant angreb, har Folkets Befrielseshær til hensigt at drage fordel af den store flåde af færger, som cirkulerer langs den kinesiske kyst og videre. I de senere år har Beijing endda igangsat konstruktionen af ​​visse skibe, som under betegnelsen ro-ro eller RoRo faktisk har avancerede operationelle kapaciteter, med for eksempel en stor helikopterplatform, som er af ringe interesse for denne type fartøjer. , undtagen til militær brug. Dette er især tilfældet med Bo Hai Heng Tong, en 15.000 tons færge søsat i 2020, som har mere end 2 km mobil lastekapacitet med en bredde på 3 meter på 3 dæk, hvilket gør det muligt for den at rumme 3 gange flere pansrede køretøjer end San Antonio-klassens LPD'er, de seneste amerikanske flådes angrebsskibe.

Bo Hai Heng Tong før dens lancering i 2020. Læg mærke til den enorme helikopterplatform

Det er netop dette skib, der var i hjertet af en amfibisk angrebsøvelse observeret af amerikanske satellitter den 31. august nær Taiwanpasset. Understøttet af LHD Type 71 Wuzhishan, samt en uidentificeret LST, demonstrerede Bo Hai Heng Tong således sin evne til at gå om bord på Type 05 pansrede amfibiske overfaldskøretøjer (i hovedillustrationen) fra stranden, for derefter at sætte tilbage til havet, så de genvinder kysten. Det civile skib var udstyret med en speciel rampe for at muliggøre overflytning til havet.Baseret på satellitobservationer var vejrforholdene fremragende under øvelsen. Ifølge Tom Shugart, en analytiker med speciale i dette felt, ville denne øvelse være den største i volumen, der nogensinde er observeret ved brug af et civilt fartøj. Det var, uden den mindste tvivl, at tilegne sig værdifuld erfaring med at implementere denne type skib i tilfælde af et angreb mod Taiwan, uden at repræsentere en øvelse, der kan betegnes som massiv, hvilket tyder på, at et sådant angreb er forestående. Som forklaret i en tidligere artikel vil People's Liberation Army ikke have en tilstrækkelig kampflåde til roligt at påtage sig denne offensiv før 2030 eller endda 2035.


Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter

Artikler med fuld adgang er tilgængelige i " Gratis varer“. Abonnenter har adgang til de fulde artikler om analyser, OSINT og syntese. Artikler i arkiverne (mere end 2 år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

Fra €6,50 pr. måned – Ingen tidsforpligtelse.


Relaterede stillinger

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW